Service Manager IT

Service Manager IT

Geplaatst Deadline Locatie
17 jan 2 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Word jij onze nieuwe Servicemanager IT en ga jij ons helpen het Servicemanagement naar een volgende niveau te tillen? Als Servicemanager IT bij EDIS is geen dag hetzelfde. Je werkt met twee collega servicemanagers en zijn samen verantwoordelijk voor de...

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe Servicemanager IT die ons gaat helpen het Servicemanagement naar een volgende niveau te tillen? Als Servicemanager IT bij EDIS is geen dag hetzelfde. Je werkt in een omgeving met twee collega servicemanagers en zijn samen verantwoordelijk voor de sturing op de kwaliteit van onze dienstverlening.

Functie-omschrijving
De EDIS-Servicemanager is samen met collega's verantwoordelijk voor het waarborgen dat de procesuitvoering van met name tactische processen zoals changemanagement en continuïteits-management volgens afspraak met de klant of interne opdrachtgever worden uitgevoerd. Het vertrekpunt hierbij is een helder afsprakenkader, toets op uitvoering (performancemanagement) en evaluatiemomenten. Met mogelijke procesverbeteringen wordt gestaag de proceskwaliteit op een hoger niveau gebracht. Daarnaast draagt de EDIS-servicemanager zorg voor goede contacten met de bij de EUR betrokken partners, zoals bijvoorbeeld faculteiten (Business Relation Management). Ook ondersteunt de Servicemanager de beleidsadviseur die o.a. regie op het changemanagement in het takenpakket heeft.

Taken:
 • Bewaken van de samenhang in de procesorganisatie
 • Diensten- en Business Relation Management
 • Begeleiden van de implementatie van proces- en organisatieverbeteringen
 • Ambassadeur van het procesmatig werken binnen de dienst
 • Opstellen en onderhouden van de Dienstencatalogus en daaraan gelieerde SLA's
 • Onderhouden van de dienstencatalogus en het IT-kostenmodel
 • Adviseren van het MT over het optimaliseren van de processen voor IT-dienstverlening
 • Ondersteuning change regisseur
 • Kwaliteitsmanagement

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je vindt het leuk om in gesprek te gaan met partnerrelaties, managers en uitvoerende medewerkers. Je weet ze te enthousiasmeren en te begeleiden bij het realiseren van verbeteringen in diensten en processen. Je durft hierin de regie te nemen, je communiceert helder, je hebt oog voor belangen in de organisatie en wat dat voor effect heeft op je aanpak. Je hebt kennis van IT-financiën en weet goed te werken met Excel. Daarnaast beschik je over organisatiesensitiviteit: je onderkent de gevolgen van veranderingsprocessen voor mensen, werkprocessen en de relaties met opdrachtgevers en partners. Je kunt je identificeren met de 'Erasmian Values' die staan voor wereldburgerschap, maatschappelijke betrokkenheid en een open en kritische mind-set.

Functie-eisen
 • WO/HBO, aangevuld met kennis van IT-processen en de meest gehanteerde 'best practices' (zoals ITIL en ASL)
 • Meerjarige ervaring in een IT-organisatie met het borgen en continue verbeteren van processen over afdelingen heen
 • Financiële achtergrond is een pre
 • Bewezen ervaring in het opstellen en beheren van een PDC
 • Brede kennis aangaande kwaliteits- en performance indicatoren
 • Ruime kennis van de M365 omgeving is een pré
 • Engels spreken en schrijven
Competenties en persoonlijkheid:
 • Organisatiesensitiviteit
 • Plannen en organiseren
 • Inlevingsvermogen
 • Accuratesse
 • Analytisch vermogen
 • Klantbetrokkenheid

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 01-MAR-2023, en de functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Erasmus Digitalisation and Information Services (EDIS). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.814 en € 6.181 bruto per maand (Schaal 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

De afdeling Management Services (MS) binnen de dienst EDIS draagt zorg voor een professionele bedrijfsvoering en efficiënte inrichting van de bedrijfsvoering processen van de dienst EDIS. We zijn in control en werken transparant en compliant. MS ondersteunt de dienst EDIS in haar missie dé ondernemende en gewaardeerde IT-dienstverlener voor de EUR te zijn. MS richt zich op de volgende taakgebieden: IT proces- en kwaliteitsmanagement, Contractbeheer en -management, Officemanagement, Project Management, Communicatie, Finance en HRM.

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • HBO
 • 3453

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwemarkt 1A, 3011HP, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you