Vacature operationeel Inkoper (0,8-1 fte)

Vacature operationeel Inkoper (0,8-1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 feb 24 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het team Inkoop van Facility Services (FS) van de Universiteit Maastricht (UM) is op zoek naar een enthousiaste medewerker operationele inkoop.

Heb jij een facilitair hart? Bruis jij van de energie? Ben je vernieuwingsgezind met een blik op de toekomst? Heb jij affiniteit met inkoop, leer je snel en ben je goed in adviseren? Ben jij pro-actief, een teamplayer en goed in samenwerken? Ben jij de collega die wil bijdragen aan een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM? Dan is FS op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de operationele afhandeling van het inkoopproces: het bestellen van de gewenste producten en diensten van de interne klant, het bewaken van jouw bestellingen (bijvoorbeeld levertijd) en eventuele nazorg.
 • Je vertaalt de klantwens naar een product of dienst met een gecontracteerde leverancier of vraagt bij het ontbreken van een bestaand contract een offerte aan in overleg met de interne klant.
 • Je draagt zorg voor de afhandeling van facturen en leveringen die afwijken van de bestelling.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel de interne klant als de leverancier.
 • Je geeft de interne klant informatie en advies over de inkoop van producten en diensten inclusief inkoop- en levervoorwaarden.
 • Je geeft uitleg over ons bestelsysteem aan de interne klanten.
 • Je denkt mee over het proces en draagt mogelijke verbeteringen aan.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Waar zijn we naar op zoek?

FS streeft naar een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Je bent proactief in het jezelf eigen maken van de werkzaamheden en beschikt over een groot leervermogen. Daarnaast is het belangrijk dat je over de juiste competenties beschikt om door te groeien naar een volwaardige inkoper. Belangrijk zijn analytisch vermogen, adviesvaardigheden en helder en snel kunnen communiceren en samenwerken. Je bent iemand die affiniteit heeft met inkoop en de wens heeft om te investeren in je inhoudelijke kennis op het gebied van inkoop. Het je eigen maken van de bovenstaande werkzaamheden doe je door een intern trainingstraject en het volgen van externe opleidingen.

Je hebt een open, proactieve, daadkrachtige en dienstverlenende houding; gastvrijheid zit in je DNA. Je bent resultaatgericht en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en betrokkenheid. Daarnaast zijn vernieuwingsgezindheid, het ontzorgen van de klant en creatief probleemoplossend denken en handelen eigenschappen die jou typeren. Voorts ben je een echte teamplayer en collegiaal.

 • Naast bovenstaande zijn voor deze functie de volgende functie-eisen, competenties en vaardigheden van toepassing.
 • Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt bij voorkeur twee tot drie jaar werkervaring en hebt affiniteit met het inkoop vak.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent klantgericht en streeft naar een hoog dienstverleningsniveau.
 • Je bent in staat om zaken snel te doorgronden, hierbij stel je de juiste vragen.
 • Je bent en handelt integer.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk contract voor de duur van een jaar dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Je salaris bedraagt minimaal € 2.402,- (schaal 6) en maximaal € 3.764 (schaal 8) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (conform CAO-NU). Inschaling is o.a. afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Ook is er sprake van 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering op basis van je bruto jaarinkomen.

Verder bieden wij je o.a. reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer, een ruime verlofregeling, hervestigingsvergoeding, ouderschaps- en partnerverlof en een verzekering tegen inkomstenverlies als gevolg van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. 

Ook vinden wij je persoonlijke en professionele ontwikkeling heel belangrijk en investeren wij in je loopbaantraject bij de universiteit, door regelmatig workshops, cursussen en ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) is gevestigd in het hart van Europa. Maastricht is een historische stad met een dynamische culturele omgeving. De helft van onze studenten en een derde van ons wetenschappelijke personeel komt uit het buitenland. Daarmee is de UM de meest internationale universiteit van Nederland. In totaal zijn meer dan 100 verschillende nationaliteiten aan de UM vertegenwoordigd.

De UM is een bloeiende gemeenschap waarin samenwerking en innovatie heel belangrijk zijn. Er vindt voortdurend interactie plaats tussen medewerkers, studenten en onderzoekers die allemaal samenwerken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dat zorgt voor een boeiende, innovatieve, state of the art werkomgeving. Verder staat de UM bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

 

Afdeling

Over Facility Services: We facilitate your journey @UM

Naast de zes faculteiten bestaat onze universiteit uit een aantal servicecentra, waaronder Facility Services (FS).

Bij FS werken wij samen met onze partners aan passende en optimale facilitaire dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Een veilige, functionele, inspirerende en duurzame leef-, studie- en werkomgeving, dat is waar wij voor gaan. Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, die verbinding stimuleert en die bijdraagt aan hun mentale, fysieke en sociale gezondheid; een omgeving die het mogelijk maakt om ambities waar te maken in leren, doceren en onderzoeken. Welzijn en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan, gericht op de ondersteuning van de ambitie van de UM om een ‘caring’ universiteit te zijn.

Wij bieden een breed dienstenpakket dat onder andere bestaat uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert ook de vastgoedportefeuille van de universiteit.

We hebben een divers aanbod waarbij de focus ligt op: de klantvraag; innovatief inspelen op ontwikkelingen in onze omgeving; samen werken met alle betrokkenen; zichtbaar door communicatie; en continu leren.

Meer weten over onze dienstverlening? Bekijk dan onze video.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen. We bieden een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

Team Inkoop

Het team bestaat uit 15 fte: een teamleider, tactisch inkopers, operationele inkopers, contractbeheerder, administratieve en logistieke medewerkers; werkzaam binnen tactische inkoop, contractbeheer, operationele inkoop of logistiek. Het team is vaak vroeg betrokken bij allerlei inkoopvraagstukken, zij adviseert de organisatie en managet het inkoopproces vanaf de start van het inkooptraject tot en met het afleveren van de binnengekomen goederen.

Je legt met betrekking tot de dagelijkse werkzaamheden verantwoording af aan de teamleider Inkoop.

Je werkt nauw samen met je collega’s binnen operationele inkoop en logistiek.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • 30.4—38 uur per week
 • €2402—€3764 per maand
 • MBO+
 • AT2023.71

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229 GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you