Arts-Onderzoeker/Promovendus translationele reumatologie & klinische immunologie

Arts-Onderzoeker/Promovendus translationele reumatologie & klinische immunologie

Geplaatst Deadline Locatie
19 jan 16 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Een 4-jarige (80-100%) positie om de effectiviteit, veiligheid en het werkingsmechanisme van Leflunomide / Hydroxychloroquine combinatietherapie te bestuderen als nieuwe behandeling voor de ziekte van Sjögren.

Functieomschrijving

Sluit je aan bij het Sjögren / RepurpSS-onderzoeksteam dat werkt aan het begrijpen en behandelen van immunopathologie bij patiënten met het primaire syndroom van Sjögren (pSS), de op een na grootste reumatische systemische auto-immuunziekte. Ondanks de enorme inspanningen om pSS succesvol te behandelen, blijft de vooruitgang in de pSS-behandeling behoorlijk teleurstellend. Onlangs heeft ons team in het UMC Utrecht in een gerandomiseerde gecontroleerde studie een ongekend klinisch effect van Leflunomide/Hydroxychloroquine combinatietherapie aangetoond (RepurpSS-I trial, Lancet Reumatologie 2020). In de momenteel lopende dubbelblinde gerandomiseerde RepurpSS-II-studie streven we ernaar de werkzaamheid en veiligheid van de medicijncombinatie verder vast te stellen en biomarkers te vinden om de klinische werkzaamheid te monitoren en te voorspellen.

Naast andere klinische onderzoekers ben je verantwoordelijk voor patiëntinclusie, klinische scoring van patiënten, het verzamelen van biologische samples, data verzameling, data analyses en het schrijven van wetenschappelijke artikelen. De werving van 52 patiënten in de RepurpSS-II-studie is halverwege en zal naar verwachting eind 2024 worden afgerond. Het uiteindelijke doel van dit onderzoeksproject is om patiënten een geoptimaliseerde behandelingsstrategie te bieden dat met succes de immunopathologie van pSS-patiënten vermindert.

In de RepurpSS-I- en II-onderzoeken zijn en worden gedetailleerde klinische scores en uitgebreide moleculaire analyses (bulk- en single cell RNA-sequencing, Olink-proteomics, flowcytometrie, enz.) uitgevoerd om de immunologische / biologische processen achter een succesvolle behandeling en het gebrek aan werkzaamheid te begrijpen en hoe de behandelingsrespons het beste kan worden bewaakt en voorspeld.

Als promovendus zal jouw project, naast betrokkenheid bij patiëntinclusie en klinische scoring, zich richten op de analyses van gegevens uit verschillende omics-lagen (transcriptomics, single cell transcriptomics, proteomics, flowcytometrie) uit verschillende biologische monsters (bloed, weefsel en dried blood spots) verzameld uit beide onderzoeken. Met behulp van een "systems biology" benadering integreer je deze datasets om de biologische processen en klinische bevindingen te begrijpen en om biomarkers te vinden om deze te monitoren en te voorspellen. Hierbij pas je immunologische, statistische en computationele onderzoeksmethoden toe voor meerdere omics en klinische datasets (d.w.z. via SPSS, R, WGCNA, machine learning tools, enz.).

We bieden een mooie kans om bij te dragen aan een ambitieus onderzoeksprogramma binnen een zeer gemotiveerd team. Er zullen, indien gewenst, onderwijsmogelijkheden zijn. Je krijgt training, supervisie en begeleiding voor zowel je onderzoekswerk als persoonlijke ontwikkeling, wat een uitstekende basis zal zijn voor een academische carrière.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je hebt een masterdiploma in de geneeskunde en bent BIG-geregistreerd.
  • Je bent geïnteresseerd in en hebt affiniteit met klinisch, immunologisch, fundamenteel en (bio)statistisch onderzoek.
  • Je bent een teamspeler en je beschikt over goede communicatie- en taalvaardigheden in het Nederlands en Engels, waardoor je kunt communiceren met patiënten, collega's met verschillende achtergronden.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (28 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 5.088,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Je zult werken op de afdeling reumatologie & klinische immunologie (EULAR Center of Excellence). De afdeling maakt deel uit van de divisie interne geneeskunde en dermatologie (DIGD), die zich richt op optimale patiëntenzorg, educatie en onderzoek. Het translationele onderzoek binnen de afdeling komt voort uit klinische vragen over de patiëntenzorg, die worden vertaald naar het laboratorium, en bevindingen uit het laboratorium worden terugvertaald om de behandeling van patiënten te verbeteren. Het uiteindelijke gebruik van de onderzoeksresultaten in de patiëntenzorg is het hoofddoel. Onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen artsen, klinische onderzoekers, onderzoeksverpleegkundigen, methodologen, bio-informatici, technici en biochemici. Jouw directe team bestaat uit ongeveer 10 mensen, elk met hun eigen expertise. Multidisciplinaire bijeenkomsten creëren een dynamische en open werkomgeving.

Je wordt ook lid van de Infection & Immunity Graduate School of Life Sciences, waar je cursussen kunt volgen en kunt deelnemen aan evenementen voor promovendi en (inter)nationale conferenties kunt bijwonen.

Het initiële contract is voor een periode van een jaar, in onderling overleg wordt dit verlengd tot een totaal van vier jaar met als einddoel een proefschrift verdediging.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 28—36 uur per week
  • max. €5088 per maand
  • Universitair
  • 2023-2896

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you