Arbeidshygiënist of Biologische Veiligheidsfunctionaris (0,8 - 1,0 fte)

Arbeidshygiënist of Biologische Veiligheidsfunctionaris (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 feb 24 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je arbeidshygiënist of biologische veiligheidsfunctionaris? Dan maken we graag kennis met jou voor een mooie baan bij de Universiteit Utrecht.

Functieomschrijving

De Universiteit Utrecht staat voor een veilige, gezonde werkomgeving en duurzame bedrijfsvoering. Dat vraagt om gedreven professionals, met hart voor hun vak. Heb jij kennis van arbeidsomstandigheden en milieu? Ben je arbeidshygiënist of biologische veiligheidsfunctionaris? En wil je je expertise vergroten door learning on the job en opleiding? Dan maken we graag kennis met jou.  

In deze functie krijg je de kans om de opleiding Arbeidshygiëne te volgen, of een opleidingstraject naar Biologische Veiligheidsfunctionaris. Je werkt bij de afdeling Veiligheid & Milieu. Deze afdeling adviseert en stelt richtlijnen op over veilig & gezond werken (Stralingshygiëne, Biologische Veiligheid, Arbeidshygiëne, Veiligheidskunde) en milieu- & omgevingsthema's. Life long learning is ons motto. Dus er is volop ruimte voor jouw ontwikkeling. Wij bieden jou een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving.

Je gaat direct aan de slag in het werkveld waarop je expertise ligt, zelfstandig en samen met je collega's. Daarnaast starten we een leer-werktraject op het andere veld. Zo word je breed inzetbaar op verschillende inhoudelijke werkvelden, mooi voor jouw loopbaan en voor onze continuïteit. De verbindende factor tussen beide werkvelden is het strategisch niveau waarop we werken. Denk hierbij aan het toetsen van Risico Inventarisaties & Evaluaties, auditeren, bewustwording vergroten en voorlichting. Daarnaast werk je in een omgeving met een grote verscheidenheid aan activiteiten en bijzondere risico's, zoals laboratoria (chemische, technische, biologische en stralingslaboratoria), een academisch veterinair ziekenhuis en ambitieuze vastgoed- en onderhoud & beheerprogramma's.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als Arbeidshygiënist of Biologische Veiligheidsfunctionaris.
 • Heb je ervaring in een complexe organisatie? In research- of hoger onderwijs? Dat is een pré.
 • Je beweegt je gemakkelijk in een grote organisatie en bent organisatiesensitief. Je bent bedreven in het opbouwen van een netwerk (intern en buiten de universiteit).
 • Je ontwikkelt je graag. Nieuwe vaardigheden leren en kennis opdoen: dat vind je leuk.
 • Samenwerken past bij jou. Je hebt plezier in de omgang met collega's.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De afdeling Veiligheid & Milieu is onderdeel van de directie Vastgoed & Campus en bestaat uit 12 collega's. Naast adviseren en richtlijnen opstellen, werkt de afdeling ook aan meer bewustzijn ten aanzien van veilig en gezond werken. Veiligheid en Milieu voert inspecties en audits uit, toetst Risico Inventarisaties en Evaluaties en rapporteert aan het college van bestuur en het management van de faculteiten. Het team is ook de intermediair naar vergunningverlening en externe handhaving. We faciliteren de primaire processen (onderwijs en onderzoek) en de bedrijfsvoering. Het team adviseert daarom bij nieuwbouw, verbouw, beheer/onderhoud en gebiedsontwikkeling. Ook ondersteunen we Arbo- en Milieucoördinatoren en facultaire medewerkers met preventietaken. De leidinggevende is de manager Veiligheid & Milieu.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 36—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • HBO
 • 1204822

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you