Medior Jurist

Medior Jurist

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 3 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Bestuursbureau, Stafbureau, afdeling Juridische Zaken zoekt een Medior Jurist

Functieomschrijving

De werkzaamheden
 • Adviseren van leidinggevenden over de aanpak van juridische vraagstukken of juridische aspecten van meer algemene (beleids)vraagstukken.
 • Optreden in juridische procedures (Rechtbank, College van Beroep voor het Hoger Onderwijs en Centrale Raad van Beroep).
 • Signaleren en vertalen van relevante juridische ontwikkelingen naar consequenties voor de Universiteit, alsmede dit vormgeven in (beleids-)voorstellen.
 • Als secretaris inhoudelijk en procedureel voorbereiden en behandelen van zaken ten behoeve van behandeling in bezwaren-, klachten- en beroepscommissies,waaronder het College van Beroep voor de Examens, de Commissie Wetenschappelijke Integriteit, de Commissie voor Beroep- en bezwaarschriften, de Klachtencommissie Ongewenst Gedrag en de Commissie Misstanden.
 • Opstellen respectievelijk beoordelen van (internationale) contracten.
 • Opstellen respectievelijk aanpassen, implementeren en toetsen van universitaire (juridische) gedragscodes, richtlijnen, regelgeving en modellen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Uw profiel

Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste collega (minimaal vijf jaar ervaring) met een open, professionele en collegiale houding.
 • U hebt een afgeronde academische opleiding Nederlands recht en affiniteit en ervaring met bestuursrecht, contractenrecht, Woo en AVG in een professionele omgeving. Kennis van de onderwijswetgeving en civiel recht is een pré.
 • U beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (zowel in het Engels als in het Nederlands), waarbij u in staat bent om uw vakkennis op een heldere, aansprekende wijze in diverse situaties over te brengen;
 • U bent in staat met de diverse bestuurlijke lagen te acteren. U bent proactief met een stevige persoonlijkheid. U hebt plezier in het werken in een complexe organisatie;
 • U heeft een brede, interdisciplinaire blik en een open, collegiale en constructieve stijl van samenwerken;
 • De gevraagde competenties zijn: analytisch vermogen, organisatiesensitiviteit, pragmatisme, resultaatgerichtheid, integriteit.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Dienstverband vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3974,- en maximaal € 5439,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime aanstelling.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • 13021

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you