Solution Architect Infra (2x)

Solution Architect Infra (2x)

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 26 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 aug 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ruim 30.000 studenten en zo’n 5.000 medewerkers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) moeten veilig en betrouwbaar vanuit huis en op de campus kunnen studeren en werken. Onze IT en campus netwerken zijn cruciaal voor onderwijs en onderzoek. Draag ji...

Functieomschrijving

Netwerk en infrastructuur zijn cruciaal voor het ondersteunen van onze gebruikers en dienen continu te worden aangepast aan veranderende behoeften. Als infrastructuur architect ben je lid van scrum- en project teams. Daarin ontwikkel je het juiste ontwerp qua dimensionering, technologie en inpassing van nieuwe projecten of onderhoud / verbetering van bestaande componenten.

We zoeken twee architecten; één met een focus op hardware infrastructuur en één met een focus op Microsoft (cloud) infrastructuur. Lopende projecten zijn bijvoorbeeld: Digital@VU (de migratie van werkplekken naar cloud); Research Data Management (opslaan en catalogiseren van onderzoeksdata) of diverse nieuwbouw/verbouw projecten van de facilitaire dienst.

Je kent de behoeften van de organisatie en blijft goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen van ontwikkelingen in jouw vakgebied. Jouw uitgebreide kennis en ervaring zijn belangrijk bij actuele strategische uitdagingen, zoals digitalisering van de dienstverlening en het wendbaar maken van organisatie en IT-landschap.

Jouw taken
 • je neemt het voortouw in het uitwerken van infrastructuur ontwerpen in het team van solution architecten zet je je infrastructuur-expertise in
 • je bewaakt vanuit je vak de samenhang tussen infrastructuur en toepassingen je neemt deel aan projecten en domeinteams, identificeert gewenste aanpassingen en zorgt dat de dienstverlening aan faculteiten en diensten gegarandeerd is
 • je communiceert over je bevindingen en keuzes op een ook voor niet-experts begrijpelijke manier

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

De ideale kandidaat beschikt over de volgende kennis en ervaring. Ook wanneer je niet aan alle eisen voldoet, zien we graag je sollicitatie tegemoet:
 • je hebt een academisch werk- en denkniveau
 • je spreekt en schrijft Nederlands en Engels (beide minimaal B2)
 • je hebt een of meerdere relevante certificaten in het vakgebied, zoals TOGAF
 • je hebt kennis van modern netwerk, infrastructuur, applicaties (desktop, web, SaaS), Windows, AD(FS) en Azure. Kennis van Archimate is een pre
 • je hebt ervaring in complexe IT-landschappen en 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie

Competenties
 • je hebt visie en conceptueel vermogen: je ziet de grote lijnen en legt verbanden
 • je kunt goed samenwerken
 • je vindt je weg in een complexe organisatie en je weet mensen te overtuigen
 • je formuleert helder, ook als de problemen complex zijn

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.974 (schaal 11) en maximaal €6.181 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Consultant ICT 1 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.

Over de afdeling
Business Services is de afdeling binnen IT die vraag (gebruikersorganisatie) en aanbod (IT organisatie) met elkaar verbindt en bestaat uit architecten, projectleiders, PMO, contractmanagers en portfoliomanagement.

Specificaties

 • IT
 • 30.4—38 uur per week
 • €4332—€6737 per maand
 • HBO
 • 13208

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you