Wetenschappelijk onderzoeker 'Implementatieonderzoek programma Energiek in de eerstelijnsgezondheidszorg'

Wetenschappelijk onderzoeker 'Implementatieonderzoek programma Energiek in de eerstelijnsgezondheidszorg'

Geplaatst Deadline Locatie
20 feb 19 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe (paramedisch) onderzoeker? Voor de komende twee jaar zoeken wij iemand die ons enthousiaste team wil versterken en het implementatieonderzoek van het Energiek programma in de eerste lijn gaat trekken. Energiek is een bewezen effectief zelfmanagement groepsprogramma voor mensen met een chronisch neurologische aandoening en ernstige vermoeidheid. Wil jij bijdragen aan de verbetering van de gezondheid en kwaliteit van leven van deze doelgroep? Solliciteer dan nu en maak het verschil!

Het programma Energiek wordt aangeboden door een interdisciplinair team en bestaat uit 4 modules:
  1. Trainen van de aerobe capaciteit
  2. Educatie over aerobe training
  3. Zelfmanagement gericht op omgaan met vermoeidheid (educatie, experimenteren en implementeren van energiebesparende strategieën)
  4. Duurzaam bewegen en energie management in het dagelijks leven.
Het programma wordt gegeven door fysiotherapeuten en ergotherapeuten en ze werken samen met verwijzers, psycholoog, diëtist en sportaanbieders. In de eerste lijn zijn dit waarschijnlijk buurtsportcoaches. Het programma is bedoeld voor mensen met een chronisch neurologische aandoening die in het dagelijks leven beperkt worden door ernstige vermoeidheid.

De algemene doelstelling van het project is implementatie van het programma Energiek in de eerstelijnsgezondheidszorg in heel Nederland. De eerste stap is het implementeren van het programma Energiek in drie verschillende eerste lijn contexten verspreid over Nederland, namelijk in Uithoorn, Groningen en Zevenaar.

Het betreft een samenwerking tussen de Afdelingen Revalidatie, IQ healthcare, eerstelijns praktijken/ gezondheidscentra, beroepsverenigingen en patiëntenverenigingen.

Energiek is een complexe interventie met vele componenten die van deelnemers aan het groepsprogramma vraagt dat ze bereid zijn om met gedragsveranderingen te experimenteren en hun ervaringen te delen in een groep en van elkaar te leren. Van de aanbieders vraagt dit specifieke expertise, organisatie en afstemming. Om inzicht te krijgen in de factoren die van invloed zijn op de implementatie worden verschillende modellen, analyses en strategieën gebruikt.

Als junior onderzoeker voer je de volgende werkzaamheden en taken uit:
  • Aanvragen van goedkeuring bij de medisch ethische commissie (CMO).
  • Nauwe samenwerking met de drie lokale contexten, de projectgroep, de beroepsverenigingen, de patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars en gemeenten.
  • Bouwen van een data management systeem.
  • Plannen en organiseren van lokale projectgroep bijeenkomsten en (focusgroep) interviews in verschillende fasen van het implementatie onderzoek.
  • Analyseren van de interviews.
  • Plannen en organiseren van de trainingen op maat van deelnemende praktijken in samenwerking met de trainers van de afdeling Revalidatie van het Radboudumc.
  • Presentatie van de bevindingen in (wetenschappelijke) publicaties en nieuwsbrieven en op (inter)nationale congressen.
Je ontvangt je ondersteuning, supervisie en training gedurende het project zodat je kennis, expertise en vaardigheden ontwikkeld die bijdragen aan het opbouwen van een wetenschappelijke carrière.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een getalenteerde gezondheidsprofessional met een master of science degree of een academische titel, of een gezondheidswetenschapper/biomedisch wetenschapper. Ervaring in zorgonderzoek is een pre. We zoeken iemand met ambitie en uitstekende vaardigheden op het gebied van planning en organisatie. Communicatief en sociaal ben jij on point. Een open en assertieve persoonlijkheid past bij deze functie en we zoeken iemand die leergierig is en in staat is om discipline overstijgend te denken. Als jij affiniteit hebt met eerstelijnszorg, zorgnetwerken, innovaties en projectleiderschap, dan pas jij mogelijk in ons team!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar. De startdatum is gepland op 1 juni 2023.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.230 en € 5.088 (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Revalidatie van het Radboudumc heeft als doel 'to have a significant impact on health and healthcare and on people's daily lives'. Het ultieme doel is mensen in staat stellen om hun leven te managen ondanks een chronische aandoening. Dit doel wordt bereikt door topklinische zorg in expertisecentra. Patientenparticipatie, innovatie, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en implementatie van expertise zijn de kernwaarden en taken evenals de multidisciplinaire samenwerking binnen en buiten de afdeling revalidatie, nationaal and internationaal.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 20 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • HBO
  • 179443-P1167140-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you