Instituutsmanager Korteweg-de Vries Instituut

Instituutsmanager Korteweg-de Vries Instituut

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 5 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het Korteweg-de Vries Instituut voor wiskunde (KdVI), onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, is Aardoom & de Jong op zoek naar een proactieve en organisatorisch sterk Instituutsmanager. Ben jij sterk in bedrijfsvoeringprocessen en wil jij werken in een inspirerende omgeving met (internationale) wetenschappers en studenten? Wil je daarnaast een sprong maken in je eigen ontwikkeling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als instituutsmanager heb je een brede functie en speel je als rechterhand van de wetenschappelijk directeur een centrale rol binnen het instituut. Je denkt proactief mee over het strategisch en operationeel instituutsbeleid. Je maakt een vertaalslag van beleid naar uitvoering en draagt zorg voor een efficiënte en effectieve organisatie van de bedrijfsvoering op financieel, personeel en facilitair gebied. Je bent in staat om goed aan te voelen wat vanuit het perspectief van bedrijfsvoering nodig is voor onderzoek en onderwijs en gaat hierover de dialoog aan. Er is op dit moment een interim-instituutsmanager, die zich richt op de herijking en waar nodig aanpassingen van structuur, taakverdeling, cultuur en processen. De nieuwe instituutsmanager krijgt tot taak deze veranderingen verder te implementeren.

Wat ga je doen?

Je geeft leiding aan 4 ondersteunende medewerkers van het bedrijfsbureau waar expertise is o.a. op het vlak van financiën, HR, communicatie/valorisatie. Samen met je team ben je het eerste aanspreekpunt voor collega’s binnen het instituut. Je bent verantwoordelijk voor alle bedrijfsvoeringsdisciplines: organisatie, personeel, financiën, projectbeheer, communicatie, ICT, faciliteiten en huisvesting.

Als instituutsmanager ben je lid van het managementteam dat, naast jou, bestaat uit de directeur, de programmaleiders en de opleidingsdirecteuren. Daarnaast participeer je in diverse faculteits- en/of universiteitsbrede overleggen en projecten. Ook ben je met je team verantwoordelijk voor de bedrijfsmatige en organisatorische ondersteuning van twee landelijke netwerken (LNMB en MasterMath), en van de zgn. Wiskundedeficiëntiecursussen.

Concreet zijn je taken:

 • Je adviseert en ondersteunt de directeur van het instituut bij beleidsmatige en organisatorische vragen op het gebied van bedrijfsvoering. Je legt de relatie tussen bedrijfsvoering en onderzoek, onderwijs en valorisatie.
 • Je draagt zorg voor de jaarcyclus van instituutsbegroting tot en met jaarrekening.
 • Je adviseert en ondersteunt de directeur en andere onderzoekers binnen het instituut bij het acquireren van extern gefinancierde onderzoeksprogramma’s.
 • Je participeert in het facultaire Bedrijfsvoerdersoverleg (BVO).

De Groeiversneller l - Impact & Effectiviteit

Naast jouw baan als Instituutsmanager neem je, indien dit passend is in jouw ontwikkeling, deel aan Groeiversneller - Impact & Effectiviteit. Dit eenjarige ontwikkelprogramma ondersteunt je om jezelf versneld te ontwikkelen bij het KdVI.

Je werkt aan zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Niet alleen je zelfkennis en zelfinzicht nemen toe, je verbetert ook jouw interactie en communicatie met anderen. Daarnaast ga je je verdiepen in een reeks stevige inhoudelijke thema’s die het verschil maken in het onderwijs / publieke sector. Zo word je effectiever in je werk en wordt impact maken eenvoudiger.

Kijk voor meer informatie over Groeiversneller - Impact & Effectiviteit op: www.aardoomendejong.nl/ontwikkelen/academie/groeiversneller

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Als Instituutsmanager beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

 • Afgeronde relevante universitaire master.
 • Ervaring met bedrijfsvoeringprocessen.
 • Ervaring met projectfinanciering.
 • Ervaring met leiding geven aan professionals, bij voorkeur in een academische context.

Daarnaast herken je je in de volgende persoonlijke kenmerken:

 • Proactief en assertief.
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd.

Het KdVI biedt een contract voor 12 maanden met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft hier een functie voor 32 uur per week. De functie is ingeschaald op schaal 11 (maximum maandsalaris € 5.439.-) op basis van een fulltime werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. Daarnaast krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele afdeling.

Afhankelijk van externe ontwikkelingen en goed functioneren kan er op termijn gekeken worden naar uitbreiding van verantwoordelijkheden, waardoor er een doorgroeimogelijkheid ontstaat naar een functie in schaal 12 (maximum maandsalaris = € 6.181.-).

Werkgever

De Universiteit van Amsterdam (UvA) is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Het is een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi.

Afdeling

Het Korteweg-de Vries Instituut voor wiskunde is het onderzoeksinstituut voor Wiskunde aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en heeft ruim 90 medewerkers. Het KdVI is onlangs door een externe visitatiecommissie zeer positief beoordeeld vanwege de hoge kwaliteit, de groei in omvang en de prominente aanwezigheid in (interdisciplinaire) netwerken. Meer informatie vind je op: kdvi.uva.nl/?cb

Specificaties

 • Management
 • max. 32 uur per week
 • max. €5439 per maand
 • Universitair
 • AT AU 20230307

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 105, 1098 XG, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you