Contractmanager

Contractmanager

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 14 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind jij het heerlijk om met een scherp oog te kijken naar de naleving van onze bestaande contracten? Om de beste voorwaarden te vinden voor onze nieuwe contracten? Om je collega’s, die vooral met wetenschap bezig zijn en niet met contractvoorwaarden, ...

Functieomschrijving

Ben jij de scherpzinnige contractmanager die het NWO nog sterker gaat maken?

Voor de afdeling Inkoop zoeken we een contractmanager die het een uitdaging vindt te werken met bevlogen collega's voor wie contractmanagement geen gesneden koek is. Jij bent zo welkom!

Dit is jouw uitdaging
De functie van contractmanager is nieuw binnen onze organisatie. Je krijgt alle vrijheid om hier op jouw eigen, vakkundige wijze inhoud aan te geven. We houden van denkers en doeners en jij bent allebei. Je bent verantwoordelijk voor het tactisch management, adviseert de organisatie over de beste manier om contracten vorm te geven en zorgt voor een optimale klanttevredenheid, een effectieve aansturing van leveranciers, een integrale samenwerking tussen de leveranciers, de doorontwikkeling van contracten en de financiële bewaking van de contracten. Een hele mond vol, maar deze taken zijn jou natuurlijk niet vreemd.

Een heel belangrijke en uitdagende aanvulling op bovengenoemde aspecten is de inspirerende en motiverende rol die je speelt in onze organisatie. Je draagt jouw kennis en ervaring over op anderen en helpt hen om hun contracten juist te managen. Je ziet toe op de naleving van de contractafspraken, evalueert de contractprestaties en adviseert de opdrachtgever.

In de praktijk betekent het dat je:
 • opdrachtgevers begeleidt bij het management van de contracten;
 • als contractmanager aanspreekpunt bent van een aantal NWO overkoepelende contracten;
 • het initiatief neemt in de verdere professionalisering van contractmanagement;
 • de leiding pakt in het project doorontwikkeling contractmanagementsysteem vanuit Inkoop;
 • kansen en mogelijkheden signaleert en praktische methoden implementeert in contractmanagement;
 • zorgdraagt voor het beheren en rapporteren over de contracten en contract gerelateerde documenten, rapportages, overzichten.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

 • Jij bent een verbinder. Je bent gemakkelijk in de omgang, benaderbaar, kunt op ieder niveau communiceren en anderen meenemen in jouw enthousiasme voor dit werkgebied.
 • Een hbo+ werk- en denkniveau, aangevuld met een relevante opleiding op het gebied van contract-/leveranciersmanagement past bij deze functie.
 • Wanneer je ervaring hebt als contractmanager, met kennis van aanbesteden binnen de overheid, is dat beslist een pre.
 • Je kunt jouw kennis en ervaring op anderen overbrengen en hierin ook echt een coachende rol aannemen. Dat maakt dat je vaak flexibel en geduldig moet zijn, en tegelijk ook overtuigend en daadkrachtig bent.
 • Analytisch sterk, met een probleemoplossende instelling en altijd kijkend met een helicopterview; dat ben jij.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Dit is een functie met grote vrijheid en alle gelegenheid om mee te groeien in de ontwikkeling. Je werkt in een inspirerende omgeving met een grote maatschappelijke relevantie, met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoekinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot omzetting naar vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen de € 3.019,- en € 4.789,- bruto per maand (schaal 10, cao Onderzoekinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis) en bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en je ontvangt van NWO een laptop en mobiele telefoon.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact - oftewel het succes van NWO - valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

De afdeling Facilitair Bedrijf & Inkoop, waar zo'n achttien medewerkers werkzaam zijn, is verdeeld over locaties in Den Haag en Utrecht en bestaat uit de teams Facilitair en Inkoop. Bij Inkoop werken op dit moment een senior inkoper, een junior inkoper, een medewerker contract- en DAS beheer en twee tijdelijk ingehuurde senior inkopers. De medewerkers van Inkoop rapporteren aan het hoofd FB en Inkoop. De afdeling is gepositioneerd onder de Directeur bedrijfsvoering & Financiën. De sfeer binnen de afdeling is informeel. Omdat het een klein team betreft, zijn de lijnen kort en is er veel ruimte om met elkaar te sparren.

Bedrijfsvoering

Onze directie Bedrijfsvoering wil in belangrijke mate bijdragen aan een flexibeler, slagvaardiger en meer op samenwerking gerichte NWO-organisatie. Daarbij zijn we te allen tijde dienstbaar aan het primaire proces en proberen we met 215 collega's vanuit onze eigen deskundigheid het werk van bestuursleden, directieleden, beleidsmedewerkers en andere collega's slimmer, eenvoudiger en plezieriger te maken. De vraagstukken die op NWO afkomen zijn steeds complexer en vragen om verbinding tussen de domeinen en overige (regie)organen, maar ook tussen de vakgebieden binnen bedrijfsvoering onderling: Juridische Zaken, Financiën, Informatievoorziening en Automatisering (I&A), Personeel & Organisatie, Facilitair Bedrijf & Inkoop en Communicatie. De directie Bedrijfsvoering heeft twee locaties, Den Haag en Utrecht, en door de invoering van hybride werken kun je ook een deel van je tijd vanuit huis werken. We hebben een open en betrokken sfeer, zijn service- en teamworkgericht, hebben plezier in ons werk en bieden tal van ontwikkelingsmogelijkheden.

Specificaties

 • Financiën
 • 32—38 uur per week
 • €3019—€4789 per maand
 • HBO
 • 4188

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 661, 3527JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you