IT Workplace Services

IT Workplace Services

Geplaatst Deadline Locatie
17 jan 23 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zorg jij dat in de examenzaal met 1000 studenten alles goed loopt op ICT-gebied? Kun jij de technische vraagstukken van onze medewerkers oplossen? Word dan medewerker IT Workplace Services bij Erasmus Universiteit Rotterdam!

Functieomschrijving

Medewerker IT Workplace Services (full time)

Wij, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), zijn een smeltkroes van talent, internationale oriëntatie en sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een universiteit met 33.000 studenten en ruim 3.000 medewerkers die grenzeloze wetenschappelijke kennis ontwikkelt. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

Onderwijs verzorgen en onderzoek uitvoeren verandert snel. De IT-strategie van de EUR speelt hierop in. Dit betekent grote ambitieuze programma's, continue vernieuwing, veel en juiste informatievoorziening en het leveren van uitstekende kwaliteit.

Wat ga je doen

Als medewerker IT Workplace Services verzorg jij samen met je collega's de 2e-lijns ondersteuning binnen Erasmus Universiteit. Je hebt op hoofdlijnen drie taken:
 1. ICT-componenten installeren, configureren en onderhouden op de werkplek. Je zorgt ervoor dat alle workstations, bekabeling, monitors, etc., klaarstaan en werken
 2. Zorgen dat alles technisch goed functioneert voor de digitale examens van onze studenten, en technisch ondersteunen tijdens de examens
 3. Technische vraagstukken van medewerkers oplossen
De combinatie van deze drie taken zorgt voor een afwisselende functie, met een mooie balans tussen werken vanuit huis en op de campus. Je leert de hele universiteit kennen, en met dank aan jou kunnen zowel onze medewerkers hun werk en onze studenten hun examens goed doen. Je gaat op klantgerichte en collegiale wijze aan de slag, en denkt proactief mee over zaken die beter kunnen. Innovatieve ideeën zijn van harte welkom - lees ook hoe onze IT Manager Onderwijs dit ervaart!

Benieuwd hoe jouw werkweek eruit zal zien?

Maandag: je start de week vanuit huis. Met een kop koffie erbij sta je een aantal medewerkers te woord die vragen hebben over hun laptops. Je helpt ze hun problemen op te lossen, checkt dat alles weer werkt en geeft ze tips mee voor een volgende keer. Na de lunch heb je een aantal overleggen voor examens die eraan komen, waarvoor jij verantwoordelijk bent voor de digitale setup. Je vertelt de docenten hoe je alles in gaat richten en waar ze rekening mee moeten houden.

Dinsdag: 's ochtends werk je op onze campus in Rotterdam, waar je een nieuwe afdeling aansluit en voorziet van alle hardware die zij nodig hebben. Je haalt wat te eten bij de Food Court en bent 's middags bij het University College, onze locatie in Rotterdam Centrum. Hier pak je het onderhoud van alle hardware van de Finance-afdeling op.

Woensdag: projectoverleg! Je hebt opgemerkt dat X beter kon, bent daarmee aan de slag gegaan, en inmiddels loopt het project volop. Je bespreekt met de andere projectleden de voortgang en wat er de komende weken op de planning staat. In de middag zorg je dat een aantal PhD-studenten, die tijdelijk in het buitenland zijn, ook daar bij hun bestanden kunnen.

Donderdag: vandaag hebben 1000 studenten examen - en jij zorgt ervoor dat alles goed loopt. Je bent vanaf 's ochtends vroeg bezig om alles in te richten en met de docent af te stemmen. Tijdens het examen ben je aanwezig en help je de studenten bij wie de software minder goed meewerkt. Een lange dag, maar een heel mooi resultaat.

Vrijdag: 's ochtends ga je aan de slag met technische vragen vanuit de organisatie. Na de lunch installeer je samen met een collega enkele nieuwe workstations, zodat de medewerkers weer aan de slag kunnen. En omdat je gisteren iets langer gewerkt hebt, ga je om 2 uur naar huis. Tijd voor weekend, tot volgende week!

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Functie-eisen

Je handelt op klantvriendelijke en gestructureerde wijze, en gaat gemakkelijk het gesprek aan met al onze medewerkers. Technische vraagstukken los je op vanuit de beleving van de gebruiker. In het werk ben je zelfstandig, en weet je ook bij onverwachte problemen de juiste oplossing te vinden. Je brengt daarnaast het volgende mee:
 • Een afgeronde MBO-opleiding (niveau 4) in de richting van ICT Automatisering of vergelijkbaar
 • Minimaal 4 jaar werkervaring, bijvoorbeeld als werkplekbeheerder. Je hebt aantoonbare ervaring met ITIL-processen zoals incident- en wijzigingsbeheer
 • MCSA (Windows 10) en ITIL V3 certificaten
 • Ervaring met Windows 10, Active Directory, Topdesk en M365, en kennis van SSCM en GPO
 • Een proactieve houding en goede communicatieve vaardigheden
Kennis van macOS en het hebben van een rijbewijs zijn allebei een pré. Evenals het certificaat AZ-900 en ervaring met Agile werken.

Een wisselend rooster is onderdeel van de functie, met soms inzet buiten kantoortijden (bijvoorbeeld bij examenweken). Hier werken we met tijd-voor-tijd.

Een afwisselende functie in een kennisintensieve- en maatschappelijk bewogen en bevlogen organisatie;
 • Goede arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband zal in eerste instantie worden aangegaan voor een periode van 1 jaar. Na afloop van deze periode zal, bij gelijkblijvende organisatieomstandigheden en goed functioneren, een contract voor onbepaalde tijd worden aangeboden;

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 01-MAR-2023, en de functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Erasmus Digitalisation and Information Services (EDIS). De functie heeft een omvang van 1 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.098 en € 4.257 bruto per maand (Schaal 9), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

De dienst Erasmus Digitalisation & Information Services (EDIS)
De dienst Erasmus Digitalisation & Information Services (EDIS) is dé partner voor EUR-instellingen en faculteiten (bestuur, directies en management) die de gemeenschappelijke digitaliseringsambities van de Erasmus Universiteit realiseren. Wij vertalen ambitie naar concrete en waardevolle veranderingen, zodat studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers veilig en betrouwbaar kunnen (samen)werken en ontwikkelen.

Afdeling IT Service Desk is onderdeel van EDIS en kent twee subafdelingen, namelijk IT Service Desk en IT Workplace Services.

Afdeling
De IT Workplace Services medewerker verzorgt samen met zijn/haar collega's zowel de 2e als 3e lijns ondersteuning voor de in- en externe klanten bij het gebruik van hun werkplek omgeving. De meldingen worden geëscaleerd vanuit de 1e lijn IT Service Desk. Je bent verantwoordelijk voor 2e lijns werkplekbeheer- en gebruikersondersteuning. Daarnaast voer je standaard installatie-, configuratie- en onderhoudswerkzaamheden van ICT-componenten op de werkplek uit. Je organiseert ten behoeve van de faculteiten de tentamen voorziening. Het proces van intake met de docent, testen en technisch klaarzetten van de toetsen behoren hierbij tot de kerntaken. Vanuit je expertise neem je deel aan projecten en word je gevraagd input te leveren bij innovatieve ontwikkelingen m.b.t. de werkplek.

Specificaties

 • IT
 • max. 40 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • MBO+
 • 3457

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwemarkt 1A, 3011HP, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you