Epidemioloog / Onderzoeker

Epidemioloog / Onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 25 mrt Dordrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Jij wilt een bijdrage leveren aan infectieziektebestrijding en surveillance en gaat graag de uitdaging aan om uiteenlopende onderzoeksprojecten op te pakken! Als ervaren infectieziekten-epidemioloog/onderzoeker lever je een belangrijke bijdrage aan de publieke gezondheid in de regio Zuid-Holland Zuid. Nieuwsgierig naar meer informatie? Lees dan verder! Wij kijken uit naar de reacties!

Functieomschrijving

De GGD ZHZ, onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J) te Dordrecht is voor haar team Onderzoek op zoek naar een Epidemioloog / Onderzoeker met focus op infectieziekten.

Wat ga je doen?

Het voorkomen en terugdringen van infecties is van levensbelang. Als infectieziekten – epidemioloog/onderzoeker breng jij de stand van zaken op het gebied van infectieziekten in de regio Zuid-Holland Zuid in kaart. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving. De werkzaamheden zijn op te delen in drie hooftaken.

 1. De eerste hoofdtaak is surveillance, signalering en monitoring. In deze rol breng je verschillende databronnen samen en stel je deze beschikbaar voor landelijke, regionale surveillancegegevens over infectieziekten. Je maakt daarbij gebruikt van analyses en dashboards. Naast het duiden en interpreteren van de surveillancedata, draag je zorg voor het delen van de informatie en het evalueren van de effectiviteit van preventieve maatregelen en bestrijdingsmaatregelen. De infectieziekte-epidemioloog/onderzoeker moet epidemiologische methoden kunnen toepassen onder minder of meer urgente omstandigheden. Je werkt hierbij nauw samen met diverse partners in de regio. Relevante informatie maak je toegankelijk voor management, bestuurders en publiek. Het IZB team maakt een ontwikkeling door naar meer data gedreven werken, hierin heb je een belangrijke trekkende rol.
 2. Voor de tweede hoofdtaak voer je zelfstandig en in samenwerking met andere onderzoekers uitbraak detectie- en onderzoek uit. Dit vraagt van jou methodologische ondersteuning en advisering bij het opzetten, uitvoeren, analyseren en publiceren van (uitbraak)onderzoek. Ook hier werk je intensief samen met partners uit de regio.
 3. Hoofdtaak drie omvat het toepassen van epidemiologisch onderzoek op het gebied van infectieziekten binnen het Kennisprogramma. Werkzaamheden zijn o.a. het adviseren over en het uitvoeren van onderzoek; het vooronderzoek, het schrijven van het projectvoorstel, de uitvoering van het onderzoek of project, de data-analyse en de afronding.

Specificaties

GGD Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ)

Functie-eisen

 • Je bent wo geschoold in de epidemiologie, geneeskunde of gezondheidswetenschappen of een andere passende opleiding;
 • Je hebt werkervaring binnen de (infectieziekte-)epidemiologie (onderzoek en/of surveillance);
 • Je hebt ervaring met diverse kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden, waarbij je  (grote) complexe databestanden of surveillance data analyseert met statistische programma's (zoals SPSS, SAS, R of andere statistische programma's);
 • Een afgerond promotie onderzoek in een aanverwant gebied, registratie (A of B) als epidemioloog en/of ervaring met dashboarding tools (zoals PowerBI) zijn een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Vanuit een pragmatische, praktische instelling en met een proactieve aanpak leg jij de verbinding tussen team Onderzoek en team Infectieziektebestrijding. Dit vraagt om een nauwe samenwerking en afstemming met artsen, verpleegkundigen en deskundigen infectiepreventie. Goede netwerkvaardigheden zijn dan ook belangrijk.

Je gaat analytisch te werk en stelt je daarbij onafhankelijk en flexibel op. Je weegt zaken zorgvuldig tegen elkaar af, alvorens tot een oordeel te komen, waar altijd het belang voor de inwoners van de regio en de gemeenten als opdrachtgevers worden meegenomen. Dit vraagt om een grote mate van nauwkeurigheid en integriteit. Je wilt graag bruikbare kennis voor praktijk en beleid leveren, goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden zijn daarbij essentieel.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met kans op verlenging.

Bij ons sta je midden in de maatschappij. Je krijgt een baan met ontwikkelmogelijkheden binnen het werkveld en in de setting van de samenwerkende gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid.

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Wij zetten daar graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, te weten:

 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32-36 uur per week, met kans op verlenging. Er is op dit moment financiering tot en met eind 2024 met de verwachting dat dit structureel wordt;
 • Salaris van maximaal € 5.372,- (salarisschaal 11, CAO gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel;
 • Opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • Een laptop en telefoon in bruikleen;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen
  • een fietsregeling
  • het inkopen van extra pensioen
  • een bijdrage aan sportgerelateerde zaken
 • Flexibel werken met de mogelijkheid om thuis te werken
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • Ouderschapsverlof;
 • Pensioenregeling bij ABP;
 • Collectieve premiekorting op de aanvullende zorgverzekering bij CZ, Iza en Menzis;
 • Een werkgeversbijdrage voor tegemoetkoming in de zorgverzekering.

Werkgever

De GGD ZHZ is onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J). Deze organisatie verzorgt namens 10 gemeenten in Zuid-Holland Zuid de uitvoering van diverse taken op het gebied van publieke gezondheid, maatschappelijke zorg, Veilig Thuis, Leerplicht en voortijdig schoolverlaten. Als infectieziekten-epidemioloog/onderzoeker werk je in team Onderzoek in nauwe samenwerking met team Infectieziektebestrijding (IZB). 

Ons team bestaat uit 7 onderzoekers met diverse achtergronden in de epidemiologie, psychologie, antropologie en publieke gezondheid. Je gaat werken op het snijvlak van onderzoek en surveillance. Dit doe je in nauwe samenwerking met artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en beleidsmedewerkers. 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • max. €5372 per maand
 • Universitair
 • SP GGD 20230125

Werkgever

GGD Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Karel Lotsyweg 40, 3318 AL, Dordrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you