Senior HR-Adviseur (0,8 - 1,0 fte)

Senior HR-Adviseur (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 26 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoek jij een uitdagende strategische en uitvoerende hr-adviesrol met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een professioneel team? Lees dan snel verder.

Functieomschrijving

De Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht zoekt een Senior HR-Adviseur. Een sparringpartner voor bestuur en leidinggevenden, over hr-thema’s, organisatieontwikkeling en individuele casuïstiek. Zoek jij een uitdagende strategische en uitvoerende hr-adviesrol met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? Werk je graag in een professioneel team, met een goede sfeer? Dan maken we graag kennis met jou! Werken bij de universiteit betekent zingeving én een goede werk-/privébalans.

Wat ga je doen?
Als senior HR-Adviseur werk je in het team HR. Je adviseert bestuurders en leidinggevenden van de departementen en het faculteitsbureau van de faculteit. Je bent nauw verbonden met je eigen departement en je ondersteunt met je advies het onderwijs en onderzoek van de faculteit. Je besteedt ongeveer de helft van je tijd aan organisatie brede veranderprojecten en formuleert het hr-beleid binnen de faculteit wat je op projectmatige wijze implementeert. Het beleid rondom Erkennen en Waarderen hoort zeker tot je aandachtsgebied. Denk hierbij aan ontwikkel- en bevorderingsbeleid, strategische personeelsplanning, teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. De andere helft van je tijd besteed je als adviseur van een departement aan individueel hr-advies.  

In het team HR werk je samen met twee hr-adviseurs en specialisten op gebied van re-integratie en participatie, vier medewerkers arbeidsvoorwaarden en een afdelingshoofd. Het team hoort bij het faculteitsbureau van de faculteit. We zijn een hecht team, met een open sfeer waarin je je kunt ontwikkelen, samenwerken en sparren. Er is ruimte voor ieders inbreng en oog voor elkaar.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring als hr-adviseur.
 • Je houdt van strategisch adviseren en van tactisch ondersteunen. Je bent een denker én een doener. Je schakelt gemakkelijk van kort-cyclisch naar lange termijn;
 • Je voelt je thuis in een complexe, bestuurlijke organisatie. Dat vraagt om een hoge mate van organisatiesensitiviteit, inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Ook ben je resultaatgericht.
 • Jij brengt energie, enthousiasme en je neemt initiatief.
 • Je kunt goed communiceren in het Nederlands en Engels in woord en geschrift.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden. Je bouwt gemakkelijk een netwerk op en kunt samenwerken. Ook draag je bij aan de goede sfeer.
 • Je kunt projectmatig werken.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden jou een afwisselende functie in een plezierige werkomgeving. Bij ons kun je thuiswerken, hybride werken en samenwerken op kantoor. Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar - met bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (HR-adviseur 1, schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Wij zijn blij met jou als nieuwe medewerker en heten je van harte welkom. Daarom organiseren we voor onze nieuwe collega's een goed introductietraject waarbij we je voorstellen en wegwijs maken op onze faculteit en universiteit.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 7.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines interdisciplinaire sociale wetenschap, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie. De faculteit Sociale Wetenschappen telt ongeveer 1100 medewerkers, die allen hun individuele bijdrage leveren aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoek naar en het vinden van oplossingen voor wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. De faculteit is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

De faculteit streeft naar diversiteit onder haar medewerkers en studenten en zet zich in om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen, zoals te lezen is in het Equality, Diversity and Inclusion-beleid van de Universiteit Utrecht.

De faculteit hecht er waarde aan dat haar medewerkers voor nu en in de toekomst breed inzetbaar zijn in de universitaire organisatie ter verdere professionalisering van de ondersteuning van onderwijs en onderzoek. Om dit te stimuleren krijgt iedere medewerker op enig moment in de loopbaan de tijd en faciliteiten – bijvoorbeeld in de vorm van trainingen - om deel te nemen aan projecten of mee te werken op andere afdelingen. Eigenschappen die de faculteit belangrijk vindt zijn betrokkenheid, kunnen samenwerken en flexibiliteit.

Specificaties

 • HRM
 • Gedrag en maatschappij
 • 30—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • HBO
 • 1206825

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 1, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you