Communicatieadviseur voor de bacheloropleidingen

Communicatieadviseur voor de bacheloropleidingen

Geplaatst Deadline Locatie
24 jan 15 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De juiste student op de juiste plaats. Zie jij direct voor je hoe je met communicatie en marketing daarbij kan helpen en vind je het leuk om in en onderwijs- en onderzoekomgeving te werken? Ben je een stevige communicatieadviseur, een denker en een doener? Dan ben jij misschien wel de collega die wij zoeken!

De Universiteit Leiden, Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen zoekt voor de dienst Communicatie & Marketing een

Communicatieadviseur voor de bacheloropleidingen

Vacaturenummer: 23-040

De faculteit biedt negen bachelor opleidingen en twee specialisaties aan. Elke opleiding kent zijn eigen communicatievraagstukken. Als communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de positionering van onze opleidingen en de communicatie naar studiekiezers. Je vertaalt de positionerings- en wervingsbehoefte van de opleidingen naar doelgroepgerichte communicatie en marketingplannen en een relevante en aantrekkelijke klantreis voor de studiekiezer. Daarvoor ontwikkel je bijpassende online en offline middelen en zorg je voor de uitvoering van de plannen in een heldere communicatiekalender die je jaarlijks evalueert en samen met de collega’s van de opleidingen bijstelt. In ons team werk je nauw samen met je collega communicatieadviseur voor de masterprogramma’s van de faculteit en de event coordinator. Daarnaast werk je met de collega’s van het bestuursbureau (SCM), collega’s bij de andere faculteiten en collega’s van andere universiteiten waar we gezamenlijke opleidingen mee aanbieden. Je vertegenwoordigt de faculteit in diverse interfacultaire en externe (project)overleggen en stuurt, samen met de event coordinator in het team, het team van studentambassadeurs aan. De communicatie voor onze opleidingen is constant in beweging, voor het komende jaar staan bijvoorbeeld de doorontwikkeling van de voorlichtingsactiviteiten en het in de markt zetten van een nieuwe bacheloropleiding op de agenda.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel

  • We zoeken enthousiaste en verbindende communicatie professional die overtuigend adviseert met een relevante opleiding en minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Je functioneert op BNP niveau eind 3, begin 4.
  • Je werkt analytisch en data driven vanuit een duidelijke visie en je kan werken met een brede set aan tools die je inzet voor de uitvoering van je werk zoals CMR en CMS, registratietools en website en online media analyse tools.
  • Je maakt makkelijk contact op alle niveaus en iedereen voelt zich welkom om bij jou binnen te stappen. Je bent een denker en een doener, het geeft je energie om strategie te combineren met hands-on werkzaamheden zoals het ontwikkelen van middelen en het schrijven van content.
  • Je bent zelfstartend en steekt graag de handen uit de mouwen om zaken voor elkaar te krijgen waar samenwerking voor jou vanzelfsprekend is en je de klant- en resultaatgericht werkt.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je hebt de ambitie om je te blijven ontwikkelen als professional en als persoon, je hebt een positieve instelling en voelt je thuis in een wetenschappelijke omgeving. Ervaring in de bèta wetenschappen is een pré.

In deze functie komt het voor dat je werkt buiten de reguliere werktijden, zoals ’s avonds en in het weekend.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Werken in een team van enthousiaste collega’s waar samenwerken voorop staat en waar altijd wat te doen is, ‘never a dull moment’. We werken deels op kantoor en deels vanuit huis en de Universiteit Leiden biedt hiervoor een goed pakket aan faciliteiten. Persoonlijke en professionele ontwikkeling vinden we belangrijk en zijn een vast onderdeel van de werkafspraken die we maken. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft eerst tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een aanstelling in vaste dienst bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

De Universiteit Leiden kent goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een thuiswerkvergoeding, een eindejaarsuitkering (8,3%), een vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Werkgever

Beschrijving organisatie

Onze dienst is verantwoordelijk voor het marketing en communicatiebeleid van de faculteit. Met een team van >10 enthousiaste professionals en een aantal studentassistenten die helpen bij de realisatie van projecten, ondersteunen we dagelijks het faculteitsbestuur en de instituten en opleidingen op het gebied van marketing communicatie van de bachelor,- en masterprogramma’s van de faculteit,  alumnibeleid, online media, PR/wetenschapscommunicatie en outreach, interne communicatie en bij de organisatie van diverse evenementen. Samenwerken is key, met elkaar zorgen we ervoor dat we de organisatie optimaal faciliteren. Is er bijvoorbeeld een facultair event? Dan springt iedereen uit het team bij. Is er een nieuw project? In onze overleggen maken we dan gebruik van onze gezamenlijke denkkracht.

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.
Het onderzoek binnen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens negen bachelor- en vijftien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid, er werken >2700 medewerkers en er studeren ruim 6000 studenten bij ons. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Lees er meer over op de website van de faculteit

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 23-040

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you