Studieadviseur Universitair Onderwijs LUMC

Studieadviseur Universitair Onderwijs LUMC

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 30 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de afdeling Universitaire Opleidingen zoeken wij een enthousiaste studieadviseur die studenten weet te stimuleren te werken aan hun future academic self. Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

De studententijd is een periode vol ontmoetingen, kansen en nieuwe perspectieven.
Je ondersteunt de studenten in dit proces om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van veerkrachtige en weerbare individuen. Tegelijkertijd is vrijheid en autonomie kenmerkend voor de academische vorming.
Je adviseert en begeleidt binnen dit veelzijdige speelveld studenten van de internationaal georiënteerde masteropleidingen Vitality & Ageing, Population Health Management en Biomedical Sciences.
Onze ambitie is het verder versterken van de verwevenheid van ons studentenhulpaanbod; van studieadvisering, advisering internationalisering, loopbaanadvies en studentwelzijn met oog voor de verschillende fasen van de student journey, van ‘start tot finish’. Help je mee deze ambitie te verwezenlijken? Jouw focus ligt nadrukkelijk op het snijvlak van studieadvisering en internationalisering.

 

Als studieadviseur draag je concreet bij aan studiesucces en studentenwelzijn door studenten te ondersteunen met studieadvisering. Je hebt on campus en online spreekuren met (inter)nationale studenten. Je geeft informatie en begeleiding over zaken als studieplanning, studieproblemen, facultaire procedures en regels, je verwijst naar de studentpsycholoog, biedt studiebemiddeling e.d. Daarnaast heb je afgebakende (beleids)adviserende en coördinerende werkzaamheden. Denk aan het inspelen op specifieke studentbehoeften en afstemming met de collega’s over de consequenties van (gewijzigd) onderwijsbeleid en/of procedures voor onderwijslogistieke zaken. Je verzorgt voorlichtingsactiviteiten omtrent de opleidingen en geeft (Engelstalige) voorlichting rondom internationalisering aan uitgaande en inkomende studenten. Je bent o.a. het contactpersoon voor het Study Abroad Festival van de universiteit. Tot slot zet je je in voor het (mede)ontwikkelen en uitvoeren van (studievaardigheids)trainingen of cursussen voor groepen studenten en het signaleren van knelpunten binnen de opleidingen. Je werkt nauw samen met een Ondersteuner Team Studieadvies die aan jouw opleidingen gekoppeld is. Naast directe collega’s en het opleidingsmanagement, overleg je ook met de examencommissie.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

·         Je bent in staat om hoogwaardige kwaliteit van dienstverlenging omtrent studenthulpaanbod te bieden en bent gekwalificeerd wat betreft passende gesprekstechnieken, het begeleiden en coaching;

·         Omdat je diverse (inter)nationale studenten bedient, is het belangrijk dat je een goede beheersing hebt van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift. Een beroepskwalificatie studieadviseur is een pre;

·         Onze nieuwe collega moet zich snel kunnen inwerken en samen met collega adviseurs voortdurend de nieuwste kennis en vaardigheden eigen kunnen maken;

·         Verder werk je graag zelfstandig en kun je ook goed samenwerken in een team. Je weet sensitief in te spelen op zelfsturing vanuit de student, ziet mogelijkheden voor versterken preventief hulpaanbod en denkt daarbij opleidingsoverstijgend;

·         Je zet je maximaal in voor jouw student en weet tegelijkertijd de grenzen van je eigen rol en verantwoordelijkheden te bewaken;

·         Voorlichten, adviseren en begeleiden zijn de kerncompetenties, maar daarnaast zijn organisatiesensitiviteit en pro activiteit voor jou ook vanzelfsprekend.

Arbeidsvoorwaarden

Je werkt in een dienstverband van 26 uur per week Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.088,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

directoraat Onderwijs en Opleidingen (DOO)

De afdeling Universitaire Opleidingen (UO) is onderdeel van het directoraat Onderwijs en Opleidingen (DOO). Dit directoraat heeft als taak het onderwijs te faciliteren, ontwikkelen en innoveren. Onze afdeling verbindt onderwijsinhoud aan onderwijslogistiek, borgt onderwijskwaliteit en ondersteunt de student binnen de studieloopbaan. Wij leveren een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de strategische onderwijsambities van het LUMC en de Universiteit Leiden. Onze services zijn gericht op Student support (wellbeing-, career-, international, student advisory services), Opleidingscoördinatie- en kwaliteitszorg en Ondersteuning van onderwijscommissies. We zetten ons in voor de bachelor- en masteropleidingen Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, Biomedical Sciences, Vitality & Ageing, Population Health Management, Farmacie, Transfusion Medicine, Klinische Technologie en Technical Medicine.

Specificaties

  • Onderwijs; Beleid- en staf
  • Gezondheid
  • max. 26 uur per week
  • max. €5088 per maand
  • Universitair
  • H.23.NG.WK.14

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you