Promovendus klinisch medicijnonderzoek ALS en evidence synthesis

Promovendus klinisch medicijnonderzoek ALS en evidence synthesis

Geplaatst Deadline Locatie
23 jan 20 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Een uitdagend promotietraject voor een onderzoeker in opleiding of arts-onderzoeker binnen de afdeling neuromusculaire ziekten, waarbij je je verdiept in de methodologie van klinisch studies en bezighoudt met de opzet en analyse van klinische studies

Functieomschrijving

Als promovendus ben je verantwoordelijk voor het opzetten en zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Ioannina (Griekenland) en richt zich op evidence synthesis van medicijnonderzoek in ALS en real world data.

Je bent betrokken bij literatuuronderzoek, data-verzameling en netwerk meta-analyses van klinisch medicijnonderzoek. Je krijgt hierbij uitgebreide statistische ondersteuning van ervaren statistici. Je zal tevens bijdragen aan de uitbreiding van het ALS-register in Nederland. We zullen landelijk real world data verzamelen die geschikt zijn om te gebruiken in medicijnonderzoek; je coördineert hiervoor de onderzoeksassistenten. Voor artsen is er tevens een mogelijkheid om werkzaam te zijn op de clinical trial unit, waarbij je patiënten includeert in lopende trials en helpt met het opzetten en uitvoeren van nieuwe studies

De aanstelling is aanvankelijk voor een periode van 3 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van 1 jaar ter afronding van een promotietraject.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

Een daadkrachtige, enthousiaste teamplayer met een afgeronde studie geneeskunde, epidemiologie en/of biostatistiek, en affiniteit met de methodologie van klinisch geneesmiddelenonderzoek of evidence synthesis.
 • Je bent een afgestudeerd geneeskundige of in het bezit van een afrondende masteropleiding epidemiologie en/of biostatistiek.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het doen van wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt een sterkte affiniteit met klinische medicijnstudies en de methodologie daaromtrent.
 • Ervaring met de beoogde patiëntenpopulatie en/of ervaring met klinisch medicijnonderzoek is een pre.
 • Je kunt uitstekend plannen en coördineren, bewaakt het werkproces en doet alles met oog voor kwaliteit en traceerbaarheid.
 • Je bent een teamplayer, die graag werkt in een dynamische omgeving.
 • Je bent in bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.536,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

De neurologie & neurochirurgie bestaat uit zes zorglijnen. In plaats van een indeling in afdelingen en medisch specialismen zijn de zorglijnen geformeerd rondom de topreferente patiëntengroepen met de daaraan gekoppelde onderzoekslijnen. Binnen deze onderzoeksgroep wordt met name onderzoek gedaan naar de neuromusculaire ziekte amyotrofische laterale sclerose (ALS). Deze groep behoort tot de internationale top in onderzoek op dit gebied. Daarnaast worden er klinische (medicijn)studies uitgevoerd, zowel gesponsord als investigator-initiated.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • max. €3536 per maand
 • Universitair
 • 2023-2918

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you