Projectleider Beroepssimulaties

Projectleider Beroepssimulaties

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 29 jan Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Open Universiteit maakt gebruik van online beroepssimulaties voor het aanleren en oefenen van (academische) beroepsvaardigheden. Deze simulaties zijn ontwikkeld op basis van Emergo, een door de OU zelf ontwikkeld 'serious gaming' platform. Het komend jaar wordt dit platform uitgefaseerd, wat betekent dat er alternatieven voor de betreffende beroepssimulaties ontwikkeld moeten worden. Dit transitietraject ga je in het komende jaar uitvoeren.

In dit transitietraject werk je intensief samen met de betrokken docenten, opleidingen, onderwijsadviseurs en de IT-afdeling van de OU. Met hen bepaal je welke opties er zijn, maak je keuzes en breng je advies uit aan het management en het CvB. Mogelijke opties zijn het (laten) herontwikkelen van bestaande online beroepssimulaties door een marktpartij; het zelf ontwikkelen van vergelijkbare simulaties op basis van een bestaand ontwikkelplatform; het ontwikkelen van alternatieve leeractiviteiten waarmee de betreffende beroepsvaardigheden ook aangeleerd kunnen worden, etc..

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • Je hebt een academische opleiding afgerond en beschikt over relevante kennis en ervaring
  • Je beschikt over ruime werkervaring op het gebied van projectmanagement in complexe omgevingen (minimaal 2 jaar), bij voorkeur in een universiteit
  • Je hebt kennis van en ervaring met diverse projectmanagementmethoden zoals agile PM.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met (online) vaardigheden-onderwijs voor volwassenen
  • Je hebt kennis van en ervaring met onderwijs(ontwikkel)processen en de toepassing van (online) leertechnologieën, met name op het gebied van beroepssimulaties.
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, je denkt vanuit de klant en bent een stevige onderhandelaar.

Net zo belangrijk als je kwalificaties en ervaring vinden wij je motivatie en persoonlijkheid, zodat je binnen het professionele speelveld van de OU deze opdracht goed kunt uitvoeren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk voor de duur van 1 jaar. Ook ZZP-ers worden uitgenodigd te reageren.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.439,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Daarnaast biedt de Open Universiteit goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof. Als medewerker van de OU kun je gratis OU-cursussen en -opleidingen volgen.

De standplaats is Heerlen. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, waarvan in overleg minimaal 2 dagen aanwezig op de campus in Heerlen.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Teaching & Learning Centrum

Het Teaching & Learning Centrum van de OU (Expertisecentrum Onderwijs ECO) is dé partner van faculteiten bij de invoering en doorontwikkeling van het OU-onderwijs en onderwijstechnologische faciliteiten. Wij adviseren, begeleiden en professionaliseren docenten bij het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie, de exploitatie, de evaluatie en de innovatie van het activerend academisch afstandsonderwijs. Het ECO-team bestaat uit zo’n 40 personen, onder wie onderwijsadviseurs, onderwijstechnologen, docent-trainers, specialisten op het gebied van multimedia en kwaliteitszorg en product owners / projectmanagers voor onderwijsinnovatie. We werken steeds vaker in agile themateams, waarin verschillende interne en externe specialisten samen optrekken.

In verband met de invoering van diverse nieuwe onderwijstechnologische systemen aan de OU (LMS, toetssysteem, multimediasysteem) zoekt ECO uitbreiding van het team met meerdere nieuwe medewerkers. Deze vacature is met name gericht op  de functie van Projectleider Beroepssimulaties. Voor de andere vacatures, zie Tell a friend onderaan deze vacature

Specificaties

  • Onderwijs
  • 30.4—38 uur per week
  • Universitair
  • AC/ECO/23011

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you