Opleidingscoördinator Computational Social Science

Opleidingscoördinator Computational Social Science

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 9 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Vind je het een uitdaging om binnen de dynamiek van een interdisciplinaire opleiding te werken? Ben je een natuurtalent in plannen en organiseren en zet je je graag in voor kwaliteitsbewaking? Dan zijn wij op zoek naar jou om de verdere totstandkoming van onze nieuwe Engelstalige bacheloropleiding te ondersteunen!

In verband met een herindeling van taken, zijn we op zoek naar een Opleidingscoördinator voor het ondersteuningsteam van Computational Social Science. Deze interdisciplinaire, project gestuurde opleiding is voor het eerst in september 2022 van start gegaan. We streven ernaar studenten op te leiden die complexe maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunnen bestuderen en met behulp van data en technologie bijdragen aan oplossingen voor, bijvoorbeeld, klimaatverandering, wereldgezondheid en een verantwoorde inzet van kunstmatige intelligentie. De opleiding kent een internationale mix van studenten, docenten en maatschappelijke partners.

Wat ga je doen
 • Je organiseert het onderwijs van de bachelor Computational Social Science, in het bijzonder de jaarlijkse planning van de studieonderdelen, de inzet van docenten en student-assistenten, de vak aanmelding en de digitale studiegids van de opleiding;
 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor studenten, docenten en afdelingen in onderwijs logistieke zaken;
 • Je voert de onderwijsprogrammering uit, in nauw overleg met de opleidingsdirecteur;
 • Je adviseert en ondersteunt het opleidingsmanagement inzake onderwijsinnovatie en kwaliteitsborging binnen de opleiding;
 • Je coördineert de taken en werkzaamheden van de assistent opleidingscoördinatoren en opleidingsassistenten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

We zoeken een kandidaat:
 • met een hbo- of universitair denk- en werkniveau;
 • met een proactieve en oplossingsgerichte werkhouding;
 • die ervaring heeft met plannen en organiseren, bij voorkeur in een (complexe) academische omgeving;
 • die zelfstandig kan opereren maar ook energie haalt uit het leggen van verbindingen met collega's en afdelingen;
 • die beschikt over een sterk analytisch vermogen, werkprocessen goed kan bewaken en prioriteiten weet te stellen;
 • die zich nieuwe systemen en softwareprogramma's snel eigen maakt;
 • met een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlands als Engels.
Kennis van (onderwijs)systemen zoals UvANose, PLAN, TermTime, SiS, Canvas en/of eJournal is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een parttime dienstverband voor 24 uur per week voor een periode van een jaar, met een zo spoedig mogelijke startdatum. Als de herverdeling van taken structureel blijkt te zijn, en bij goed functioneren, kan het dienstverband na een jaar omgezet worden naar vast.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €2.960 en maximaal €4.670 bruto per maand bij een volledig dienstverband van 38 uur per week (conform schaal 10, Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering. Het profiel van onderwijs coördinator is van toepassing.

Wat bieden we je verder
 • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast en warm opleidingsteam dat openstaat voor nieuwe collega's;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 41.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

De onderwijsinstituten 'College Sociale Wetenschappen (CSW)' en 'Graduate School of Social Sciences' (GSSS) maken onderdeel uit van FMG en zijn samen verantwoordelijk voor zes bachelor- en elf masteropleidingen en een aantal niet-reguliere programma's, zoals zomerprogramma's en deficiëntieonderwijs. Bij elkaar volgen meer dan 5000 studenten onderwijs aan het CSW en de GSSS.

CSW en GSSS hebben een gezamenlijk Onderwijsbureau. Dit Education Office Social Sciences bestaat uit een aantal centrale ondersteunende diensten (zoals ICT-ondersteuning, Beleid & Kwaliteit, onderwijsadministratie, International Office, Admissions Office, Communicatie, enz.) en 6 ondersteunende opleidingsteams. Voor het opleidingsteam van Computational Social Science zoeken we nu een Opleidingscoördinator.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 24 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO+
 • 11310

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you