Coördinator Projectcontrol (0,8 - 1,0 fte)

Coördinator Projectcontrol (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 mrt 20 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij aanjager zijn van de verdere professionalisering van onze projectcontrol-organisatie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken we jou!

Functieomschrijving

Wil jij aanjager zijn van de verdere professionalisering van onze projectcontrol-organisatie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan maken we graag kennis met jou. We bieden afwisseling, inhoudelijke uitdaging en een goede werk-privé balans.

Wij zoeken een enthousiaste collega die als expert samenwerkt met de (project)controllers van de faculteiten op het gebied van gesubsidieerd onderzoek. De financiële ondersteuning van dit onderzoek ligt bij onze zes faculteiten. Jij adviseert over naleving van subsidievoorwaarden, ontwikkelt het beleid ter zake en bent de relatiebeheerder van de accountant met betrekking tot projectcontrol. Een andere belangrijke taak is het initiëren en coördineren van verbeteringen in de universitaire projectcontrol.

De afdeling Financieel Beleid & Control (FB&C) bestaat uit acht professionals. Zij coördineren de projectcontrol en zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de planning- en controlcyclus, de jaarrekening en begeleiden de jaarrekeningcontrole. Ook het beheer van de interne verdeling van de middelen ligt bij FB&C. Daarnaast zijn zij het expertisecentrum voor fiscale zaken.

Het team FB&C is onderdeel van de centrale directie Financiën Control en Administratie (FCA). De directie FCA bestaat uit de afdelingen: Financieel Beleid & Control, Control Universitaire Bestuursdienst, Processen & Systemen en het Administratief Service Centrum.

Wat ga je doen?
 • Je ontwikkelt en beheert het beleid voor projectcontrol ten behoeve van de verdere professionalisering op dit punt.
 • Als expert signaleer je ontwikkelingen in subsidievoorwaarden en adviseer je de faculteiten daarover.
 • Je hebt de eigenaarsrol voor het stelsel van beheersmaatregelen en coördineert de 2e lijns-monitoring voor de onderzoeksprojecten.
 • Je draagt zorg voor (de ontwikkeling van) de interne informatievoorziening voor sturing op de projectenportefeuille.
 • Je onderhoudt contacten met de faculteiten, accountants en subsidiegevers over de controles van de subsidieverantwoordingen en de jaarrekening.
 • Je zorgt voor up-to-date calculaties voor projectsubsidies (kostprijzen, uurtarieven etc.).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau en een bedrijfseconomische achtergrond.
 • Je hebt minstens 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent communicatief sterk; mondeling en schriftelijk.
 • Je bent een ervaren adviseur. Deskundig, met het vermogen om te verbinden.
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Je kunt resultaatgericht werken in een grote, complexe organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.506 ,- en maximaal € 6.702,- (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk keuzepakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede verlofregeling, ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Met een jaaromzet van ruim € 1 miljard, een studentpopulatie van meer dan 35.000 en meer dan 8000 medewerkers behoort de UU tot de grootste universiteiten van het land.

Binnen de faculteiten zijn onderzoek en onderwijs de primaire taken. Binnen domeinen en diensten is de ondersteuning van deze primaire taken vormgegeven. Financiën, Control & Administratie (FCA) is één van de ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale financiële dienstverlening en de planning- en controlcyclus van de gehele universiteit.

Specificaties

 • Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €5506—€6702 per maand
 • HBO
 • 1205276

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you