Business Controller met focus op onderzoeksprojecten voor de faculteit Bouwkunde

Business Controller met focus op onderzoeksprojecten voor de faculteit Bouwkunde

Geplaatst Deadline Locatie
17 feb 20 mrt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Autonoom rijdende auto’s. Het toepassen van quantumverstrengeling. Of een simulatiemodel voor het optimale wisselschema voor wielrenners in een ploegentijdrit. Bij de TU Delft ben je als Business Controller nauw betrokken bij baanbrekende onderzoeksprojecten. Heb jij 3 tot 5 jaar werkervaring en ben je toe aan een nieuwe carrièrestap? Dan ligt hier je uitgelezen kans.

Functieomschrijving

De TU Delft is op zoek naar een Business Controller met focus op de onderzoeksprojecten en die het leuk vindt om met wetenschappers in een boeiende onderwijs- en onderzoekomgeving te werken.

Als Business Controller in een faculteit ben je het aanspreekpunt voor de wetenschappers als het over projectfinanciën gaat. Je bent in staat verbinding te leggen tussen de activiteiten van het primaire proces en de cijfers. Wetenschappers gaan vól voor hun projecten waar soms tientallen miljoenen euro’s mee zijn gemoeid en zijn dan ook nauw bij de geldstromen betrokken. Gelukkig gaat het je goed af om de projectleiders in heldere taal uit te leggen hoe de projecten er financieel voor staan. Gedurende de looptijd van de onderzoeksprojecten blijf je in nauw contact met de projectleiders. Je ondersteunt ze bij de opzet van de programma’s, stelt forecasts op, maakt scenarioanalyses, en bespreekt periodiek projectmanagementinformatie.

Zie je mogelijkheden om de projecten vanuit financiële invalshoek te optimaliseren en het onderzoeksgeld volledig te benutten? Bijvoorbeeld kansen op het gebied van personeelsmutatie of de bestedingsruimte? Dan adviseer je hierover.

De afdeling

De facultaire finance teams bestaan uit de disciplines business control (BC), financial control en projectadministratie. Momenteel maken we de next step in de advisering en breiden we de adviestaken uit om projectcontrol een kwalitatieve impuls te geven. BC draagt zorg voor de facultaire planning & control cyclus, beleidsadvisering en project control. Je werkt nauw samen met de wetenschap en beleidsmedewerkers van de diverse onderwijs- en onderzoeksafdelingen en andere ondersteunende afdelingen. Verder werk je als business controller samen met de andere Finance disciplines.

 

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • In het bezit van een hbo-diploma in de richting van Bedrijfseconomie of Controlling.
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in een financiële functie.
 • Communicatief sterk en in staat om financiële gegevens eenvoudig uit te leggen.
 • Sterk in analyseren. Een proactieve en ondernemende teamplayer die zich thuis voelt in een grote en complexe organisatie als de TU Delft.
 • Constructief kritisch en oplossingsgericht.
 • Je bent een bruggenbouwer, je verbindt je collega’s met de wetenschappelijke uitdagingen en de financiële kaders
 • Je wilt je de komende jaren verder ontwikkelen op het gebied van (beleids)advisering en doorgroeien tot een volwaardige gesprekspartner.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast. 
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 9 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 3.098,-  en een maximum van € 4.257,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Finance

De directie Finance is verantwoordelijk voor de financiële strategie- en beleidsontwikkeling. Ook business control, procurement, treasury management, fiscaliteiten, verzekeringen en de (operationele) activiteiten op het gebied van financiële informatievoorziening en administratie worden door Finance verzorgd. De directie Finance bestaat uit een centrale organisatie (met onder andere de afdelingen Shared Service Centre, Business Control Concern, Financial Control) en decentrale Finance teams over de diverse beheerseenheden.

Specificaties

 • Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • HBO
 • TUD03527

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you