Arts-onderzoeker/promovendus BRAINS studie

Arts-onderzoeker/promovendus BRAINS studie

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 30 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het BRAINS-consortium is een samenwerkingsverband van vijf ziekenhuizen (AvL, AMC, UMC, LUMC en Haaglanden MC) in Nederland dat zich richt op behandeling van bestralingsschade in de hersenen met het medicijn bevacizumab.

Functieomschrijving

Voor de BRAINS studie zijn wij op zoek naar een arts-onderzoeker/promovendus die gedurende vier jaar fulltime (of 5 jaar 0,8fte) klinische onderzoek doet naar de effectiviteit van bevacizumab bijbestralingsschade in de hersenen van patiënten na bestraling van hersenmetastasen of een glioom.

In deze functie ontwikkel je jezelf tot een zelfstandig klinisch-wetenschappelijk onderzoeker. Je verzamelt data en analyseert klinische gegevens voor de retrospectieve studie. Daarnaast ga je samen met een clinical projectmanager de gerandomiseerde klinische studies in de vijf Nederlandse ziekenhuizen opzetten. Je volgt het onderwijstraject voorpromovendi aan de Amsterdam-UMC doctoral school.

Het onderzoek rond je af met een promotie aan de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • We zoeken bij voorkeur een kandidaat die afgestudeerd is als arts met interesse in neurologie, medische oncologie en/of radiotherapie.
 • Je hebt zowel ervaring als affiniteit met patiëntgebonden onderzoek en toont in je werk organisatietalent.
 • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden, waarbij goede beheersing van Engels en Nederlands een voorwaarde is.
 • Het onderwerp hersentumoren spreekt je bij uitstek aan.
 • Je weet goed prioriteiten te stellen en je werk efficiënt in te richten.
 • Je hebt feeling voor methodologie en wetenschappelijk onderzoek (en bent bereid daar verdere scholing in te volgen) en je bent gemotiveerd om in een multidisciplinair, nationaal team te werken.
Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is de CAO ziekenhuizen. Je krijgt een contract voor de duur van 4 of 5 jaar. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.468,- en € 3.922,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek, conform de schaal voor arts-onderzoekers/klinisch OIO's.

Daarnaast ontvang je 8,33% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en als vergoeding voor de reiskosten 19 cent per kilometer. Als medewerker van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis kan je bij ons gratis parkeren. Uiteraard stimuleren wij onze medewerkers om de auto te laten staan, daarom bieden wij een interessante fietsregeling en/of korting op het openbaar vervoer.

Solliciteren

Deze vacature is uitgezet via het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Solliciteren gaat dan ook NIET via onze solliciteerknop, maar via deze link naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis: https://www.werkenbijavl.nl/vacatures/arts-onderzoekerpromovendus-brains-studie/

Heb je interesse in de vacature of vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met het AvL.

Inhoudelijke vragen over de vacature? Dieta Brandsma, Neuroloog, beantwoordt ze graag. Contact opnemen kan via d.brandsma@nki.nl.

Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met onze recruiter Laura Hoeffnagel via 020 512 2873 of l.hoeffnagel@nki.nl.

Mocht je in contact willen komen met een contactpersoon van deze vacature van het UMC Utrecht? Bel dan naar: 088 75 598 77.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (32 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 0,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Het BRAINS-consortium start een nationale studie naar de klinische effecten en kosteneffectiviteit van bevacizumab na gerichte bestraling van hersenmetastasen of een glioom. BRAINS staat voor Bevacizumab forcerebral RAdiation Induced NecrosiS. In de BRAINS-studie willen we middels een retrospectieve analyse de prognostische factoren onderzoeken voor een goede klinische uitkomst van behandeling met bevacizumab voor bestralingsschade in de hersenen. Hiervoor wordt samengewerkt met het IntegraalKankercentrum Nederland (IKNL). Daarnaast start het consortium twee multicenter gerandomiseerde klinische studies naar eerstelijns behandeling met bevacizumab in vergelijking met dexamethason bij patiënten met symptomatische bestralingsschade in de hersenen: één studie na bestraling van hersenmetastasen en de andere na bestraling van een glioom. In beide groepen zullen de klinische effecten en kosteneffectiviteit van bevacizumab worden geanalyseerd.

Wij bieden je een zelfstandige en veelzijdige promotieplek in een multidisciplinaire omgeving in verschillende Nederlandse ziekenhuizen. Je project heeft sterke klinische relevantie en biedt veel wetenschappelijke uitdaging.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • Universitair
 • 2023-3093

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you