(Junior) onderzoeker effecten mestbeleid op landbouwbedrijfsvoering

(Junior) onderzoeker effecten mestbeleid op landbouwbedrijfsvoering

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 2 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij iemand die zich helemaal thuis voelt in de wereld van landbouw en data-analyse? Heb je altijd al willen werken aan het verbeteren van de bedrijfsvoering van agrarische ondernemers en het bevorderen van de waterkwaliteit?

Wageningen Economic Research zoekt namelijk een (Junior) Onderzoeker effecten mestbeleid op landbouwbedrijfsvoering die zich volledig kan storten op de analyse van paneldata.

In deze functie wordt jij de expert die de resultaten van paneldata-analyses vertaalt naar waardevolle inzichten voor overheden, sectororganisaties en landbouwbedrijven. Jouw kennis is van cruciaal belang voor het Landelijk Meetnet effecten Mestbeleid (LMM). Naast deze taken werk je ook mee aan projecten waarbij de relatie tussen landbouw, milieu en natuur wordt onderzocht. Hierbij werk je samen met andere afdelingen van Wageningen University & Research en kennispartners.

Als Onderzoeker effecten mestbeleid op landbouwbedrijfsvoering ben je een belangrijke schakel binnen de expertisegroep Performance & Impact Agrosectoren. Deze groep bestaat uit gepassioneerde professionals die zich inzetten voor een duurzame landbouw en een vitaal platteland. Binnen deze groep worden economische sectorstudies uitgevoerd voor overheden, sectororganisaties en het bedrijfsleven, en wordt er onafhankelijk advies gegeven op basis van wetenschappelijke inzichten. De projecten waar je aan zult werken zijn zeer divers, van monitoring- en scenariostudies tot het meten van duurzaamheidsprestaties van sectoren en bedrijven en beleidsevaluaties en -verkenningen.

Wil jij graag jouw kennis en vaardigheden inzetten om bij te dragen aan een duurzame landbouw en een gezond platteland? Solliciteer dan nu voor de functie van (Junior) Onderzoeker effecten mestbeleid op landbouwbedrijfsvoering bij Wageningen Economic Research!

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • We zoeken iemand met een afgeronde landbouweconomische masteropleiding, of een IT/Datamanagement master met kennis van de landbouwsector.
 • Het zou geweldig zijn als je kennis hebt van paneldata-analysetechnieken en programmeertalen.
 • Affiniteit hebt met de landbouwsector, vooral met de akkerbouw of intensieve veehouderij is in deze functie niet meer dan logisch.
 • Je gaat werken in een internationale omgeving waarin Engels een belangrijke taal is. Het is belangrijk dat je een taalniveau C1 hebt. Als je dit niveau nog niet hebt, kun je bij ons taalcentrum Wageningen in'to Language terecht.
 • We zoeken iemand die accuraat is en een scherp ontwikkeld analytisch vermogen heeft en ook een relatie- en resultaatgerichte instelling heeft.
We begrijpen dat je misschien niet aan alle vereisten van de vacature voldoet, maar als je solide werkervaring hebt, willen we je toch uitnodigen om te solliciteren. Je krijgt voldoende uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden!

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • keuzemogelijkheid voor standplaats Den Haag of Wageningen.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.949,- tot maximaal € 5.497,-bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10 -11). Bovendien is een aanstelling van 0.8 fte bespreekbaar. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • P1179186-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you