Radboudumc
De afdeling
Medische Oncologie werkt nauw samen met het
Radboud Centrum voor Oncologie. Multidisciplinair werken staat hierbij hoog in het vaandel. Dit geldt zowel voor de patiëntenzorg als de research. De verpleegafdeling, dagbehandeling en polikliniek zijn geïntegreerd om een goede stroomlijning in de behandeling voor onze patiënten te waarborgen. Er is extra aandacht voor adolescenten en jong volwassenen (AYA) met kanker, maar ook voor ouderen oncologie. Ingebed in patiëntenzorg vindt vroeg klinisch onderzoek, alsmede farmacologisch, pathologisch, genetisch en imaging gestuurd onderzoek plaats. Er is een nauwe relatie met het Laboratorium Tumorimmunologie.
Binnen de afdeling Medische Oncologie zijn momenteel 15 stafleden (deels parttime verbonden aan onze afdeling) en twee physician assistants werkzaam. Samen met enthousiaste en betrokken fellows, arts-onderzoekers, verpleegkundig specialisten en studenten, dragen zij bij aan hoogwaardige patiëntenzorg en aan het onderwijs- en opleidingsklimaat van de afdeling.
Het Radboudumc streeft naar excellentie in alle academische taken, maar streeft er ook naar om de patiënt een belangrijke stem in het behandelteam te geven. Samenwerking binnen netwerken en partnerships zijn actuele Radboud thema's om een optimale organisatie van oncologische zorg duurzaam vorm te kunnen geven.
Het RadboudumcOnze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.
Lees meer over onze
strategie en wat
werken bij het Radboudumc betekent.
Onze collega's vertellen je er graag over,
#wijzijnradboudumc.