Wij zijn op zoek naar een expert externe communicatie met focus op Onderzoekscommunicatie

Wij zijn op zoek naar een expert externe communicatie met focus op Onderzoekscommunicatie

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 9 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kom jij tot je recht bij de Faculty of Law?

Functieomschrijving

Schrijven is je tweede natuur; of het nou korte creatieve teksten zijn of uitgebreidere toegankelijke informatieve teksten. Jij bent in staat de juiste snaar te raken bij verschillende doelgroepen en de content op een heldere manier vorm te geven. De ene keer is het met een video, de andere keer met een podcast. De content die je maakt voor diverse kanalen (social media, website, nieuwsberichten, events, drukwerk) is essentieel om ons onderzoek te profileren. Vanuit jouw expertise help je onze wetenschappelijke staf met advies en support om communicatie-initiatieven verder te professionaliseren. Herken je je hierin? Dan horen we graag van je.

Dit ga jij doen

Binnen deze afdeling zijn wij op zoek naar een communicatie professional die de rijke onderzoeksresultaten en andere activiteiten van onze faculteit vertaalt naar pakkende content en die onze onderzoekers helpt om extern impact te hebben.

Het gaat hierbij om de volgende werkzaamheden:

 • Opstellen van het jaarlijkse Onderzoekscommunicatieplan in overleg met het Faculteitsbestuur
 • Verzamelen en publiceren van blogs van de wetenschappelijke staf
 • Op basis van interviews zelfstandig schrijven en redigeren van onderzoek-gerelateerde verhalen en publiceren op onze website en andere kanalen 
 • Bedenken en maken van diverse content en formats in samenwerking met de wetenschappelijke staf
 • Up-to-date houden van ons Twitter kanaal en andere relevante social media
 • Geven van communicatie-advies en training aan wetenschappelijke staf
 • Intensieve samenwerking met de collega’s van het ondersteunende Team Onderzoek
 • Deelnemen aan gemeenschappelijke projecten met collega’s van andere faculteiten en de centrale afdeling Marketing & Communicatie
 • Ondersteunen bij uiteenlopende externe communicatie activiteiten

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wie zoeken wij?

Wij vinden het heel belangrijk dat jij plezier hebt in je werk, dat je je werk vol passie en overgave kan doen. Dat je houdt van uitdagingen en onderdeel wilt zijn van onze ambities en vooral dat je wilt blijven leren. Daarnaast zijn voor deze functie zijn de volgende functie-eisen belangrijk:

 • Een WO-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Communicatie, Journalistiek of Rechten in combinatie met communicatie affiniteit
 • Uitstekende kennis (schrijven en spreken) van de Nederlandse en de Engelse taal
 • In staat om complexe onderwerpen in heldere content om te zetten
 • Teamspeler met een service-gerichte instelling
 • Pro-actieve, nieuwsgierige houding en een creatieve inborst
 • Affiniteit met wetenschap en/of de juridische wereld
 • Relevante ervaring in een hoger onderwijsorganisatie of wetenschappelijke omgeving is een grote pré
 • Ervaring met programma’s als Photoshop, Illustrator, InDesign of andere creatieve/multimedia-applicaties en met content management systemen (bijvoorbeeld Drupal)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

Wat bieden we jou?

UM is een uitdagende en aantrekkelijke werkgever, met veel groeimogelijkheden. Binnen de Faculty of Law heerst een dynamische en informele werksfeer. Maar natuurlijk horen hier ook goede arbeidsvoorwaarden bij, zoals voldoende vakantiedagen en een passend salaris. Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden. Het salaris is vastgesteld op minimaal € 2.960,- bruto  en maximaal € 4.670,- bruto per maand (schaal 10, UFO profiel Redacteur 3), afhankelijk van kennis en ervaring. Elk jaar wordt het salaris aangevuld met een vakantie-uitkering van 8% en een eindejaaruitkering van 8,3%. 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Faculty of Law

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is met 3400 studenten één van de grotere faculteiten van de UM. De faculteit is een pionier in kleinschalig en innovatief onderwijs en is met 51% buitenlandse studenten de meest internationale rechtenfaculteit in Europa. De faculteit verzorgt uitstekend onderwijs in drie bachelor- en tien masterprogramma’s en heeft een sterk onderscheidend onderzoeksprofiel. Bij de faculteit werken 340 medewerkers. De faculteit is een dynamische en internationale gemeenschap. Een excellente ondersteuning is voorwaarde voor het realiseren van de hoge ambities.

De afdeling Marketing & Communicatie binnen de Faculty of Law is verantwoordelijk voor het werven van nieuwe studenten, externe communicatie, interne communicatie en onderzoekscommunicatie. Het team bestaat momenteel uit 10 ambitieuze collega’s (8 fte). Samen zorgen wij voor betekenisvolle (online) marketingcampagnes en events gericht op studentenwerving, profilering van de faculteit en de hieraan verbonden onderzoekers en effectieve interne communicatie gericht op de verdere ontwikkeling van de facultaire community.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Juridisch personeel
 • Recht
 • 30.4—38 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • AT2022.510

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bouillonstraat 1-3, 6211 LH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you