Programmamanager Research Infrastructure

Programmamanager Research Infrastructure

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 31 mrt Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zorg jij ervoor dat Tilburg University haar ambities realiseert op het gebied van onderzoekinfrastructuur en onderzoekers in 2027 een state-of-the-art onderzoeksinfrastructuur tot hun beschikking hebben? Zie jij de behoeften die volgen uit het werken met verschillende onderzoeksmethodes en disciplines? En bijt jij je samen met jouw projectorganisatie graag vast in het vergemakkelijken van processen en het ontzorgen van gebruikers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Tilburg University wil de komende jaren de onderzoeksinfrastructuur naar een hoger niveau tillen en doet dit op basis van een programma met vijf lijnen: Data, Research IT, Labs, Multi- en interdisciplinaire samenwerking en Onderzoeksondersteuning. In de eerste fase van het programma werken we aan het oplossen van knelpunten, doen we een landschapsanalyse en stellen we eisen op ter verbetering van de onderzoeksomgeving. In de tweede fase volgt een tussentijdse evaluatie en de implementatie. Op verzoek sturen we je het programmaontwerp graag toe. 

 

Als Programmamanager Research Infrastructure werk je samen met Projectleiders, Product Owners en interdisciplinaire teams van wetenschappers en ondersteunende staf. 

Als Programmamanager ben je verantwoordelijk voor:

 • De uitvoering van het totale programma Research Infrastructure binnen de vijf gestelde lijnen (Data, Research IT, Lab, Multi- en interdisciplinaire samenwerking, Onderzoeksonder-steuning);
 • Het aansturen van de programmaorganisatie;
 • Het rapporteren aan de stuurgroep, het voorbereiden van de tussentijdse analyse.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties  

 • Je hebt WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van datagedreven methoden in wetenschappelijke onderzoek en bent thuis in de technologie die dit mogelijk maakt;
 • Je hebt ervaring met verschillende methodieken zoals Prince2 en Agile/Scrum;
 • Je hebt ervaring met verandertrajecten en de aansturing van complexe programma’s;
 • Ervaring binnen een hogeronderwijs- of onderzoekinstelling is een pre;
 • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen of gaan voldoen aan het taalniveau passend bij de functie: CEFR-niveau C1. Uiteraard bieden wij jou de mogelijkheid tot het volgen van een Engelse taalcursus om op het gewenste niveau komen.

 

Jouw talenten 

 • Je toont leiderschap en neemt verantwoordelijkheid voor je werk en dat van je team.   
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving.
 • Je bent een verbinder: je zoekt zelf actief de connectie met gebruikers om aan te sluiten bij hun actuele vraagstukken binnen het onderwijs en onderzoek;  
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig: je leert graag en vindt het leuk om nieuwe onderwerpen uit te diepen. Dit doe je vanuit een intrinsieke motivatie om te leren en te verbeteren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht onbepaalde tijd.

Het betreft een functie voor 0.8 – 1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 

Het salaris bedraagt minimaal €4.814,- en maximaal €6.181,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Projectmanager 3 in schaal 12 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

 

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. 
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.  
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. 
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren. 
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.  

Werkgever

Over Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • Universitair
 • 21408

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you