Studieadviseur

Studieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 23 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Krijg je energie van het voeren van gesprekken met studenten? Wil je een bijdrage leveren aan het welzijn en het studiesucces van studenten? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) naar de functie studieadviseur bij de School of Busine...

Functieomschrijving

Als studieadviseur ben je er voor de Nederlandse en internationale studenten van alle voltijd (pre-)master en bachelor opleidingen die binnen onze faculteit worden aangeboden. Je biedt studenten een luisterend oor, je denkt met ze mee over mogelijke oplossingen voor problemen en verwijst ze door naar de juiste persoon binnen of buiten de VU voor verdere begeleiding, zoals de studentendecanen of studentenpsychologen.

Jouw taken
Naast de individuele gesprekken, je voornaamste taak, denk je graag mee over het ontwikkelen van workshops en trainingen en vind je het leuk om deze workshops en trainingen zelf te geven. Je hebt daarnaast een signalerende functie en dat biedt jou de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de kwaliteitsverbetering van de opleiding. Verder ben je betrokken bij diverse overleg- en werkgroepen binnen de faculteit en universiteit en adviseer je de examencommissie over individuele studentverzoeken.

Je komt te werken in een team bestaande uit 8 studieadviseurs. We werken veel met elkaar samen en delen onze ervaring en deskundigheid graag met elkaar. Verder werken we nauw samen met de keten van studentbegeleiding en onze collega's binnen het onderwijsbureau.

Kortom, je bent empathisch maar staat ook stevig in je schoenen. Je weet goed hoofd- en bijzaken te onderscheiden en je weet je grenzen aan te geven. Door je professioneel en (pro)actief op te stellen en uitstekende relaties te onderhouden met collega's, draag je bij aan de persoonlijke en academische ontwikkeling van onze studenten.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Een afgeronde universitaire opleiding
 • Ervaring in het begeleiden van studenten of jongeren en het voeren van individuele gesprekken
 • Oog voor diversiteit en de zeer uiteenlopende achtergronden van onze studenten
 • Mondeling en schriftelijk vaardig in zowel het Nederlands als het Engels
 • Ervaring met werken op een onderwijsinstelling is een pre

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende en afwisselende functie in een enthousiast team. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.098 en maximaal €4.257 (schaal 9) bruto per maand. De functie staat open voor 0,8 fte.

Het betreft een tijdelijke functie, op basis van financiering uit het project Nationaal Programma Onderwijs vanuit de overheid. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

School of Business and Economics
Aan de School of Business and Economics (SBE) verzorgen wij hoogwaardig onderwijs en excellent onderzoek in de bedrijfskunde en economie met een impact op de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen van onze tijd. Of het nu gaat om robotisering of big data, arbeidsmarktparticipatie of flexibilisering van de arbeidsmarkt, filerijden of woningmarkt, flash crashes op de aandelenbeurs of keuzegedrag bij kansspelen, leiderschap of verandermanagement: wij geloven in doel gedreven wetenschap en begrijpen dat vooruitgang in wetenschap, bedrijfsleven en samenleving wordt gedreven door samenwerking, openheid en sociale verantwoordelijkheid.

Werken bij SBE is samenwerken in een stimulerende, dynamische en internationale omgeving met gedreven collega's die de samenleving tot weloverwogen keuzes willen brengen. De School telt zo'n 7.000 bachelor- en masterstudenten en 1.700 executive studenten, en er werken 600 medewerkers.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 30.4—38 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • Universitair
 • 14988

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you