Hoogleraar Opleiden en leren voor interprofessionele en transmurale samenwerking

Hoogleraar Opleiden en leren voor interprofessionele en transmurale samenwerking

Geplaatst Deadline Locatie
19 jan 8 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Veel ontwikkelingen in de maatschappij en in de zorg maken het leveren van persoonsgerichte zorg uitdagend. De zorgvraag wordt groter en complexer door vergrijzing en toename van multimorbiditeit. Het zorgaanbod wordt ingewikkelder en meer divers door toenemende diagnostische- en behandelmogelijkheden. Deze groei in complexiteit in zorgvraag en zorgaanbod hebben geleid tot vergaande specialisatie van zorgprofessionals. Ook de krapte op de arbeidsmarkt dwingt ons te zoeken naar intelligente vormen van samenwerking, waarbij de zorg op de juiste plaats geleverd wordt door de juiste professionals. Voor al deze ontwikkelingen geldt dat zorgprofessionals interprofessioneel moeten samenwerken met een breed pallet aan andere professionals om persoonsgerichte zorg te (blijven) bieden. Interprofessioneel leren en opleiden (interprofessional education, IPE) heeft als doel om hierin te voorzien.

Vanuit de leerstoel zal (praktijkgericht) onderzoek plaatsvinden naar initiatieven die gestart zijn op het gebied van IPE in de afdelingen en de toekomstige centra binnen het Radboudumc en buiten. Er zijn relaties met onderzoekers bij de HAN (gecombineerde onderzoekstrajecten) en met universiteiten elders in Nederland. Het netwerk is deels organisch, en jij zal de samenwerking verder structureren binnen dit netwerk.

Op het gebied van onderwijs heb jij een belangrijke rol in het aansturen van de ontwikkeling van onderwijs en opleiding dat valt binnen de leeropdracht. Je zal verder bijdragen aan adviezen bij een aanpassing bijvoorbeeld maar ook een actieve bijdrage waar het gaat om majeure onderwijsinnovaties zoals het ontwikkelen van een leerlijn op het gebied van transmuraal leren samenwerken. Hierbij is een nauwe samenwerking met de andere leerstoelhouders, onderzoekers en onderwijskundigen binnen de RHA, en die betrokken zijn bij onderwijsontwikkelingen en innovaties essentieel.

Beschrijft deze functieomschrijving precies de functie die je zou willen vervullen? Dan gaan we graag hierover in gesprek met je!

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Het Radboudumc is op zoek naar een kandidate/kandidaat met de volgende achtergrond en eigenschappen die essentieel zijn voor het uitoefenen van deze functie:
 • Brede en aantoonbare expertise op het leerstoeldomein.
 • Functioneert actief in een relevant netwerk met partners uit bij voorkeur zowel het universitair als hoger beroeps onderwijs als de gezondheidszorg. Is in staat die netwerken verder uit te bouwen en er een leidende rol binnen te spelen.
 • Is goed bekend met de gezondheidszorg en het opleiden van health professionals.
 • Is gepromoveerd.
 • Heeft een visie op onderzoek naar interprofessioneel leren en opleiden in de zorg.
 • Beschikt over zeer goede onderzoekskwaliteiten en gedegen kennis van en ervaring met relevante onderzoeksmethodologie, onder meer blijkend uit wetenschappelijke artikelen en publicaties binnen het leerstoeldomein.
 • Is in staat externe financiering voor onderzoek te verwerven.
 • Heeft goede coachende vaardigheden blijkend uit het succesvolle begeleiding van promovendi.
 • Heeft goede didactische vaardigheden en ervaring in het verzorgen van onderwijs over het thema van de leerstoel.
 • Beschikt over goede leidinggevende vaardigheden en ervaring in het leiding geven aan een (onderzoeks-)team.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 7.377 en € 9.718 (schaal 16) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Al het onderzoek naar leren en werken in de zorg valt onder een overkoepelend onderzoeksprogramma 'Learning & Education in Health Professions. Deze leerstoel zal worden ondergebracht bij de Radboudumc Health Academy (RHA) bij de sectie Research in Learning and Education (RLE). De RHA geeft opleidingen vorm die de Radboudumc professional tot bloei laten komen, ontwikkelt en innoveert duurzame leer/opleidingstrajecten en creëert leermogelijkheden voor life long learning professionals.

Daarnaast draagt de RHA bij aan het optimaal benutten van het hele leerpotentieel van de werkplek: van het bijdragen en ontwikkelen aan innovaties, het opleiden op de werkplek, het verdiepen van kennis en vaardigheden tot het leren als bijproduct van ervaringen bij het werk. De positionering binnen de RHA en de Onderzoeksgroep RLE biedt de mogelijkheid om intensief samen te werken met de andere onderwijshoogleraren en krachtige afdelingsoverstijgende verbindingen te leggen zowel intern als extern.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €7377—€9718 per maand
 • Universitair
 • 177186-P1145041-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you