Promovendus ‘SUNSHINE: Striking the right chord with mUsic and daNce for the perSons HINdered by dEmentia’

Promovendus ‘SUNSHINE: Striking the right chord with mUsic and daNce for the perSons HINdered by dEmentia’

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 10 apr Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je geïnteresseerd in psychosociale interventies voor mensen met dementie? En boeit het je hoe muziek en dans invloed kunnen hebben op gedrag en gevoelens? Motiveert het je om onderzoek te doen met impact voor de praktijk en deze doelgroep? Dan is deze PhD-positie wellicht iets voor jou.

Dementie is een ziekte die de persoon zelf en naasten op vele manieren beïnvloedt. De meerderheid van mensen met dementie ontwikkelen probleemgedrag en psychische symptomen, zoals apathie, agitatie, angst- en depressieve symptomen. Deze symptomen zorgen voor een lagere kwaliteit van leven voor zowel de persoon zelf als de naasten. Literatuurreviews laten zien dat muziek- en dans(therapie) interventies effectief zijn om dergelijke symptomen te reduceren en de kwaliteit van leven te verhogen voor zowel de persoon als de naasten. Bij deze interventies wordt ingezet op datgene wat de persoon met dementie nog kan, zoals muziek maken, zingen en dansen op muziek. Onduidelijk is hoe deze interventies de effecten precies bewerkstelligen. Er zijn meerdere werkingsmechanismen verondersteld, maar nog onvoldoende onderbouwd met empirisch onderzoek.

Het doel van het promotietraject is om meer inzicht te krijgen in de werkingsmechanismen van muziek- en dans(therapie) interventies bij mensen met dementie. Dit promotietraject wordt uitgevoerd binnen een multidisciplinair team van psychologen, vaktherapeuten en biometristen. Hierbij doe je kennis op binnen deze drie domeinen en integreer je deze kennis. Een dergelijk multidisciplinaire aanpak maakt het mogelijk om innovatieve technieken toe te passen om werkingsmechanismen op te sporen. Binnen het promotietraject zullen meerdere studies worden verricht met zowel mensen met dementie als gezonde ouderen en met meerdere soorten metingen, waaronder gedragsobservaties, vragenlijsten en psychofysiologische metingen.

We zijn op zoek naar een enthousiaste, getalenteerde promovendus die het onderzoeksvoorstel verder uitwerkt en verschillende studies uitvoert. De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften en op internationale congressen. Het geheel moet resulteren in een academisch proefschrift.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante master Psychologie of aanverwante masteropleiding afgerond. Je hebt aantoonbare wetenschappelijke interesse en onderzoekskwaliteiten.
  • Je hebt affiniteit met de thematiek rondom dementie, psychosociale interventies, muziek- en danstherapie.
  • Je hebt ervaring met wetenschappelijke methoden van kwantitatieve dataverzameling en analyse en bent bereid om je op dit gebied verder te professionaliseren.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit met het verrichten van psychofysiologische metingen.
  • Je beschikt over zeer goede communicatievaardigheden (schrijven, presenteren en spreken) zowel in het Nederlands als Engels.
  • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken en weet in grote mate zelfstandig onderzoek vorm te geven.
  • Je werkt gestructureerd en beschikt over sterke organisatorische, sociale en logistieke vaardigheden.
  • Je bent resultaatgericht en hebt een proactieve instelling.
  • Je bent gemotiveerd om volgens Open Science standaarden geheel transparant jouw werkzaamheden als wetenschapper uit te voeren.
  • Je beschikt over een uitstekend doorzettingsvermogen en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 4 jaar.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal P van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 2.541,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een periode van 15 maanden. Bij een goede voortgang en goed functioneren wordt dit verlengd tot 4 jaar.

Je werkt minimaal twee dagen per week op onze campus in Heerlen. Voor de overige dagen geldt dat je in overleg kunt bepalen of je op de campus of vanuit huis werkt. In de periode van afname van onderzoek ben je bereid hiervoor te reizen of vaker dan twee dagen per week op kantoor aanwezig te zijn.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Specificaties

  • Onderwijs; PhD
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/PSY-KP/23031

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you