Afdelingshoofd Academische Alliantie Genetica

Afdelingshoofd Academische Alliantie Genetica

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 10 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De kandidaat geeft leiding aan de gehele afdeling op een transparante, stimulerende, en verbindende wijze en is eindverantwoordelijk voor het beleid en de bedrijfsvoering ervan. De AAG is één geïntegreerde afdeling met 1 hoofd, 3 sectiehoofden (hoofd klinische genetica, hoofd genoomdiagnostiek, hoofd genoomonderzoek) en 1 bedrijfsleider/manager. Deze functionarissen zijn werkzaam op én voor beide locaties (Maastricht en Nijmegen) en werken intensief met elkaar samen. Zij vormen het Management Team onder leiding van het hoofd. Het hoofd AAG is eindverantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de afdelingen Genetica in het Radboudumc (ongeveer 450 medewerkers) en Klinische Genetica van MUMC+ (200 medewerkers). Het hoofd van AAG is verantwoordelijk voor de integratie en de onderzoeks- en onderwijsinzet van de medewerkers die ingebed zijn binnen de vakgroep Genetica en Celbiologie van de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht.

Het hoofd AAG is leidend in het vormgeven van de academische patiëntenzorg van de toekomst, beschikt over een sterke toekomstgerichte visie en stuurt daarbij zowel de technologische vernieuwing als de implementatie daarvan in vernieuwende patiëntenzorg aan. Voor de komende jaren ligt daarbij een belangrijke taak in het tot stand brengen van een transitie van 2 separate genetica-afdelingen naar een alliantie waar diagnostiek leidt tot effectieve preventie en therapie van ziekte. De kandidaat positioneert de AAG zodanig dat er optimaal invulling kan worden geven aan deze AAG-missie en speelt ook een belangrijke rol in het verder verbinden van beide bronorganisaties: MUMC+ en Radboudumc.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

De Academische Alliantie Genetica zoekt iemand die:
 • De visie/ambitie voor de toekomst van de AAG op hoofdlijnen onderschrijft.
 • Geneticus (moleculair geneticus of klinisch geneticus) is met een vernieuwende visie op de gezondheidszorg en de rol van genetica daarin.
 • Een afgeronde opleiding tot medisch specialist heeft, dan wel moleculair geneticus en gepromoveerd en hoogleraar is of professorabel is.
 • Bewezen leidinggevende capaciteiten heeft en bij voorkeur een traject leiderschapsontwikkeling heeft gevolgd.
 • Van nature een verbinder is, zowel van kerntaken als medewerkers maar zeker ook van de centra D&A, de beide umc's en andere afdelingen binnen de umc's.
 • Een uitstekend netwerker is en het Nederlandse zorglandschap goed kent.
 • Een warm hart heeft voor academisch onderzoek en onderwijs.
 • Goed overzicht kan bewaren en kan delegeren.
 • Een teamplayer is die ook in staat is belangrijke knopen door te hakken.
 • Die bereid is, en in staat is, op 2 locaties te werken (Maastricht en Nijmegen).
 • De Nederlandse taal machtig is.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Tijdelijke benoeming op functies: Als afdelingshoofd voor 10 jaar, herbenoeming na 5 jaar. Als hoogleraar herbenoemingen na 5 jaar middels tussenevaluaties.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 8.764 en € 11.949 (schaal 18) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De Academische Alliantie Genetica (AAG) is een integratie van de afdelingen Genetica van het Radboudumc en de afdeling Klinische Genetica van het MUMC+. Met deze alliantie is een van de grootste en meest succesvolle genetische centra in Nederland en in de wereld gevormd. De in de AAG gerealiseerde integratie van de kerntaken patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs wordt internationaal beschouwd als baanbrekend en leidend in de vernieuwing van de zorg voor erfelijke ziekten. De AAG maakt zich sterk voor een genome-first benadering in de diagnostiek, en voor vergaande integratie met diagnostische processen van andere klinische afdelingen. Daarmee komt genetisch onderzoek in snel tempo centraal te staan in een veelheid van diagnostische processen in de academische gezondheidszorg.

De komende jaren zal genetica toenemend een preventief en ook therapeutisch karakter krijgen. De AAG speelt hierin een herkenbare rol, van preconceptie dragerschapsonderzoek, via niet-invasieve prenatale diagnostiek (NIPT), Preïmplantatie Genetische Tresten (PGT), tot genomisch geleide behandeling in de oncologie en het ontwikkelen van nieuwe genetische therapieën voor blindheid en doofheid. Daarmee staat AAG in het middelpunt van een groot aantal vernieuwingen in de gezondheidszorg.

Op dit moment staat de AAG onder leiding van een hoogleraar/afdelingshoofd die in augustus 2023 met emeritaat gaat. De AAG is op zoek naar een opvolger die deze organisatie verder vorm gaat geven en de uitstekende (inter)nationale reputatie hoog blijft houden.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Management; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €8764—€11949 per maand
 • Gepromoveerd
 • 180863-P1181572-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you