Projectleider applicatiebeheer Emissieregistratie | RIVM

Projectleider applicatiebeheer Emissieregistratie | RIVM

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 25 feb Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij onze projectleider die projecten kan leiden op het snijvlak van (industriële) emissies en database werk? Vind jij het leuk om hierin nauw samen te werken in een inhoudelijke omgeving, in combinatie met ICT-beheer, het werken met grote databases en webapplicaties? Dan is dit mogelijk de functie die goed bij je past!

Functieomschrijving

Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan de slag bij het Centrum Milieukwaliteit binnen de afdeling Stoffen Monitoring en Onderzoek stikstof (SMO). De afdeling SMO heeft twee programma’s in haar afdeling: stikstofmonitoring en de Emissieregistratie. Jij bent de projectleider binnen de Emissieregistratie.

De Emissieregistratie is de basis van diverse nationale en internationale rapportages over emissies en wordt gebruikt voor verschillende beleidsvelden. Je kunt hierbij denken aan Luchtkwaliteit, Klimaat of Stikstof. De Emissieregistratie is een samenwerkingsverband tussen diverse instituten onder regie van het RIVM en bepaalt de emissies van circa 500 voor het milieu- en klimaatbeleid relevante stoffen naar zowel bodem, water als lucht. Deze gegevens worden gecontroleerd en bewerkt en geregistreerd in de centrale database van de Emissieregistratie en worden vervolgens gebruikt als input bij diverse modelberekeningen.

Ter uitbreiding van ons huidige team van achttien collega’s zijn wij op zoek naar een gedreven collega die graag een bijdrage levert als projectleider ‘applicatiebeheer Emissieregistratie’.

Wat is jouw uitdaging?

Jij bent de projectleider 'applicatiebeheer Emissieregistratie' binnen de afdeling Stoffen Monitoring en Onderzoek stikstof (SMO). Je bent verantwoordelijk voor het algeheel coördineren van het elektronisch Milieujaarverslag (www.e-mjv.nl), een webapplicatie waarin jaarlijks door bedrijven een groot aantal gegevens op milieugebied moeten worden gerapporteerd. Het e-MJV is een belangrijk instrument in de uitvoering en monitoring van beleid zoals op gebied van klimaat, stikstof en luchtkwaliteit.Daarnaast ben je contactpersoon voor opdrachtgevers van modules die onder de e-MJV paraplu vallen (op dit moment het Ministerie van I&W) en ondersteun je het Hoofd Emissieregistratie als secretaris van de zogeheten IPO/RUD overleggen.

Naast het e-MJV ben je ook eindverantwoordelijk voor de database van de ER: een grote database die ontsloten wordt met een webapplicatie. Je stuurt een team van applicatie ontwikkelaars en database beheerders aan. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor het opzetten van projecten in het kader van de doorontwikkeling van de applicaties. Tenslotte werk je aan de zichtbaarheid van het e-MJV en de Emissieregistratie en onderhoud je contacten met externe partijen om de benutting ervan richting opdrachtgevers en andere projecten te verbeteren.

Er wordt van je gevraagd inhoudelijk aan te sturen, met een duidelijke strategie, planning en prettige houding richting de betrokken medewerkers. Je legt verantwoording af aan het Hoofd Emissieregistratie en stemt af met collega-projectleiders binnen de Emissieregistratie waar nodig. Naast deze rol kan het ook voorkomen dat we ondersteuning vragen voor de Emissieregistratie op andere terreinen. Dit varieert van externe advisering op strategisch niveau tot het inhoudelijk bijdragen aan datasets voor internationale rapporteringen. Mede bepalend hierin is jouw ervaring en expertise, bijvoorbeeld op het gebied van sectoren als verkeer, industrie of landbouw.

Uniek aan deze baan

Als projectleider kun je met deze baan echt iets betekenen voor de maatschappij op het gebied van milieu. Samen schetsen we een onafhankelijk, betrouwbaar en trendmatig beeld van de emissies van Nederland en zijn daarmee de betrouwbare adviseur voor de overheid, professionals én burgers. Kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid staan centraal.

In ons team staan we voor elkaar klaar. Daarnaast zijn er een groot aantal externen van andere kennisinstellingen waarmee we samen de Emissieregistratie vormen. Dit zijn allen bevlogen mensen met een passie om elk jaar de emissiegegevens van Nederland tijdig op te leveren.

De zorg voor morgen begint vandaag

Specificaties

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante WO-opleiding afgerond, bij voorkeur in de milieu- natuurwetenschappen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit met technologieën van chemische bedrijven;
 • Je hebt ervaring met projectmanagement en het beheren van een ICT applicatie ;
 • Je bent in staat om zelfstandig te opereren en tevens ben je in staat om een team inhoudelijk aan te sturen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op onbepaalde tijd.

 • Salarisniveau: schaal 11
 • Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contractduur: 12 maanden, met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
 • Natuurwetenschappen; Techniek
 • 32—36 uur per week
 • €3503—€5343 per maand
 • Universitair
 • AT VWS 20230125

Werkgever

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you