Studieadviseur / medewerker studentzaken

Studieadviseur / medewerker studentzaken

Geplaatst Deadline Locatie
3 feb 1 mrt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als studieadviseur aan de Faculteit Onderwijswetenschappen adviseer je belangstellenden over de inhoud van de opleidingen van de faculteit, de wijze van (online) studeren bij de Open universiteit en het combineren van de persoonlijke situatie van de belangstellende met de studie. Je bent als ambtelijk secretaris van de Examenkamer van de faculteit op de hoogte van de betreffende toelatings- en vrijstellingsmogelijkheden en adviseert hierover proactief. Samen met je collega-studieadviseur organiseer je (online) voorlichtingsbijeenkomsten en verzorg je het materiaal daarvoor. Naast het geven van voorlichting volg je opleidingsstudenten proactief en zoek je bij studievertraging en andere knelpunten in overleg met de student naar alternatieven; je beantwoordt individuele vragen van studenten en helpt bij het oplossen van studieproblemen. Je maakt  groepsindelingen voor practica, bent op de hoogte van ingangseisen bij cursussen, het ideale studieplan voor studenten en onderhoudt goede contacten met de docenten uit de opleiding. Je participeert in (deel)projecten van de faculteit en de OU en in de organisatie van de ‘Trends’-conferenties en voert periodiek overleg met je leidinggevende.

Verder ben je ook betrokken bij de afhandeling van studentzaken van de faculteit Onderwijswetenschappen, zoals uitvoeren van administratieve werkzaamheden, studenten-archiefbeheer en scriptieafhandeling.

Tot slot blijf je actief op de hoogte van ontwikkelingen binnen de opleidingen van onderwijswetenschappen en studieadvisering in het algemeen.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Je beschikt minimaal over een voor de functie relevante afgeronde wo-bachelor of hbo-opleiding. Je bent een enthousiaste persoon met een proactieve en zelfstandige werkhouding. Je bent communicatief sterk, servicegericht en hebt ruime ervaring met gespreksvoering. Je beschikt over een analytisch denkvermogen en over aantoonbaar organisatietalent. Je bent integer, flexibel, stressbestendig en oplossingsgericht. Je hebt ervaring met digitale media en kunt deze inzetten in de communicatie met belangstellenden en studenten. Je hebt affiniteit met online onderwijs en functioneert zowel zelfstandig als in teamverband. Tot slot beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: dienstverband is voor bepaalde tijd: voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 9 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4257,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.
 

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er  activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

 

Afdeling

Faculteit Onderwijswetenschappen

De faculteit Onderwijswetenschappen is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke premaster en master Onderwijswetenschappen aan en een wetenschappelijke bachelor lerarenopleiding primair onderwijs is in voorbereiding. De masteropleiding Onderwijswetenschappen heeft een technologische afstudeervariant.

Specificaties

  • Onderwijs
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/OW/23019

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you