Onderzoekassistent Gewasgezondheid

Onderzoekassistent Gewasgezondheid

Geplaatst Deadline Locatie
20 jan 29 jan Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je komt om 07.30 uur op het werk, het is zomer en de zon schijnt na een aantal dagen met regen. De aardappelen staan vol in het blad en dat betekent werk aan de winkel. Je overlegt kort met de collega's over de dagplanning en gaat daarna snel naar het veld om het gewas op ziekten te beoordelen. Gelukkig ben je er door een goede voorbereiding en planning klaar voor. Samen met een collega beoordeel je een proef. Je ziet een plant met vlekjes, maar bent niet zeker over de oorzaak. Samen bekijk je de bladvlekken en je leert van je collega dat het Alternaria is." Na de lunch zijn er nog een aantal uienproeven waarin de laatste metingen van het seizoen gedaan moeten worden, voordat het proefbedrijf het gewas gaat oogsten. Hier komt je oog voor detail goed van pas. Aan het einde van de dag voer je de verzamelde gegevens in en praat je de onderzoeker bij over de voortgang van de proeven. Met een voldaan gevoel ga je naar huis, de klus is weer geklaard.

Als onderzoeksassistent draag je bij aan een goede uitvoering van de pot- en veldproeven op het gebied van schimmels, plagen en functionele agrobiodiversiteit.

Je houdt je bezig met het verrichten van verschillende waarnemingen en metingen aan biodiversiteit, ziekten, plagen en onkruiden en het invoeren van de verzamelde gegevens in gegevensbestanden.

Jij gaat als onderzoeksassistent bijdragen aan het verduurzamen van de gewasbescherming in de akkerbouw en vollegrondgroenteteelt.

Binnen team Gewasgezondheid ben jij verantwoordelijk voor een goede planning en uitvoering van de pot- en veldproeven.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn o.a :
 • voorbereiden, plannen en praktisch uitvoeren van veld- en kasproeven
 • waarnemen en metingen doen aan ziekten, plagen onkruiden, en biodiversiteit volgens vaste protocollen in diverse akkerbouw en vollgegrondsgroenten gewassen
 • invoeren en verwerken van de gegevens
 • signaleren van afwijkingen en veranderingen in de proeven en tijdig communiceren met de onderzoekers
 • bijdragen aan methodiekontwikkeling
Jij bent een belangrijke schakel tussen onderzoekers en proefbedrijf bij de uitvoering van proeven. Je bent de ogen en oren van de onderzoeker en verantwoordelijk voor het verkrijgen van een betrouwbare dataset.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jij bent/hebt
 • Uitstekende communicatie vaardigheden en een flexibele, teamgerichte instelling;
 • Interesse in de akkerbouw/vollegrondsgroententeelt
 • Oog voor detail en kwaliteitsbewustzijn
 • Proactief en kan zelfstandig taken oppakken.
Ook beschik jij over:
 • een afgeronde MBO of HBO opleiding in een groene richting, bijvoorbeeld Tuinbouw, Landbouw
 • praktische kennis van de akker-/tuinbouw en proeftechniek
 • rijbewijs B
Voldoet u niet aan alle eisen? WUR is toegewijd aan het bouwen van een diverse, inclusieve en authentieke werkplek, dus als je enthousiast bent over deze rol, maar je eerdere ervaring niet perfect aansluit bij elke kwalificatie in de functiebeschrijving, moedigen we je aan sowieso te solliciteren. Misschien ben jij wel de juiste kandidaat voor deze of andere functies.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je opleiding en ervaring, een marktconform salaris van minimaal
€ 2.281,= tot maximaal € 3.392,= bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 6/7). We zijn in principe op zoek naar iemand die fulltime werkt, maar een aanstelling van 32 uur per week is ook mogelijk. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Hier ga je werken
De Business Unit Open Teelten (OT) van Wageningen Research werkt aan de ontwikkeling van nieuwe teeltsystemen op het gebied van onder andere teelttechniek, gewasbescherming en biodiversiteit, voor akkerbouwers, tuinders, fruittelers, toeleverende en afnemende bedrijven in de agro-industrie, overheden en maatschappelijke organisaties. Bij Open Teelten werken ca. 200 mensen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op de centrale locatie in Lelystad, op regionale onderzoekslocaties (Vredepeel, Valthermond en Westmaas) en op praktijkbedrijven.

Bekijk hier een video over een onderzoek gedaan bij Open Teelten.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Voeding
 • max. 36 uur per week
 • MBO+
 • P1146431-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you