Communicatieadviseur onderwijsinnovatie (0,8 - 0,9 fte)

Communicatieadviseur onderwijsinnovatie (0,8 - 0,9 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 2 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je een ervaren communicatieadviseur met interesse in onderwijs(innovatie)? Lijkt het je leuk om veranderingen in het onderwijs te begeleiden?

Functieomschrijving

De Universiteit Utrecht staat voor onderwijsinnovatie. We vinden het belangrijk dat studenten in aanraking komen met verschillende disciplines en de verbinding aangaan met de samenleving. Hoe werk je over grenzen samen? Hoe verbind je verschillende perspectieven? Dát is de basis van Community Engaged Learning en Interdisciplinair Onderwijs. Ben jij een ervaren communicatieadviseur, met interesse in onderwijs(innovatie)? Lijkt het je leuk om zulke veranderingen in het onderwijs als communicatieadviseur te begeleiden? Dan maken we graag kennis met jou.
 
Je komt in het team Communicatie. Daar werken zo’n 25 communicatieadviseurs en -medewerkers aan beleidsthema’s en strategische programma’s. In dit team helpen we elkaar en gebruiken we elkaars expertise om goed werk te leveren. Vanuit het communicatieteam ga jij vooral aan de slag voor het team Onderwijs van de Directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek. Je werkt onder andere samen met de programmamanagers van Community Engaged Learning en Interdisciplinair Onderwijs. Op termijn kan je, vanuit het team Communicatie, ook worden ingezet voor andere onderdelen/projecten van de Universiteit Utrecht.

Wat ga je doen?
Communicatie over onderwijs(innovatie), daar sta je voor. Je werkt aan onderwijs(innovatie)projecten en -programma’s, zoals Interdisciplinair Onderwijs (IDO) en Community Engaged Learning (CEL). Dit zijn twee van de belangrijkste onderwijsinnovatieprogramma's aan de Universiteit Utrecht. Ze geven invulling aan de kern van de Utrechtse onderwijsvisie. In samenwerking met de programmamedewerkers, bestuurders, docenten en studenten maak jij deze visie realiteit.
 • Je stelt communicatiestrategieën en -adviezen op en zorgt voor implementatie. Denk bijvoorbeeld aan: hoe inspireren we onze interne gemeenschap maar ook onze (externe) partners over de mogelijkheden van dit soort onderwijs? Hoe zorgen we ervoor dat (aanstaande) studenten vaker voor CEL of IDO kiezen en hoe zorgen we dat docenten (didactische) informatie goed vinden?
 • Je adviseert en coacht collega’s zoals programmamanagers, beleidsmedewerkers en lokale expertisegroepen, zodat zij hun communicatierol goed kunnen oppakken.
 • Je coördineert in- en externe communicatie voor onderwijs(innovatie). Je zorgt voor de realisatie van communicatiemiddelen en het goed benutten van communicatiekanalen.
 • Je schrijft, redigeert en publiceert teksten voor onder meer websites, nieuwsbrieven en sociale media. Je begeleidt de ontwikkeling van communicatiemiddelen zoals video’s, animaties, e-modules, educatieve games en infographics.
 • Je verzorgt de communicatie voor grootschalige (internationale) evenementen. Van lezingen en dagconferenties tot een groot internationaal congres in 2024.
 • Je hebt regie over de content en de diverse communicatieactiviteiten en -middelen, bewaakt de kwaliteit en evalueert de resultaten. Je zorgt voor vervolgactiviteiten en verbeterplannen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wie ben jij?
 • Je bent een hbo- of wo-geschoolde communicatieprofessional met minstens drie tot vijf jaar ervaring als communicatieadviseur.
 • Je hebt affiniteit met onderwijs(innovatie) en bij voorkeur ervaring met verandercommunicatie.
 • Je bent een stevige en veelzijdige adviseur die breed inzetbaar is. Je vindt het prima dat de onderwerpen en projecten waarvoor je wordt ingezet in de loop der tijd mogelijk veranderen.
 • Je bent een strategische en conceptuele denker en verwerkt dit in je adviezen. Je vertaalt je adviezen naar communicatie(middelen) op maat, voor onder meer studenten, docenten en universitair personeel.
 • Je hebt gevoel voor en ervaring met het werken in een grote matrixorganisatie. Je maakt gemakkelijk contact op alle niveaus en bent goed in het opbouwen van in- en externe relaties.
 • Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en kunt goed plannen en prioriteren.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 0,9 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.960,- en maximaal € 5.439,- (schaal 10-11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten. De UBD is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

De Directie Communicatie ondersteunt het College van Bestuur en de faculteiten en diensten bij het ontwikkelen en implementeren van beleid rondom communicatie en onderwijsmarketing van de universiteit. Strategie, beleid en uitvoering komen samen. De directie voert de regie over het communicatie- en marketingbeleid van de universiteit en stelt dit in nauwe samenwerking met de faculteiten periodiek bij. Daarnaast ontwikkelt de Directie Communicatie nieuwe initiatieven op universitair en facultair niveau. De directie bestaat uit vier teams en jij komt in het team Communicatie.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 32—36 uur per week
 • €2960—€5439 per maand
 • HBO
 • 1206509

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you