Docent Communicatieve Vaardigheden

Docent Communicatieve Vaardigheden

Geplaatst Deadline Locatie
17 jan 12 feb Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als docent Communicatieve Vaardigheden bij de TU Delft werk je nauw samen met een enthousiast team van ongeveer twintig docenten die geïntegreerd onderwijs geven op het gebied van mondelinge en schriftelijke communicatie, zoals presenteren en academisch schrijven. Daarnaast wordt er verdiepend onderwijs gegeven, bijvoorbeeld in scientific writing, teamwork en meeting skills.

Samen met je toekomstige collega’s verzorg je onderwijs binnen de gehele universiteit voor zowel bachelor- als masterstudenten, en ook voor promovendi. Het onderwijs is grotendeels geïntegreerd in technische projectvakken, waarin je samenwerkt met de verschillende faculteiten die dit onderwijs in communicatieve vaardigheden laten verzorgen. Je adviseert hen en je vervult een coördinerende rol. Buiten de onderwijsperioden werk je aan de ontwikkeling van bestaande en nieuwe (online) onderwijsvormen en -materiaal en aan continue kwaliteitsverbetering.

Onze vakken bestaan voor een deel ook uit het voeren van adviserende of coachende gesprekken met studenten, wat betekent dat je je net zo goed thuis voelt in die rol en die met kennis van zaken uitvoert. Je schakelt gemakkelijk tussen Engels en Nederlands aangezien het onderwijs in beide talen wordt aangeboden.

Het Instituut voor Talen en Academische Vaardigheden (ITAV) heeft als doel de academische communicatieve competenties van studenten en docenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) te versterken. We streven dit na door op academisch niveau onderwijs, training en advisering te verzorgen in communicatieve vaardigheden en talen. Dat gebeurt in een team van circa veertig docenten die op een groot aantal terreinen nauw samenwerken. Het team is betrokken en informeel, en iedereen weet elkaar te vinden waar nodig. Daarnaast houden we van gezelligheid en organiseren we regelmatig team events. Het ITAV is ingebed in de Faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Meer informatie over onze afdeling en de faculteit is te vinden op http://www.itav.tudelft.nl.  

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

We kijken ernaar uit om een nieuwe, enthousiaste docent te verwelkomen in ons team. Je hebt een academische opleiding op een vakgebied dat relevant is voor de functie, bij voorkeur Nederlands met afstudeerrichting Taalbeheersing of Communicatiewetenschap, of bijvoorbeeld Engels met een nadruk op communication skills. Daarnaast heb je ervaring met het geven van onderwijs op het gebied van mondelinge en schriftelijke communicatie.

We zoeken een inspirerende docent die uitstekend in staat is groepen te begeleiden en die in staat is met souplesse zowel in het Nederlands als in het Engels les te geven (taalniveaus C2 of moedertaal). Ook vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met de technische wetenschappen en een ruime belangstelling hebt voor ontwikkelingen in het hoger onderwijs. Je weet deze ontwikkelingen te vertalen naar de onderwijspraktijk en aan te laten sluiten op de onderwijsbehoeften binnen de TU Delft. Tot slot weet je je collega’s te verrassen met nieuwe, creatieve ideeën om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en studenten blijvend te enthousiasmeren of vind je het leuk om daarover mee te denken.      

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 year.

De functie heeft een omvang van maximaal 40 uur per week. In eerste instantie gaat het om een contract voor een jaar met de intentie om het contract bij goed functioneren na een jaar te verlengen. Het salaris is gebaseerd op schaal 10 of 11 (met een minimum van € 2.960,- maximum van € 5.439,- bruto per maand bij een volledige aanstelling). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Techniek, Bestuur & Management

Met haar uitstekende onderwijs en onderzoek op het raakvlak van techniek, maatschappij en bestuur levert de faculteit TBM een belangrijke bijdrage aan het oplossen van complexe technisch-maatschappelijke vraagstukken, zoals de energie-transitie, mobiliteit, digitalisering, waterbeheer en (cyber)security.
Daarbij combineren we inzichten uit de technische wetenschappen, de sociale en de geesteswetenschappen. We zijn ontwerpgericht, internationaal georiënteerd en beschikken over een uitgebreid netwerk met kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Klik hier om naar de website van faculteit Techniek, Bestuur en Management te gaan.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • Universitair
 • TUD03361

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you