Promovendus “What’s bothering you: een multidimensionaal en dynamisch perspectief op studentenwelzijn”

Promovendus “What’s bothering you: een multidimensionaal en dynamisch perspectief op studentenwelzijn”

Geplaatst Deadline Locatie
26 jan 26 feb Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan een beter begrip van studentenwelzijn? Motiveert het je om aan de slag te gaan met uitdagende, complexe vraagstukken? En lijkt het je leuk om deel uit te maken van een innovatief en interdisciplinair project? Dan ben jij onze kandidaat!

Het promotieonderzoek ‘What’s BOThering you?’, waarvoor wij op zoek zijn naar een promovendus, richt zich op het mentale welzijn van studenten in het hoger onderwijs. Het mentale welzijn van studenten in het hoger onderwijs is zorgelijk. Meer dan de helft heeft burn-outsymptomen en 70% voelt prestatiedruk. In het huidige interdisciplinaire project zullen de onderzoekers belangrijke inzichten leveren in factoren die een rol spelen in studentenwelzijn. Deze informatie zal vervolgens gebruikt worden om op basis van artificiële intelligentie een geavanceerde chatbot te ontwikkelen die de studenten gepersonaliseerde hulp biedt met als doel hun welzijn te verbeteren.

 Laag mentaal welzijn van studenten (StMWB) wordt steeds meer erkend als groot probleem voor de volksgezondheid. Door een gebrek aan inzicht in hoe verschillende aspecten van StMWB overlappen en dynamisch evolueren in de tijd binnen personen, hebben interventies om laag StMWB te voorkomen of te behandelen slechts beperkt succes. Doel van dit project is om via moderne technieken dit dynamische netwerk computationeel te modelleren. Het model dient als input voor de ontwikkeling en evaluatie van gepersonaliseerde en motiverende gespreksagenten (chatbots) die studenten kunnen ondersteunen in hun welzijn. Dergelijke chatbots kunnen de drempel voor jongeren om hulp te zoeken voor hun psychische problemen verlagen, met behulp van technologie waar ze al ervaring mee hebben.

De promovendus zal deel uitmaken van een recent gevormd consortium tussen de Open Universiteit, Tilburg University, Radboud universiteit en de Universiteit van Antwerpen, dat unieke expertise op het gebied van geestelijke gezondheid, communicatiewetenschappen, kunstmatige intelligentie en onderwijswetenschappen combineert, en dat gebruik maakt van geavanceerde methodologieën, zoals Ecological Momentary Assessment, Dynamic Computational Modeling, Co-Creatie en Chatbot Technologie. Samen met een nog aan te stellen promovendus bij Tilburg University en een post-doc bij de Radboud Universiteit vormt de promovendus de spil van dit project.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

 • Je hebt een master afgerond binnen het domein van de Onderwijswetenschappen, Onderwijskunde, Psychologie, Artificiële Intelligentie, of een vergelijkbaar terrein;
 • Je interesse sluit aan bij het project “What’s BOThering you?” en met name thema’s als mentaal welzijn van studenten, hoger onderwijs, complexe systemen en artificiële intelligentie;
 • Je bent gemotiveerd om nieuwe competenties en vaardigheden te leren;
 • Je bezit sterke analytische en statistische vaardigheden en hebt ervaring/affiniteit met het werken met geavanceerde analytische technieken zoals network modeling;
 • Je hebt ervaring/affiniteit met ecological momentary assessment / experience sampling methode;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je beschikt over uitstekende organisatorische vaardigheden;
 • Je werkt zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken met anderen;
 • Je bent gemotiveerd om volgens Open Science standaarden geheel transparant jouw werkzaamheden als wetenschapper uit te voeren;
 • Je beschikt over een uitstekend doorzettingsvermogen en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent bereid om voor het promotieonderzoek in binnen- en buitenland te reizen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor een duur van 4 jaar.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal P van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 2.514,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

De standplaats van de werkplek bevindt zich op de campus van de Open Universiteit in Heerlen bij de faculteit Onderwijswetenschappen. Hierbij is het streven minimaal twee dagen per week op de universiteit te zijn en maximaal drie dagen per week vanuit een andere plek te werken.

 

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Onderwijswetenschappen

De faculteit Onderwijswetenschappen (OW) is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke master Onderwijswetenschappen. De faculteit speelt nationaal en internationaal een belangrijke rol in onderzoek naar de innovatie van het onderwijs. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige promovendus die de vakgroep “Voorwaarden voor een Leven Lang Leren” komt versterken. Voor dit project wordt nauw samengewerkt met de faculteit Psychologie, vakgroep Levenslooppsychologie.

 

Specificaties

 • Promotiestudent; Onderwijs
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • AC/FAC/OW/23015

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you