Informatiemanager (0,8 - 1,0 fte)

Informatiemanager (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 2 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Dankzij jou kunnen wij excelleren in onderwijs en onderzoek!

Functieomschrijving

Als informatiemanager werk je samen met collega’s in het team Business Information & Application Management (BIAM) bestaande uit een IT-consultant, een BI officer en twee key users. Je bent verantwoordelijk voor de informatievoorziening binnen Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) en rapporteert rechtstreeks aan de directeur Bedrijfsvoering. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het formuleren van het informatiebeleid en de informatieplanning op tactisch/strategisch niveau binnen de faculteit, in onderlinge afstemming met het centrale CIO-office. Je hebt een sturende en bewakende rol voor het realiseren van beleid en plannen zodat de informatievoorziening blijft voldoen aan de behoeften en eisen (o.a. op het gebied van veiligheid), passend voor ESHCC en de instelling als geheel.

De informatiemanager opereert in de domeinen Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering. Voor deze domeinen vertegenwoordig je de faculteit en lever je je bijdrage als “Professionele Partner” vanuit je expertise. Je ondersteunt de organisatie bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorziening en start daar eventueel projecten voor op. Je onderhoudt constructieve relaties met de collega’s binnen de faculteit en met collega’s van de andere faculteiten en diensten.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je hebt bewezen ervaring op het gebied van Business Information & Application Management in complexe organisaties. Bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan in de publieke sector binnen het hoger of wetenschappelijk onderwijs. Daarnaast ben je bekend met de bedrijfsprocessen die door informatievoorziening worden ondersteund. Je hebt een brede blik en bent een verbindende professional die inspireert en de verantwoordelijken voor de domeinen meeneemt en coacht.

Daarnaast beschik jij over:

 • Academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur in de richting van bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of informatica.
 • Meerjarige werkervaring, waarvan minimaal 4 jaren op het gebied van business informatiemanagement resp. op het raakvlak tussen business en IT.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (CEFR niveau C1).
 • Kennis en ervaring met het toepassen van methoden, technieken en standaarden op het gebied van business informatiemanagement, Informatiestrategie en -planning, organisatie en beheer van bedrijfsinformatie en gegevenshuishouding.
 • Ervaring met toepassen van methoden, technieken en standaarden op het gebied van Programma- en projectmanagement (Prince2, SCRUM/Agile), IV-dienstverlening en -beheer en procesgericht werken, waarde en risico-analyse, requirement management, procesmanagement (BPM).

Domeinkennis over het primaire proces (onderwijs en onderzoek) alsook kennis over trends en ontwikkeling op het vlak van digitalisering zijn een pré.

Kerncompetenties

 • Samenwerken
 • Visie
 • Resultaatgerichtheid
 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Communicatie

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De startdatum van deze functie is zo spoedig mogelijk en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij Erasmus School of History, Culture and Communication. De functie bedraagt 0,8 tot 1,0 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.974, - en € 5.439, - bruto per maand (schaal 11), conform de CAO-NU. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Faculteit Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC)

Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van Media en Communicatie, Geschiedenis en Cultuurwetenschappen. De faculteit telt ruim 2400 studenten en circa 220 medewerkers.

ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van de Geesteswetenschappen en de Sociale Wetenschappen. We onderwijzen onze ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een prikkelende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij de kennis, inzicht en vaardigheden opgedaan om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een samenleving die steeds internationaler wordt en waarin diversiteit een grote rol speelt.

Meer informatie over de ESHCC-faculteit kun je vinden op www.eur.nl/eshcc.

Specificaties

 • IT; Beleid- en staf
 • 30.4—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Universitair
 • ESHCC/230314

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you