Hoofd Teaching and Learning Centre FNWI

Hoofd Teaching and Learning Centre FNWI

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 17 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Introductie

Vind je het leuk om leiding te geven aan een enthousiaste groep collega's en je hard te maken voor kennisdeling binnen het onderwijs, onderwijsvernieuwing en docentprofessionalisering binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica? Het Education Service Centre is op zoek naar een ervaren afdelingshoofd voor het Teaching and Learning Centre (TLC).

Wat ga je doen?

Het hoofd TLC is de leidinggevende van de medewerkers binnen het TLC. In totaal werken bij het TLC 7 vaste medewerkers en wordt met regelmaat externe expertise ingezet. Het TLC maakt deel uit van het Education Service Centre van de FNWI.

Als afdelingshoofd draag je zorg voor de aansturing van de afdeling en ben je o.a. verantwoordelijk voor de HR-taken. Eventueel voer je zelf projecten uit die binnen het jaarplan van het TLC passen. Je bent de verbindende factor tussen de afdeling en rest van de organisatie. Ook maak je deel uit van het managementteam van het ESC.

Taken en verantwoordelijkheden:
 • Het onderhouden van contacten in de onderwijs- en de onderzoeksorganisatie, met de andere TLC's, de diensten, de beleids- en bestuursstaf en HR om wensen en behoeften op het terrein van docentprofessionalisering, onderwijsvernieuwing, kennisdeling en kennisontwikkeling in kaart te brengen.
 • Als ambassadeur van het onderwijsbeleid ben je een serieuze gesprekspartner voor het onderwijsmanagement. Je adviseert en ondersteunt de vice-decaan en de onderwijs- en opleidingsdirecteuren. Hiervoor ben je lid van het overleg met de onderwijsdirecteuren van de FNWI en je participeert in relevante overlegstructuren op facultair en universitair niveau.
 • Eindverantwoordelijke voor het opstellen van het jaarplan en -verslag en de begroting van het TLC-FNWI. Hierin worden de strategische doelen van de TLC's vertaald in concrete activiteiten en projecten. Je zorgt voor verbinding tussen de activiteiten en neemt initiatief voor nieuwe projecten, het opschalen van good practices, kennisdelingsactiviteiten en het organiseren van docentprofessionaliseringsaanbod. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de voortgang, de evaluatie en het succes van de verschillende activiteiten. Je zorgt ervoor dat het aanbod aan professionaliseringsactiviteiten goed aansluit bij de behoeften, opvattingen en vragen van onderwijsmanagement en docenten. Je vindt het belangrijk bij te dragen aan een professionele onderwijscultuur waarin de verantwoordelijkheid van het onderwijs zo dicht mogelijk bij docenten ligt en leren van en met elkaar vanzelfsprekend en verrijkend is.
 • Zorgdragen voor de bemensing van de activiteiten en projecten en hiërarchisch en functioneel leiding geven aan het team van TLC-FNWI medewerkers. Met het team draag je zorg voor het inrichten van een effectieve organisatie- en werkstructuur.
 • Motiveren, coachen en inhoudelijk aansturen van collega's, die tijdelijk en/of functioneel activiteiten voor het TLC verrichten.
 • Eventueel zelf uitvoeren van activiteiten en/of projecten uit het jaarplan van het TLC.
 • Bekendheid verwerven voor de activiteiten en projecten van het TLC-FNWI.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Het hoofd Teaching and Learning Centre:
 • heeft ruime kennis van en ervaring met het onderwijs van de FNWI en de UvA;
 • heeft een visie op onderwijsontwikkeling en docentprofessionalisering die aansluit op de onderwijsvisie van de UvA en de FNWI;
 • heeft ruime ervaring met project-, kennis-, of verandermanagement en academisch leiderschap;
 • heeft een afgeronde academische opleiding of gepromoveerd, affiniteit met onderwijskunde of didactiek is een pre;
 • heeft een groot netwerk in het onderwijsdomein en het vermogen om een netwerk te ontwikkelen in een grote en uitdagende organisatie;
 • beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, ook in het Engels;
 • is enthousiast over onderwijs en onderwijsontwikkeling en kan dit overbrengen op anderen;
 • is organisatiesensitief en servicegericht;
 • beschikt over uitstekende adviesvaardigheden;
 • is analytisch, initiatiefrijk, overtuigend, besluitvaardig, resultaatgericht, pragmatisch en een teamplayer.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 32 - 38 uur per week voor een periode van 12 maanden. De gewenste startdatum is zo snel mogelijk. Indien we je functioneren positief beoordelen, volgt een vast contract.

Het bruto maandsalaris, gebaseerd op een 38-urige werkweek en afhankelijk van relevante werkervaring, varieert van € 4,814 to € 6,181 (schaal 12). Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Het UFO-profiel afdelingshoofd 2 is van toepassing. De cao Universiteiten van Nederland is van toepassing.

Naast het salaris en de inspirerende omgeving op Science Park bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:
 • 232 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op fulltime) en extra vakantiedagen tussen kerst en 1 januari;
 • verschillende cursussen die te volgen zijn via het Teaching and Learning Centre;
 • verschillende cursussen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap voor de wetenschappelijke staf;
 • verschillende cursussen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement, werkdruk en Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
 • 7 weken geboorteverlof met 100% salarisbehoud;
 • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • de mogelijkheid om thuis een werkplek in te richten;
 • een pensioen bij ABP, waar de UvA voor tweederde aan bijdraagt;
Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Werkgever

Faculteit der Natuurw., Wiskunde & Informatica

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 30.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 PhD studenten, verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo'n 1.800 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 8.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Education Service Centre

Het Education Service Centre (ESC) van de FNWI is verantwoordelijk voor de organisatie, logistiek en administratie van het onderwijs en een deel van de studentbegeleiding. Wij ondersteunen daarmee de docenten en onderzoekers van de onderzoeksinstituten die samen de negen bacheloropleidingen en vijftien masteropleidingen van de FNWI verzorgen. Het ESC bestaat uit zeven afdelingen, te weten een afdeling Onderwijsadministratie en Servicedesk, een afdeling Opleidingsondersteuning, een afdeling Studieadvies, een projectteam Onderwijskwaliteit, een team ICT, een Stafdienst en het Teaching & Learning Centre (TLC).

Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Management
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • 11123

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you