Onderzoeker genenbank methodiek CGN-Plant

Onderzoeker genenbank methodiek CGN-Plant

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 2 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeker genenbank methodiek draag je bij aan het behoud van de genetische diversiteit van onze voedselgewassen en sta je aan de basis van de verbetering van ons voedsel.

Jouw taken en verantwoordelijkheden
Je gaat antwoorden zoeken op vragen uit de dagelijkse genenbankpraktijk, onder meer met behulp van grootschalige 'omics' data. Op basis van je kennis van genetica en plantenveredeling ben je in staat deze vragen om te zetten in onderzoek. Hoe kunnen we het beheer van genenbankcollecties verbeteren? Hoe kunnen we gebruikers van onze collecties beter in staat stellen het materiaal voor hun doeleinden te kiezen? Met andere woorden: hoe kunnen we een betere genenbank worden?

Het team
Je gaat samenwerken in een hecht en gedreven team van 15 collega's bij de genenbank, waaronder collectiebeheerders en onderzoekers, maar je werkt ook samen met collega's binnen en buiten de WUR, zoals veredelaars en onderzoekers van organisaties in binnen en buitenland.

CGN
Als innovatieve organisatie is het CGN continu op zoek naar methoden om het conserveren van de diversiteit van plantaardige genetische bronnen en het gebruik daarvan effectiever en efficiënter te maken. Daarvoor doen we wetenschappelijk onderzoek, waarbij aansluiting wordt gezocht bij nieuwe ontwikkelingen, zoals op het gebied van de genomica en de bioinformatica. Jij gaat daar een centrale rol in spelen en een bijdrage leveren aan het vergroten van de kennis over de diversiteit in collecties, de optimalisatie van de samenstelling ervan, en een betere ontsluiting van het materiaal en de informatie voor gebruikers.

Jouw Kwaliteiten
 • Je bent uitermate geboeid door vragen omtrent behoud en gebruik van biodiversiteit. Je bent proactief en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook heb je een sterke motivatie om je breed en blijvend te ontwikkelen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • Een afgeronde PhD in de plantenwetenschappen
 • Kennis van genetica en plantenveredeling
 • Ervaring in de analyse van grootschalige 'omics' data sets en andere bioinformatica toepassingen
 • Goede communicatieve vaardigheden, een 'team-player'
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
In onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd. Voor deze functie gaat het om�taalniveau�C1. Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum�Wageningen in'to Language

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Hier ga je werken
Het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) is een groep mensen binnen WUR die actief bijdraagt aan de conservering van genetische bronnen. Het probeert optimaal toegang te verschaffen tot deze genetische bronnen, en ervoor te zorgen dat ook de toekomstige generaties van gebruikers de bronnen ook nog kunnen gebruiken. Hiertoe beheert het o.a. haar eigen zaadcollecties (en ook een kleine fruitbomencollectie) en werkt het samen met gebruikers en beheerders van genetische bronnen in binnen en buitenland. Daarnaast is het CGN betrokken bij coördinatie en beleidsontwikkeling op dit gebied, zowel nationaal als internationaal.
Om haar werk optimaal te kunnen doen is het CGN uiteraard ook betrokken bij kennisontwikkeling. Het gaat hierbij om het verbeteren van de samenstelling van de collectie, het bewaren van het materiaal, maar bovenal het genereren en gebruiken van de informatie over de collectie om haar dienstverlening te optimaliseren.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.949,- tot maximaal € 5.497,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10 of 11). In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • Gepromoveerd
 • P1179185-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you