Postdoc circulaire processen

Postdoc circulaire processen

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 31 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij jij de beoogde post-doc die met ons wil werken aan het verbeteren van circulaire samenwerking in circulaire bouw en renovatie processen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit (VU). Wij zijn op zoek naar kandidaten die geïnteresseerd zijn in tra...

Functieomschrijving

Als postdoc zal je samenwerken met andere onderzoekers in een bredere onderzoeksconsortium (CirCol genaamd), waaronder drie promovendi (RU Leiden, TU Delft, VU/UU). De functie is een samenwerking tussen Vrije Universiteit en Universiteit Utrecht en omvat de volgende taken:
 • Transdisciplinair (actie)onderzoek doen dat bijdraagt aan de projectresultaten;
 • Begeleiden van PhD onderzoekers in het CirCol-project;
 • Actief lid zijn van relevante netwerken van het CirCol-consortium;
 • Schrijven van wetenschappelijke en professionele publicaties met een grote impact;
 • Organiseren van consortium bijeenkomsten en workshops;
 • Uitvoeren van een beperkte hoeveelheid onderwijstaken.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Een PhD in een relevante discipline (bijvoorbeeld organisatie- en managementstudies, organisatie wetenschappen, organisatie psychologie, industriële organisatie en sociologie) met een interesse in samenwerken en/of circulariteit in de bouw- en renovatiesector;
 • Kennis van kwalitatieve onderzoeksmethoden en een sterke motivatie om geavanceerde onderzoeksmethoden te ontwikkelen bijdragend aan 'engaged scholarship';
 • Interesse om met stakeholders samen te werken om gedragsverandering te stimuleren in de context van de bouw- en renovatiesector;
 • Een uitstekende beheersing van de Engelse taal en de Nederlandse taal;
 • Uitstekende studieresultaten en academische vaardigheden, zichtbaar in verslagen van de bachelor- en masterstudie;
 • Het vermogen om zelfstandig en als onderdeel van een team te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderzoeker 4 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
 • collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering,
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken,
 • hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) kijkt vanuit meer dan één perspectief naar de grote sociale problemen van deze tijd. Van pesten op school tot hoe om te gaan met transnationale immigratie, van de opkomst van populistische politici tot het vormgeven van een zelfredzame samenleving. FSW combineert / alleen aan de VU vind je alle disciplines die nodig zijn om deze 'wicked problems' te kunnen begrijpen: naast klassieke disciplines als sociologie, antropologie en politicologie ook nieuwe sociale wetenschappen als communicatiewetenschap en bestuurs- en organisatiewetenschap. In ons onderwijs en onderzoek nemen wij geen genoegen met makkelijke antwoorden. Onze wetenschappers en studenten zijn kritische denkers en doeners die samen verrassende oplossingen ontwikkelen.

Werken bij Sociale Wetenschappen is samenwerken met collega's uit verschillende disciplines in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat en een excellente onderzoeksomgeving. De faculteit telt ongeveer 3.000 studenten en er werken meer dan 350 medewerkers.

Over afdeling, instituut, project
CirCol is een samenwerking tussen de TU Delft, de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Leiden, de Universiteit Utrecht en partners in de regio's Utrecht en Amsterdam. De postdoc zal de eerste twee jaar, via de samenwerking tussen de Vrije Universiteit en Universiteit Utrecht, betrokken zijn bij Werkpakket 2 waarin praktijken van samenwerking worden onderzocht door middel van actie onderzoek. Daarna zal je twee jaar betrokken zijn bij Werkpakket 3, uitgevoerd door TU Delft, waarin onderzocht wordt hoe regime verandering kan worden gestimuleerd door middel van het opschalen van circulaire renovaties.

Specificaties

 • Postdoc
 • Gedrag en maatschappij
 • 30.4—38 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Gepromoveerd
 • 13592

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you