Allround (web-)redacteur (0.8 fte)

Allround (web-)redacteur (0.8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 feb 12 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Binnen Marketing & Communicatie ontstaat er een vacature voor een:
Allround (web-)redacteur (0.8 fte)

Functieomschrijving

De ‘shared’ afdeling Marketing en Communicatie verzorgt voor de universiteit een breed pakket aan activiteiten. De afdeling doet dit in nauwe samenwerking met de facultaire communicatieteams en de communicatiemedewerkers in de servicecentra. De werkzaamheden worden verricht vanuit een vijftal teams, te weten: corporate communicatie, redactie, marketing, events en digitale innovatie. Het werk is adviserend, uitvoerend en verbindend van aard. Positionering en community building zijn centrale thema’s.

Als (web-)redacteur maak je deel uit van team redactie. Een multidisciplinair team dat zich bezighoudt met content in alle soorten en maten.

Wat ga je doen?

 • je voert bureau- en tekstredactionele werkzaamheden uit: van corporate nieuwsbericht tot achtergrondverhaal, en van intranetteksten tot eventcommunicatie.
 • je kent onze doelgroepen, weet welke middelen hun aandacht grijpen en denkt daarbij verder dan tekst alleen (beeldverhalen, videoproductie enz.).
 • je werkt nauw samen met collega’s op het gebied van pers, interne communicatie, sociale media, video, beeld enz. aan gezamenlijke projecten.
 • je zoekt ook actief de verbinding met collega’s van andere teams, faculteiten, externe tekstschrijvers, vertalers enz.
 • je initieert, plant, coördineert en evalueert content.
 • je doet voorstellen voor het optimaliseren van bestaande middelen, formules en processen.
 • je adviseert diverse partijen binnen de organisatie bij websitevraagstukken.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wat vragen we van je?

 • je hebt een opleiding op hbo- of wo-niveau op het terrein van communicatie.
 • je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheden en beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
 • je hebt enige jaren ervaring als (web)redacteur of vergelijkbare werkervaring in het communicatievak.
 • je bent in staat complexe materie te analyseren en op creatieve en doelgerichte wijze om te bouwen tot pakkende (web)content voor uiteenlopende doelgroepen.
 • je hebt affiniteit met ICT en webtoepassingen en hebt ruime ervaring met CMS-en.
 • je beschikt over kennis van SEO, webrichtlijnen en –toegankelijkheid.
 • je toont initiatief, bent enthousiast en kunt werken onder druk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

Je gaat aan de slag bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Het gaat om een tijdelijk dienstverband voor een periode van 1 jaar, met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het salaris is afhankelijk van ervaring en senioriteit: minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bij een dienstverband conform schaal 10 van CAO NU. Daarnaast krijg je een vakantietoeslag 8,0% en eindejaarsuitkering van 8,33% conform CAO Nederlandse universiteiten;

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, 232 verlofuren aangevuld met ADV, goede pensioenregeling, mogelijkheid tot thuiswerken, CAO á la carte;

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • Economie
 • max. 30.4 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO+
 • AT2023.67

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you