Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 apr 2023).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
LCI-collega Marion over haar baan
“Bij het RIVM en bij onze afdeling infectieziektebestrijding kun jij bijdragen aan grote maatschappelijke opgaven. Ons werk doet er echt toe. Hou je van het doen van wetenschappelijk onderzoek, maar wil je ook je onderzoeksresultaten vertaald zien in de praktijk, dan is het RIVM een plek voor jou. In mijn team kijken we steeds hoe ons onderzoek kan bijdragen aan een betere infectieziektebestrijding, in zowel de nabije als de verre toekomst.”
Wat ga je doen
Je werkt voor het centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) als senior sociaalwetenschappelijk onderzoeker, waar je bijdraagt aan en adviseert over verschillende kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksactiviteiten in nationale en internationale projecten. Binnen het thema antibioticaresistentie (ABR) voert de LCI kwalitatief onderzoek uit naar de maatschappelijke impact van ABR door middel van interviews en focusgroepen onder zorgverleners en patiënten in onder andere de thuis- en gehandicaptenzorg. Voor het thema vaccineren voert de LCI sociaalwetenschappelijk onderzoek uit naar vaccinatiedeelname en de daarmee samenhangende factoren (zoals vertrouwen, risicobeleving, en ervaren praktische barrières om te vaccineren) onder de algemene Nederlandse populatie en specifieke doelgroepen. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling en evaluatie van interventies in nauwe samenwerking met partners uit het veld om vaccinatiediensten te versterken. Rondom ouderenvaccinatie voert de LCI mixed-methods onderzoek en een stakeholderanalyse uit onder gezondheidsprofessionals in vier verschillende Europese landen, met het doel om een educatief raamwerk rondom ouderenvaccinatie te ontwikkelen. Daarnaast zal de LCI binnen het thema pandemische paraatheid de komende jaren meerdere interviews en focusgroepen onder burgers en samenwerkingspartners uitvoeren om de bestrijding van toekomstige infectieziekten uitbraken verder te verbeteren.
De LCI is op zoek naar een sociaalwetenschappelijk onderzoeker die ruime ervaring heeft met kwalitatief onderzoek en daarnaast kan bijdragen en adviseren over kwantitatief onderzoek. Samen met de verschillende projectteams wordt jouw portefeuille vormgegeven. Je hebt daarnaast een proactieve rol bij het identificeren, opstellen en indienen van nieuwe subsidieaanvragen.
Je wordt onderdeel van een team van sociaalwetenschappelijke onderzoekers, gezondheidswetenschappers en epidemiologen, die werken op het grensvlak van onderzoek en beleid. Door deze combinatie van hoog over tot en met concrete praktische toepassingen op de werkvloer leer je beide werkwerelden goed kennen. Je bouwt bovendien een sterk netwerk op, nationaal en internationaal, voor je verdere carrière.
De werksfeer is open en positief en er is ruimte om te werken in de vorm die jij wil, we werken namelijk hybride. De functie kan ook worden gevuld voor 32 uur, mocht dat beter bij jou passen.
Wie ben jij
Je bent open, onderzoekend, positief en maakt makkelijk contact met anderen. Hierbij snap je ook welke communicatiestijl bij wie effectief is. Met enthousiasme en de nodige doortastendheid doe jij je werk. Je houdt je ‘oog op de bal’ en ben resultaatgericht zonder de verbinding met anderen kwijt te raken. Jij luistert met oprechte aandacht, bent empathisch en weet promovendi goed te coachen in hun PhD traject. Analytisch en conceptueel kunnen denken zijn echt jouw talenten. Je schakelt snel en bewaart overzicht in nationale en internationale contexten en bijbehorende communicatie. Je werkt graag in een multidisciplinair team en bent een collegiale samenwerkingspartner vol energie. Je werkt nauwkeurig en efficiënt. Je kunt goed netwerken en hebt overtuigingskracht. Je bent gedreven om de publieke volksgezondheid te verbeteren.
Je werkt nu bijvoorbeeld op een universiteit/hbo instelling/onderzoeksinstituut/GGD waar je sociaalwetenschappelijk onderzoek doet naar preventieprogramma’s of de maatschappelijke impact van infectieziekten. Waarom dan de overstap naar het RIVM? Je krijgt bij ons veel vrijheid, om aan verschillende projecten te werken of nieuwe initiatieven te ontplooien. Daarnaast zijn we praktijkgericht en is jouw inzet en impact zichtbaar.
Wat heb je verder in huis
Mooie extra’s zijn (maar dus geen harde eisen)
Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: