Financieel talent bij NWO

Financieel talent bij NWO

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 20 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een echte Financial met hbo/wo en heb je de drive om jouw financiële kennis en vaardigheden verder te ontdekken en te ontwikkelen? Of je nu junior, medior of senior bent, administrateur of controller, bij NWO zijn we altijd op zoek naar financ...

Functieomschrijving

Als financieel talent bij NWO zijn er verschillende functies op verschillende niveaus voor jou. Van financiële administratie, tot project administrateur tot controller. Op jouw niveau en vanuit jouw rol adviseer en ondersteun je de interne organisatie professioneel en klantgericht bij financiële vraagstukken. Vanuit betrokkenheid en met jouw vakkennis participeer je in verschillende verbeterprojecten en draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling van procedures en systemen. Bij NWO werk je altijd nauw samen met je directe collega's en andere bedrijfsonderdelen. Ook draag je actief bij aan kennisdeling binnen de organisatie om zo onder andere de kwaliteit en de continuïteit van werkzaamheden te borgen.

In de praktijk betekent het bijvoorbeeld dat je:
  • als controller in samenwerking met je team verantwoordelijk bent voor de sturing op de P&C-cyclus en de kwaliteit van de daaraan gerelateerde producten zoals de begroting en de managementrapportages. Met jouw analytische vermogen ben je in staat om de beleidsmedewerkers en het managementteam te adviseren in hun besluitvorming.
  • als project administrateur op klantgerichte wijze ondersteunt bij de planning & control cyclus en zorgt voor een correcte projectadministratie;
  • als medewerker financiële administratie zorgt voor een optimale en correcte financiële administratie;
  • als financieel trainee de gelegenheid krijgt om op verschillende niveaus ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen tot een financiële professional.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Jouw financiële kennis is goed op orde en je bent in staat om de cijfers te lezen en te vertalen naar een leesbaar product of advies voor het management of je collega's. Je bent analytisch sterk en hebt een helikopterview. Ook beschik je over goed ontwikkelde adviesvaardigheden en communicatieve vaardigheden.

Je weet hoe je zowel zelfstandig als in teamverband resultaten kunt bereiken en hebt een probleemoplossende instelling en een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt een open werkhouding, neemt graag het initiatief, bent verbindend en neemt anderen mee in je enthousiasme. Integriteit, kwaliteit en klantgericht werken staan bij jou hoog in het vaandel.

Daarnaast beschik je over:
  • de drive om je verder te ontwikkelen en een actieve bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van de dienstverlenging van Financiën.
  • een relevante afgeronde hbo/wo opleiding;
  • aantoonbare IT-kennis en vaardigheden.
Je herkent jezelf in de kernwaarden van NWO: betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoekinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot omzetting naar vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), en hebben een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer. Van NWO ontvang je een laptop en mobiele telefoon.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact - oftewel het succes van NWO - valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Financiën (onderdeel van Bedrijfsvoering) waar ongeveer 55 medewerkers verdeeld over 2 Business & Project Control teams (BPC), Concern Control, Proces & Kwaliteit, Informatie & Innovatie en de Financiële Administratie. Door de diversiteit aan functies zijn er ruime groei- en ontwikkelmogelijkheden binnen de afdeling. We werken vanuit Utrecht en/of Den Haag.

De sfeer in het team is warm en collegiaal. We helpen elkaar waar nodig en willen onze afdelingsambities op een positieve manier bewerkstelligen. Humor ontbreekt niet in ons team. Regelmatig maken we tijd vrij voor afdelings- of teamactiviteiten; om kennis te delen en voor de onderlinge gezelligheid.

Bedrijfsvoering

Onze directie Bedrijfsvoering wil in belangrijke mate bijdragen aan een flexibeler, slagvaardiger en meer op samenwerking gerichte NWO-organisatie. Daarbij zijn we te allen tijde dienstbaar aan het primaire proces en proberen we met 215 collega's vanuit onze eigen deskundigheid het werk van bestuursleden, directieleden, beleidsmedewerkers en andere collega's slimmer, eenvoudiger en plezieriger te maken. De vraagstukken die op NWO afkomen zijn steeds complexer en vragen om verbinding tussen de domeinen en overige (regie)organen, maar ook tussen de vakgebieden binnen bedrijfsvoering onderling: Juridische Zaken, Financiën, Informatievoorziening en Automatisering (I&A), Personeel & Organisatie, Facilitair Bedrijf & Inkoop en Communicatie. De directie Bedrijfsvoering heeft twee locaties, Den Haag en Utrecht, en door de invoering van hybride werken kun je ook een deel van je tijd vanuit huis werken. We hebben een open en betrokken sfeer, zijn service- en teamworkgericht, hebben plezier in ons werk en bieden tal van ontwikkelingsmogelijkheden.

Specificaties

  • Financiën
  • 24—38 uur per week
  • HBO
  • 4168

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 661, 3527JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you