Onderzoeksassistent (research) - ALS Centrum

Onderzoeksassistent (research) - ALS Centrum

Geplaatst Deadline Locatie
28 feb 21 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Een veelzijdige functie waarbij je met hart voor de patiënt en kennis van datamanagement nieuwe studieonderdelen implementeert in het web van lopende onderzoeken naar ALS. Daarnaast heb je voor onder andere cognitieve testen veel patiëntencontact.

Functieomschrijving

Als onderzoeksassistent bij het ALS Centrum draag je bij aan het krijgen van meer kennis van de ziekte ALS en het vinden van een behandeling voor deze dodelijke ziekte. Je bent onderdeel van hét expertisecentrum in Nederland op het gebied van ALS, PSMA en PLS waarbij nationaal en internationaal samen gewerkt wordt aan grote onderzoeksprojecten.

In de zoektocht naar de oorzaak, het beloop en het vinden van een behandeling voor ALS worden patiënten met ALS benaderd voor verschillende onderzoeken. De basis aan al deze onderzoeken ligt in de Biobank Neuromusculaire ziekten waarbij we gegevens en lichaamsmateriaal verzamelen van patiënten met ALS, familieleden en controlepersonen.

Het doel van dit onderzoek is om een grote landelijke database te maken van alle mensen met ALS in Nederland. We zullen deze database aanvullen met gegevens over het ziektebeloop, waar je direct aan zult bijdragen. Je implementeert daarvoor nieuwe studieonderdelen in bestaande structuren en verbindt onderzoeksgegevens van verschillende afdelingen binnen het ALS Centrum met elkaar. Daarnaast ben je direct betrokken bij dataverzameling en het contact met patiënten. Je neemt bij deelnemers bijvoorbeeld bloed en cognitieve testen af en ondersteunt onderzoekers bij de uitvoer van hun onderzoek. Ook verwerk je onderzoeksgegevens administratief en benader je deelnemers voor deelname aan verschillende onderzoeken.

Je werkt hierbij nauw samen met arts-onderzoekers en andere onderzoeksassistenten.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding met kennis en ervaring in de gezondheidszorg, wetenschappelijk onderzoek en datamanagement.
  • Je vindt het leuk om contact te hebben met patiënten en daarnaast te helpen met het verzamelen en ordenen van onderzoeksgegevens.
  • Voor het patiëntencontact en het afnemen van cognitieve testen is een goede beheersing van de Nederlandse taal een vereiste.
  • Je bent een organisatorisch talent, die flexibel, communicatief sterk en nauwkeurig is.
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar de deelnemers.
  • Je bent minimaal 4 dagen in de week beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs B.
  • Indien nodig kan een interne venapunctie cursus worden aangeboden evenals een cursus Good Clinical Practice.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (32 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.627,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Als onderzoeksassistent kom je te werken bij ALS Centrum Nederland, dat onderdeel is van het UMC Utrecht Hersencentrum. Je werkt in een team van ongeveer 10 onderzoeksassistenten nauw samen aan diverse onderzoeksprojecten naar de oorzaak en het beloop van ALS.

ALS Centrum Nederland heeft als doel de diagnostiek, zorg en behandeling voor mensen met ALS in Nederland te optimaliseren, onder andere door middel van wetenschappelijk onderzoek en het delen van kennis over deze aandoeningen. Op de polikliniek neuromusculaire ziekten wordt ernaar gestreefd verwezen patiënten binnen 1 dag uitsluitsel te geven over de diagnose.

Een team van artsen, (arts-)onderzoekers, verpleegkundig specialisten, onderzoeksverpleegkundigen, en onderzoeksassistenten werken samen aan diverse onderzoeksprojecten voor het vinden van de oorzaak en behandeling van ALS.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €3627 per maand
  • HBO
  • 2023-3043

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you