Servicemedewerker Universiteitsbibliotheek gezocht (0,5 fte)

Servicemedewerker Universiteitsbibliotheek gezocht (0,5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 jan 12 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Dienstverlening in een innovatieve kennisomgeving. Een uitdagende combinatie.
Ben jij diegene die ons team kan versterken en een bijdrage kan leveren aan de doorontwikkeling en implementatie van de dienstverlening rondom wetenschappelijke informatie? Lees dan nu snel verder!

Functieomschrijving

Als servicemedewerker Universiteitsbibliotheek (UB) heb je een representatieve functie en werk je vanuit een actieve houding in de publieksdienstverlening. Je maakt onderdeel uit van Team Information. Dit team is een spil in het web bij de eerstelijns informatievoorziening aan onze gebruikers; de studenten, onderzoekers en medewerkers van Universiteit Maastricht (UM) en andere samenwerkingspartners. Onze UB is een internationale, toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek, met geavanceerde diensten voor studenten, onderwijs en onderzoek. Daarnaast biedt de UB learning spaces op 7 verschillende locaties en diverse specifieke faciliteiten, zoals bijvoorbeeld makerspaces, podcast- en videoruimtes die het onderwijs en onderzoek aan de UM ondersteunen.

Jij gaat je bezighouden met:

 • Je fungeert als eerste contactpunt voor vragen en opmerkingen, informeert en ondersteunt gebruikers van de collecties, de learning spaces en de innovatieve services van de Universiteitsbibliotheek
 • Je draagt bij aan een optimaal gebruik van de faciliteiten en dienstverlening in onze bibliotheek (fysiek en online)
 • Je draagt bij aan een adequate en effectieve afhandeling van vragen over wetenschappelijke informatie en de diensten van de UB. Dit gebeurt aan onze balies, telefonisch, via chat en en social media.
 • Je draagt actief onze visie op hospitality uit en draagt bij aan de optimalisatie van gebruikservaringen. Je begeleidt en adviseert op basisniveau onze bezoekers in het zelfstandig gebruik van wetenschappelijke bronnen en weet door te verwijzen. Daarnaast ondersteun je bij zelfbediening en het gebruik van (specifieke) ruimtes in onze learning spaces. Daarbij zie je toe op naleving van de huisregels.  Je ontvangt gasten, geeft kennismakingsrondleidingen en ondersteunt bij evenementen en activiteiten.

Met jouw werk als servicemedewerker Universiteitsbibliotheek maak jij het verschil door kwalitatieve informatiedienstverlening te combineren met gastvrijheid!

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar jou als jij je thuis voelt in een klantgerichte omgeving waar veelal jong en internationaal publiek komt, en als jij er energie van krijgt om de klant op vriendelijke en representatieve wijze vooruit te helpen.

Verder heb/ben je:

 • MBO+ werk- en denkniveau in een relevant vakgebied (denk aan: dienstverlening / informatie /  hospitality)
 • Flexibel inzetbaar m.b.t. werkdagen en werktijden: ook inzetbaar in avonden en weekenden (niet-reguliere werktijden)
 • Ervaring met digitale informatiesystemen
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (niveau: Cambridge Engels: B2/Nederlands: B2). Mocht je dit niveau nog niet helemaal hebben, dan biedt en vergoedt de UM een training.
 • In het bezit van een BHV-diploma of bereid daartoe opgeleid te worden (vergoed door de UM)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, bij eventuele verlenging en gebleken geschiktheid zal de aanstelling voor deze functie omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Als Servicemedewerker bij de UB kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

 • Een interessante en uitdagende functie voor 20 uur per week, waarbij je ook gedeeltelijk in de avonduren en in het weekend wordt ingeroosterd.
 • Ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en als servicemedewerker.
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 6 conform UFO-profiel Medewerker Bibliotheekservices, functieniveau 2 met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 2.402,- en € 3.026,-bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week).
 • In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: flexibele werktijden, 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling, een goede pensioenregeling, gebruikmaken van sportfaciliteiten, ouderschapsverlof en CAO à la carte.
 • Aanstelling zal in eerste instantie tijdelijk plaatsvinden voor een periode van 1 jaar met een omvang van 0.5 FTE. Bij eventuele verlenging en gebleken geschiktheid zal de aanstelling voor deze functie omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.  
 • Last but not least; je krijgt leuke, enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Dat maakt samenwerken prettig. En wat zeker ook leuk is, zijn de uitjes en andere sociale activiteiten die georganiseerd worden.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Universiteitsbibliotheek

Supporting your academic goals, daar staan we als Universiteitsbibliotheek voor. We staan nauw in verbinding met de academische wereld en zijn cruciaal voor student, docent en onderzoeker in deze snel veranderende digitale tijd. Via een citizen science hub is er een actieve connectie met burgers, die bijvoorbeeld deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. De Universiteitsbibliotheek verandert volop mee en dit biedt onze professionals alle ruimte om hun ondernemerschap te tonen en mee te groeien. Dit doen we met een zeer gedreven en heel collegiaal team waarbij aandacht is voor ieders well-being. Verder biedt de Universiteitsbibliotheek naast reguliere studieplekken ook enkele bijzondere functionele ruimtes zoals een Makerspace, Do-it-yourself podcast- of videostudio. De dienstverlening is voortdurend in ontwikkeling, met ruimte om te experimenteren en kan zodoende gezien worden als een waar ‘living lab’. Een voorbeeld van een recente ontwikkeling is de inzet van een service robot in de directe dienstverlening.

Wil je meer weten over de dienstverlening van de UB, bekijk dan onze video. Of neem een kijkje op de website en ontdek onze informatie- en dienstverlening.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 19 uur per week
 • €2402—€3026 per maand
 • MBO+
 • AT2023.50

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Grote Looiersstraat 17, 6211 JH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you