Juridisch beleidsadviseur team HR Expertises (0,8 fte)

Juridisch beleidsadviseur team HR Expertises (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 jan 26 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de jurist met interesse voor de beleidsvelden arbeidsomstandigheden en internationalisering die het leuk vindt om ook dicht bij de uitvoering te staan?

Functieomschrijving

Ben jij de jurist met interesse voor de beleidsvelden arbeidsomstandigheden en internationalisering die het leuk vindt om ook dicht bij de uitvoering te staan? Dan zoeken we jou.

Als juridisch beleidsadviseur bij team Expertises ga jij je bezig houden met de aandachtsgebieden arbeidsomstandigheden en internationalisering.

Arbeidsomstandigheden
Bij de Universiteit Utrecht vinden we het belangrijk dat onder uitstekende arbeidsomstandigheden gewerkt en gestudeerd wordt. Veiligheid, gezondheid en het welzijn van medewerkers staan hierin centraal. Als adviseur zorg jij ervoor dat ons beleid op deze gebieden actueel is en je realiseert verbeteringen hierin.
In de zomer van 2022 zijn we de samenwerking met een nieuwe arbodienst aangegaan. Jij bent contractmanager voor dit contract en draagt bij aan het goed verlopen van de verdere implementatie hiervan.

Wat ga je doen met betrekking tot arbeidsomstandigheden?
 • Je bent  de spin in het web in het contact met onze re-integratiedeskundigen en de schakel in het faciliteren van een goed contact tussen hen en de arbodienst.
 • Je beantwoordt juridische vragen van re-integratiedeskundigen over de verzuimbegeleiding van medewerkers.
 • Je bent contractmanager van een aantal contracten, te weten het contract voor de uitvoering van het eigen risicodragerschap van de UU betreffende de Ziektewet en Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA), de semicollectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering, de WGA-reparatie overeenkomst, de dienstreisverzekering van de UU en de twee collectieve zorgverzekeringen die de UU aanbiedt aan medewerkers.
 • Je bent contactpersoon voor het UWV en ABP. Wat betreft pensioen neem je deel aan de kenniskring Pensioen binnen de UU.
 • Tevens neem je deel in verschillende projecten. Momenteel loopt het project voor een nieuw verzuimsysteem. Dit is een langgekoesterde wens binnen de organisatie, dus het is een mooie uitdaging waarmee je meteen een belangrijke verbeterslag kan helpen realiseren.
 • Je stelt samen met de afdeling Veiligheid en Milieu jaarlijks het arbojaarplan en jaarverslag op. In het jaarplan worden voorgenomen activiteiten beschreven, zoals bijvoorbeeld over werkdruk, ongewenst gedrag en bedrijfshulpverlening.

Wat ga je doen met betrekking tot internationalisering?
 • Je houdt je bezig met juridische en beleidsvragen rondom internationalisering en werk je samen met je collega’s van de International Service Desk (ISD).
 • Je bent tweedelijns aanspreekpunt voor complexe vragen bij de ISD over bijvoorbeeld werkvergunningen, sociale zekerheid van medewerkers die internationaal actief zijn en vergoedingen van extraterritoriale kosten.
 • Je ontwikkelt beleidskaders. Dit kan zijn voor meer structurele vragen aangaande hoe we om willen gaan met onze internationale of uitgaande medewerkers, maar ook voor meer ad hoczaken zoals hoe we iets kunnen betekenen voor gevluchte Oekraïense wetenschappers.
 • Je hebt nauw contact met je collega’s bij de ISD om te kijken hoe je daar kan ondersteunen en denkt mee over verbetering van de dienstverlening.


Je leidinggevende is het hoofd van twee teams, te weten de afdeling Expertises en de International Service Desk. De afdeling Expertises heeft naast universiteitbreed hr-beleid verschillende andere aandachtsgebieden, namelijk mobiliteit, vitaliteit, participatiewet, sociale veiligheid, privacy, bedrijfsmaatschappelijk werk en PhD-psycholoog en (internationale) werving & selectie. De verschillende disciplines maken het team divers en interessant.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?

 • Je hebt een juridische achtergrond op het gebied van arbeidsrecht en/of sociale zekerheidsrecht met academisch werk- en denkniveau. Daarnaast heb je kennis van vreemdelingenrecht, internationaal arbeidsrecht, of Europees recht, of ben je bereid je hierin te verdiepen.
 • Je beweegt je makkelijk binnen een grote organisatie en werkt prettig samen met collega’s uit verschillende disciplines.
 • Je hebt ervaring op het gebied van contractmanagement en weet daarbij de balans te vinden tussen het behartigen van het organisatiebelang en het onderhouden van de relatie.
 • Je bent in staat om te schakelen tussen verschillende onderwerpen en tussen verschillende niveaus; van strategisch naar meer operationeel.
 • Je bent communicatief sterk en je kan je goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels (niveau C1).

Arbeidsvoorwaarden

We bieden jou een afwisselende functie in een plezierige werkomgeving. Je krijgt een dienstverband (0,8 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring- minimaal € 3974,- en maximaal € 6181,- bruto per maand bij een voltijds dienstverband (schaal 11-12 cao Nederlandse Universiteiten, UFO-profiel beleidsmedewerker 3 of 2). Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.  De Universiteit Utrecht staat midden in de samenleving en draagt bij aan antwoorden op de maatschappelijke vragen van vandaag en morgen.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten. De UBD is gevestigd op het Utrecht Science Park niet ver van het historische centrum van Utrecht.

De directie Human Resources  ondersteunt het College van Bestuur en de faculteiten bij het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van universitair hr-beleid. De directie verzorgt de hr-voorzieningen en producten die vanuit het oogpunt van kwaliteit, eenheid van werkgeverschap en efficiëntie op universitair niveau worden ingevuld. Daarnaast is er een afdeling HR-advies.

Specificaties

 • HRM; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 30—32 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • HBO
 • 1203863

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you