Jurist Privacy

Jurist Privacy

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 10 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als privacy jurist met aandachtsgebied patiënt-gebonden onderzoeksdata een belangrijke bijdrage leveren aan een toekomstig lerend zorgsysteem dat snellere gezondheidsverbetering voor burgers en patiënten mogelijk maakt? Dan is deze vacature gefinancierd door Health-RI perfect voor jou! Help jij ons mee?

Invulling van deze vacature gaat de ondersteuning van de onderzoekers binnen Radboudumc en haar samenwerkingspartners verbeteren. Health-RI is een Nederlandse organisatie met de ambitie om een landelijke infrastructuur voor hergebruik van gezondheidsdata ten behoeve van onderzoek en innovatie te faciliteren. Dit wordt gedaan door in het land meerdere knooppunten met regionale netwerken in te richten. Het Radboudumc is de trekker van een van deze knooppunten. Het doel is een lerend zorgsysteem om zo een snellere gezondheidsverbetering voor burgers en patiënten waar te maken.

Een goed functionerend AVG en juridisch beleid omtrent het (her)inzetten van patiëntdata is van essentieel belang voor de toekomst van data gedreven zorg. Belangrijke aspecten zijn 'compliance by design' met standaarden en regelgeving, het waarborgen van de privacy van burgers en patiënten en een duurzame bekostigings-systematiek. In deze functie als privacy jurist heb je dus een gevarieerde en uitdagende maatschappelijke baan en ben je het aanspreekpunt voor de organisatie daar waar het gaat om privacy gerelateerde vraagstukken op het gebied van patiënt-gebonden onderzoeksdata en het hergebruik en ontsluiting van deze data binnen een modern technologische omgeving. Op proactieve wijze adviseer en coördineer je op het gebied van privacyaspecten, -contracten en -beleid.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Je adviseert over de naleving en uitvoering van het privacy beleid op het gebied van (her)gebruik en ontsluiting van patiënt-gebonden data.
 • Je adviseert over modellen, formats en overeenkomsten, waaronder verwerkersovereenkomsten en faciliteert bij het opstellen, aanpassen en uitonderhandelen daarvan.
 • Je stelt samen met stakeholders contracten en overeenkomsten omtrent patiënt-gebonden onderzoeksdata op, zoals bijvoorbeeld Data Transfer en Processing Agreements.
 • Je helpt mee met het "AVG Proof" maken van verschillende data infrastructuren en initiatieven.
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van Data Protection Impact Assessments (DPIA's), specifiek op het gebied van patient-gebonden onderzoeksdata.
 • Je neemt deel aan overlegstructuren waar expertise over privacy in combinatie met (her)gebruik van patiënt-gebonden data benodigd is.
 • Je adviseert bij de afhandeling van (complexe) datalekken.
 • Je onderhoudt de nodige relaties met zowel interne als externe stakeholders zoals onderzoekers, directeuren, afdelingshoofden en collega's van andere zorginstellingen.
 • Je ontwikkelt bewustwordingsprogramma's en geeft voorlichting aan medewerkers.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een doortastende, accurate, servicegerichte en flexibele jurist. Je hebt interesse in het verder brengen van de zorg, biomedisch en klinisch onderzoek, en bent iemand die tactvol optreedt met gevoel voor bestuurlijke- en organisatorische verhoudingen. Je bent in staat om complexe juridische theorie te vertalen in praktische oplossingen en beschikt over uitstekende schriftelijke- en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Je neemt initiatief en bent in staat om mensen te verbinden en te enthousiasmeren voor privacy. Je kan zowel zelfstandig als binnen een team werken. Je durft stelling te nemen en bent oplossingsgericht.

Je herkent jezelf in onderstaand profiel:
 • Je bent een op hbo of wo-niveau afgestudeerd jurist (specialisatie IT-, privacy- en/of internetrecht is een pre).
 • Je hebt bij voorkeur vier jaar werkervaring op het gebied van privacy- en gegevensbescherming in een grote complexe organisatie.
 • Relevante certificering (CIPP/E, CIPP/M, CDPO of gelijkwaardig) is een pre.
 • Ervaring c.q. affiniteit met IT en de gezondheidszorg is een pre, evenals affiniteit met of kennis van het gezondheidsrecht. Ook heb je kennis van informatietechnologie en informatiebeveiliging en ben je goed in staat om juridische theorie te vertalen naar praktische oplossingen.
 • Gedegen kennis van en praktische ervaring met de AVG en overige relevante wet- en regelgeving.
 • Je beheerst de Engelse taal goed in spraak en geschrift en deinst er niet voor terug om te communiceren in het Engels met jouw (internationale) collega's binnen het Radboudumc.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Afhankelijk van kennis en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 9 (maximaal € 4.632), schaal 10 (maximaal € 5.088) of schaal 11 (maximaal € 5.919) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband exclusief vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Als jurist privacy ben je aangesteld binnen de groep data stewards van de afdeling Medical Biosciences en werk je nauw samen met de medewerkers van de Privacy Office en het Radboud Technology Center Clinical Studies. Daarnaast werk je nauw samen met de juristen van Bestuurlijke & Juridische Zaken, HR, Valorisatie en Inkoop. Binnen het Privacy Office werk je samen met andere privacy juristen, een juridisch medewerker gegevensbescherming en security experts. Daarnaast word je betrokken bij verschillende initiatieven rondom het hergebruiken van patiëntgegevens en rondom onderzoeksdata infrastructuren.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • 181041-P1182936-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you