Communicatieadviseur

Communicatieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
28 feb 19 mrt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

NWO zoekt een communicatieadviseur die houdt van schrijven en die niet terugschrikt voor complexe materie. Met jouw kennis van wetenschapscommunicatie werk je aan verschillende projecten en onderwerpen.

Functieomschrijving

Je werkt zelfstandig en ook samen met anderen o.a. aan:
 • Ophalen van interessante content en hiervan verhalen maken in woord en beeld voor de verschillende communicatiemiddelen van NWO.
 • Communicatiebegeleiding van onze subsidieprogramma's voor onderzoek ("Call for proposals") waarbij je heldere en logische teksten schrijft en deze vertaalt in nieuws voor de nieuwsbrief en social media.
 • Opstellen van communicatieplannen en deze uitwerken in communicatie-uitingen, - middelen en -activiteiten voor onze grote projecten, programma's en thema's.
 • Begeleiden van externe partijen (bijv. tekstschrijvers, filmmakers) bij het maken van verschillende communicatie-uitingen.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

De adviseur die wij zoeken:
 • is in staat om snel en gedegen ingewikkelde materie zich eigen te maken;
 • kan gemakkelijk teksten schrijven voor verschillende media;
 • zorgt voor de realisatie van communicatiemiddelen, soms zelf en soms in samenwerking met de communicatiemedewerkers;
 • heeft goede projectmanagement- en adviesvaardigheden en houdt rekening met diverse belangen zonder het resultaat uit het oog te verliezen en is daarbij ook overtuigend en doortastend;
 • kan goed samenwerken;
 • heeft HBO+ werk- en denkniveau en een relevante communicatieopleiding;
 • heeft minimaal 2 jaar ervaring als communicatieadviseur;
 • is nog lang niet uit geleerd en wil zich verder ontwikkelen;
 • kan werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor minimaal 32 uur per week, voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.019 en € 4.789 bruto per maand (schaal 10, cao Onderzoeksinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact - oftewel het succes van NWO - valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

Het is een afwisselende functie in een leuk communicatieteam bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in Den Haag. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Communicatie van NWO, die bestaat uit meerdere teams. Jij komt te werken in het communicatieteam van het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW). Dit gezellige team ENW bestaat uit drie communicatieadviseurs, waarvan deze vacature er een is, zes communicatiemedewerkers en een teamleider.

Het team Communicatie ENW verzorgt o.a. de communicatiebegeleiding van alle financieringsinstrumenten binnen ENW, organiseert jaarlijks zeven grote wetenschappelijke congressen en begeleidt de uitreiking van de ENW-prijzen. We maken content over belangrijke en interessante resultaten uit onderzoek en we begeleiden programma's met grote maatschappelijke of politieke impact. Daarnaast is er aandacht voor interne communicatie en werken we ook aan NWO-brede communicatie-activiteiten.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—38 uur per week
 • €3019—€4789 per maand
 • HBO
 • 4202

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2526HZ, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you