Propositiemanager Digitaal lezen en luisteren

Propositiemanager Digitaal lezen en luisteren

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 21 mrt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar de eerste Donald Duck, ruim 200.000 e-books en het Boekstartkoffertje samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als propositiemanager Digitaal lezen en luisteren bijdraagt aan leesbevordering en leesplezier. Van jongeren die nog niet lezen verleiden om dat eerste boek te gaan lezen tot het bevorderen van leesvaardigheid en alles wat hiermee te maken heeft. Door hieraan bij te dragen, maak jij het verschil.

Functieomschrijving

Het is jouw missie als propositiemanager ervoor te zorgen dat meer mensen de kans krijgen om te lezen.  Daarvoor onderzoek je de drijfveren en behoefte van die doelgroepen waar we het meeste verschil kunnen maken. Vervolgens weet jij wat er nodig is om proposities in de markt te zetten, hoe je samenwerkt met multidisciplinaire teams en hoe je interne specialismes samenbrengt. Bovendien krijg je er energie van inhoudelijk werk af te wisselen met coördinerende taken en schakel je gemakkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. En er is meer. Jij bent de propositiemanager die: 

 • klantbehoeften kan vertalen naar waardevolle dienstverlening en een toekomstperspectief schetst.
 • ambities en doelstellingen in (jaar)plannen vertaalt en de verantwoordelijkheid neemt voor het bereiken van deze doelstellingen. 
 • businesscases en go-to-market plannen schrijft en scherpe keuzes durft te maken in welke dienstverlening we wel of juist niet meer moeten aanbieden.  
 • actieve relaties onderhoudt met verschillende netwerken, zoals partners binnen de Leescoalitie, het openbare bibliotheek netwerk, Stichting Lezen en andere maatschappelijke organisaties zoals SLO of de VoorleesExpres. En ook binnen de organisatie collega's kan meenemen in de plannen. 
 • een cruciale rol speelt in de communicatie tussen de teams die gezamenlijk bijdragen aan het ontwikkelen, implementeren en in de markt zetten van de propositie. 
 • gesprekspartner is voor dienstcoördinatoren van verschillende diensten én sparringpartner voor het directieteamlid met de portefeuillehouder Lezen en Digitale Geletterdheid. 


 

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw klant- en kwaliteitsgerichte handelswijze gecombineerd met jouw overtuigingskracht? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature propositiemanager Digitaal lezen en luisteren aanvult met: 

 • een wo-diploma. 
 • minimaal 4 jaar ervaring met het ontwikkelen van waardeproposities en ons kunt meenemen in het opzetten van propositiemanagement binnen de KB.  
 • ervaring met het inzichtelijk en meetbaar maken van (impact) doelstellingen en uitwerken van businesscases. 
 • kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van (digitaal) lezen en / of de belangrijkste doelgroep; jongeren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

ls je kiest voor de KB, dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere: 

 • een brutomaandsalaris tussen € 4.064 en € 5.590 (schaal 11).  
 • om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 
 • een goede werk-privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.  
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten. 
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP. 
 • een dertiende maand (8,33%). 

Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature propositiemanager Digitaal lezen en luisteren is een dienstverband voor 32-40 uur per week aan de orde. Lees hier meer voor onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen.  Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.    
 

Afdeling

Marketing en Educatie

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in onze afdeling Marketing en Educatie. Deze afdeling werkt aan de marketing, positionering en strategische doorontwikkeling van digitale diensten als Delpher, de Online Bibliotheek en KB.nl. Ook werken we aan verschillende educatieve programma’s, onder andere op het gebied van lezen en digitale geletterdheid voor alle Nederlanders. Hoe jouw 35 toekomstige collega’s de sfeer omschrijven? Als gedreven, enthousiast en sociaal. 

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Management
 • 32—40 uur per week
 • €4064—€5590 per maand
 • HBO+
 • 23-028-E

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you