Community Officer ‘Impact at the Core’

Community Officer ‘Impact at the Core’

Geplaatst Deadline Locatie
17 jan 31 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling en opschaling van meer impact-gedreven onderwijs? Bouw jij met energie verder aan onze interne community rond impact leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Impact at the Core is een programma binnen de Erasmus Universiteit dat werkt aan onderwijs waarbinnen studenten samen werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dit doen wij door het financieren, opzetten en ontwikkelen van initiatieven rond impactgedreven onderwijs. Met die term bedoelen we (nieuw) onderwijs waarbij het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij centraal staat. Dit doen we door studenten uit te dagen om samen met belanghebbenden uit de maatschappij te onderzoeken wat de kern is van bepaalde urgenties en deze vanuit een veelheid aan perspectieven te analyseren. Zo komen ze samen met medestudenten, docenten en professionals uit het veld tot bouwstenen voor een mogelijke oplossing of denkrichting. De potentie die onze studenten hebben als zij vakoverstijgend te werk gaan is enorm. Daarom zet Impact at the Core ook in op het zoveel mogelijk interdisciplinair vormgeven van dit onderwijs.

Functie-omschrijving
Wij zijn op zoek naar een Community Officer voor het programma 'Impact at the Core' die verder bouwt aan onze interne community rond impact onderwijs, betrokkenheid opbouwt en zorgt voor actieve deelname door het organiseren van community bijeenkomsten en relevante activiteiten. Je bent goed in het leggen van contacten met verschillende belanghebbenden in de organisatie en weet kansen snel uit te werken in concrete acties binnen het programma. Je haalt energie uit het in gezamenlijkheid verder brengen van doelen op een co-creatieve en community-gebaseerde manier, waardoor we gezamenlijk een duurzame impact maken in ons onderwijs.

Als Community Officer 'Impact at the Core' zul je werken aan:
 • Het (verder) opzetten en versterken van het interne netwerk bij de EUR in relatie tot impactgedreven onderwijs.
 • Het opstellen van een actieplan voor het versterken van onze community en daarbij relevante doelen en resultaten. Hierbij rekening houdend met de verdere ontwikkelingen binnen het programma en de lange termijn ontwikkeling van de EUR.
 • Het gezamenlijk met de learning & innovation officers organiseren van community bijeenkomsten en relevante activiteiten.
 • Relaties bouwen met de faculteiten en andere initiatieven binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam om verder draagvlak te creëren.
 • Het opzetten van een intern ambassadeursnetwerk binnen de faculteiten ('Impact Education Champions').
 • De schakel zijn tussen de kennismakelaars van Impact at the Core en de interne community wat betreft het verbinden van onderwijs en externe kansen/opdrachten.
Je werkt hierbij vanuit kantoor en huis en hebt veel eigen regie in de uitvoer en planning van je werkzaamheden waarbij je schakelt met de project lead en uiteraard de rest van het team.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze positie binnen ons team heb je:
 • Universitair werk- en denkniveau
 • Ongeveer 1 - 4 jaar relevante werkervaring in een complexe (politiek-bestuurlijke) organisatie
 • Ervaring binnen een universiteit omgeving is een pre.
 • Een hands-on mentaliteit, waarbij je in staat bent zelfstandig maar ook gezamenlijk te werken
 • Ervaring met het bouwen van netwerken, belangen kunnen inschatten en mensen bij elkaar brengen
 • Ambitie om het innovatie- en leerproces rond impactgedreven onderwijs door middel van een actieve community te ondersteunen en te versnellen
 • Affiniteit hebben met het hoger onderwijs en impactgedreven onderwijs
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels (niveau C1).
 • Een goede dosis humor en ambitie

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast, ambitieus en divers team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 12 maanden voor 0,8 - 1,0 FTE, waarbij bij goed functioneren dit kan worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960,- tot € 5.439,- bruto per maand (schaal 10 - 11, cao NU). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Training- en Ontwikkeling Platform (TOP), het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 3459

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwemarkt 1A, 3011HP, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you