Arts-onderzoeker Neurologie

Arts-onderzoeker Neurologie

Geplaatst Deadline Locatie
3 mrt 30 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Radboudumc is expertisecentrum voor zeldzame en erfelijke bewegingsstoornissen, zoals cerebellaire ataxie. Voor een bepaalde groep genetische ataxieën (SCA's) zijn er spannende ontwikkelingen op het gebied van genetische interventies. Als arts-onderzoeker heb je twee belangrijke taken.

Allereerst verricht het Radboudumc samen met het LUMC een door de Hersenstichting gefinancierd onderzoek voor het ontwikkelen van genetische interventie voor de ziekte SCA7. Terwijl de Leidse groep zich concentreert op de ontwikkeling van antisense oligonucleotiden (AON), richt het Radboudumc zich op het natuurlijke beloop van de ziekte en het vinden van zogenaamde biomarkers die het beloop van de ziekte en reactie op therapie kunnen meten.

De arts-onderzoeker zal deze natuurlijke beloopstudie coördineren en uitvoeren, en de verkregen data analyseren. De biomarkers die we bestuderen in dit project zijn zowel biochemische markers in bloed en hersenvocht, oogheelkundige metingen, en structurele en neurochemische markers uit MRI/MRS-scans. Patiënten in de natuurlijke beloopstudie ondergaan jaarlijkse afnames van bloed en hersenvocht en krijgen een MRI-scan. Het doel is het vinden van biomarkers die, beter dan klinische maten, in staat zijn progressie van de ziekte te meten en bruikbaar zijn als uitkomstmaten in de eerste klinische trial. Daarmee is dit biomarker onderzoek een cruciaal element van het project en bepalend voor onze 'trial-readiness' voor de ziekte SCA7. Dit onderzoek is een samenwerking met de afdeling Oogheelkunde, Radiologie en Translationeel Metabool Laboratorium en kan, in overleg, de vorm hebben van een promotietraject bij een aanstelling van 3 jaar.

De SCA7-patiënten zijn zeer actief betrokken bij het project en tijdens het onderzoek houden we intensief contact met vertegenwoordigers van de patiënten.

Daarnaast zijn we voor de ziekten SCA1 en SCA3 reeds de voorbereidingen aan het treffen voor de eerste klinische fase 1-trials met AON, toegediend via een lumbaalpunctie. De tweede taak van de arts-onderzoeker is het fungeren als trialarts, in samenwerking met een toegewijd team van researchverpleegkundigen en een andere klinische onderzoeker. Dit gaat concreet om het uitvoeren van de medische handelingen en beoordelingen tijdens het onderzoek, onder supervisie van de vacaturehouder.

Kortom, een ambitieuze en veelzijdige functie voor iemand die interesse heeft in de neurologie en zeldzame aandoeningen en die een rol wil spelen in het ontwikkelen en testen van nieuwe genetische interventies. De functie is zeer geschikt voor iemand die de ambitie heeft om neuroloog te worden en dat wil blijven combineren met wetenschappelijke activiteiten.

Je belangrijkste taken zijn:
 • Coördineren en uitvoeren van de natuurlijke beloop- en biomarkerstudie bij SCA7.
 • Verzamelen, beheren en analyseren van klinische, oogheelkundige en biochemische data.
 • Medische handelingen en beoordelingen bij een tweetal klinische fase 1 trials.
 • Schrijven van wetenschappelijke artikelen.
 • Presenteren van resultaten aan een divers publiek.
 • Samenwerken met collega onderzoekers binnen het expertisecentrum en met nationale partners.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een (bijna) afgestudeerde arts met aantoonbare affiniteit met neurologie / neurowetenschappen. Een echte teamspeler die initiatiefrijk, zelfstandig en nauwkeurig is. Patiëntencontact is een belangrijk aspect binnen deze functie dus het is van groot belang dat je communicatief sterk en empathisch bent.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
 • Bij voorkeur al enige klinische ervaring, bijvoorbeeld als anios neurologie.
 • Flexibel; je werkt immers op meerdere plekken en combineert verschillende onderzoeksmethodieken en taken.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Goede schriftelijk en mondelinge vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 - 3 jaar.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.230 en € 5.088 (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

In het Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen van het Radboudumc vindt zorg, onderzoek en innovatie plaats rond neurologische bewegingsstoornissen. Naast de ziekte van Parkinson, zijn zeldzame en erfelijke bewegingsstoornissen een belangrijk aandachtsgebied van het centrum. De expertise hiervoor is ook erkend door het Ministerie van VWS en we maken onderdeel uit van het European Reference Network for rare neurological disorders (ERN-RND).

Eén type van die zeldzame en erfelijke bewegingsstoornissen zijn aandoeningen van de kleine hersenen (cerebellaire ataxieën). Het expertisecentrum ziet veel patiënten met ataxie en heeft een goedlopende translationele onderzoekslijn naar deze aandoeningen.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €3230—€5088 per maand
 • Universitair
 • 180346-P1176621-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you