Informatiespecialist onderzoek (Sociale Wetenschappen)

Informatiespecialist onderzoek (Sociale Wetenschappen)

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 28 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij een zichtbare bijdrage leveren aan de ondersteuning van het onderzoek binnen de Radboud Universiteit? Dan ben jij nodig als informatiespecialist. Als aanspreekpunt voor studenten en wetenschappers van de Faculteit der Sociale Wetenschappen bied je ondersteuning op het gebied van wetenschappelijke informatie. En dat in een open, collegiale cultuur op onze groene campus, met veel aandacht voor een prettige werksfeer.

Als informatiespecialist onderzoek maak je deel uit van het team Research Support & Quick Solutions dat verspreid over de faculteiten en de centrale bibliotheek ondersteuning biedt op gebied van wetenschappelijke informatie aan medewerkers en studenten. Jouw primaire werkplek is de Faculteit der Sociale Wetenschappen.
Voor het domein sociale wetenschappen ben jij één van de collectiespecialisten. Je blijft op de hoogte van de meest recente uitgaven op wetenschappelijk gebied, informeert je contactpersonen over de laatste ontwikkelingen op bibliotheekgebied en helpt hen om de juiste keuzes te maken in het aanschafbeleid. Ook beantwoord je vragen van studenten, docenten en onderzoekers over het zoeken en beheren van informatie en het gebruik van databases en zoeksystemen, waaronder het eigen bibliotheeksysteem RUQuest. 

Je begeleidt op verzoek wetenschappers bij hun literatuuronderzoek of systematic reviews door het opstellen en peer-reviewen van zoekstrategieën. Je biedt hulp bij het gebruik van selectiesoftware en referentiemanagement. Ook geef je workshops en trainingen over veelgebruikte zoek- en referentiesystemen en help je PhD's en onderzoekers bij het documenteren en verantwoorden van hun zoekmethoden. Je zal daarnaast zo nu en dan ondersteuning bieden bij één van de andere faculteiten op gebied van systematic reviews. 

Daarnaast ondersteun je als lid van het open access-team onderzoekers bij het publiceren van hun artikelen in open access. Hiervoor organiseer je informatiesessies en workshops over open access binnen FSW en incidenteel bij andere faculteiten. Je beantwoordt vragen vanuit de faculteit en vanuit de universitaire open access mailbox.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-master opleiding binnen de sociale wetenschappen.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met voor sociale wetenschappen relevante zoeksystemen en met systematisch zoeken.
  • Ervaring met systematic reviews is een pre.
  • Je bent IT-vaardig en in staat jezelf snel nieuwe tools en systemen eigen te maken.
  • Je hebt ervaring in het geven van trainingen of workshops.
  • Je bent flexibel, initiatiefrijk en beschikt over een goed analytisch vermogen.
  • Je bent klantgericht en kunt goed samenwerken in teamverband.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Engels en Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,6 - 0,8 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.098 en maximaal € 4.257 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 9).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Het team Research Support en Quick Solutions is onderdeel van de divisie Information & Library Services. Binnen de divisie houden we ons bezig met dienstverlening rond (wetenschappelijke) informatie en IT. We ondersteunen de hele Radboud Universiteit. Zo faciliteren we onder meer bijzondere collecties, toegang tot wetenschappelijke informatie, het FAIR opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access). Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de systemen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, en voor de IT-infrastructuur die nodig is om al die diensten veilig te kunnen bieden. Onze divisie is volop in verandering om de Radboud Universiteit ook in de toekomst optimaal te kunnen ondersteunen. We leveren zo een wezenlijke bijdrage aan de brede maatschappelijke impact die de universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft.

Werken bij de divisie Information & Library Services betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Dit bij een universiteit met een internationale reputatie waar we onderling vertrouwen, autonomie en eigen verantwoordelijkheid stimuleren en waar iedere medewerker telt.

Ga naar de werken bij ILS-pagina om alvast kennis te maken met je mogelijke nieuwe collega's, de ambitieuze IT uitdaging, de maatschappelijke impact én wat de werkgever Radboud Universiteit je te bieden heeft.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 32 uur per week
  • €3098—€4257 per maand
  • Universitair
  • 1205980

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you